Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Využití 2G paměti když je pc v klidu - kde je chyba?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    Ahoj, začal sem si poslední dobou všímat lagů ve hrách. Ať je to Call of dut nebo třeba Bulletstorm, tak se mi chvílema propadá fps. Nehledě na grafické nastavení to v nepravidelném intervalu cca jednou za deset sekund jakoby zamrzne na krátkou chvilku ale je to dost nato aby to kazilo dojem. Podíval sem se tedy do správce úloh a zjistil sem, že mi došla volná paměť (viz obrázek). I když mám zapnutý jen nod32 a pár systémových programů, tak mě pc využívá 2G paměti.

    Už je to doba co sem měl čisté widle a na disku už se vystřídala spousta her a programů. Pomohlo by třeba promazat registry nebo zakázat nějaké nepotřebné procesy? Například SearchIndexer.exe žere 80MB paměti a vůbec netuším co to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Promazat tyhle procesu určitě, ale spíše jenom ty, o kterých jsi si jist, že víš, že nejsou k ničemu. Taky bych se podíval co všechno se ti spouští po startu Win. Na pročištění je dobrej CCcleaner
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    O jaký operační systém se jedná ?
    Pomocí nástroje msconfig zakaž všechny nepotřebné programy spouštějící se po startu počítače a pomocí nástroje Process Explorer zkontroluj procesy spouštějící se po startu počítače, vlož sem log z HijackThis (prosím do tagu Spoiler).

    Proces SearchIndexer.exe - Jedná se o pokročilé vyhledávání (indexaci obsahu) Windows. Vypnutí procesu lze provést z Ovládacích panelů -> Programy a funkce -> Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows -> odškrtnout možnost Služba Indexing Service (postup je pro Windows Vista).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    udělal sem vše jak ste mi poradili a přinejmenším mi alespoň systém o pár sekund rychleji naběhne... ten problém s nedostatkem paměti sem možná trochu přehnal..já sem měl totiž zapnuté pc celý den a když je pc čistě po zapnutí tak je využitá operační paměť kolem 1G.. i to se mi zdá trochu moc ale už to nepředstavuje problém. horší je, že trhání u her nezmizelo takže to bude něco jiného.. mohl by to být hardisk? defregmentované je sice mám ale na C: (tedy kde je windows) mám jen 5G volného místa. 35Giga z 40 je zaplněno nevím čím...na ten hardsik neinstaluju naprosto nic a přesto furt roste... částečně jsou to dočasné soubory z mozily (mimochodem nevíte jak změnit aby se ukládali na jiný disk?) ale hlavně složka Windows má 22 giga. A s tím už mi asi CCleaner nepomůže
    PS: mám windows 7 64bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Pokud máš pouze 5 GB volného místa na disku, může to být příčinou tvých problémů. Pokud Ti svévolně mizí místo na disku, vyzkoušej tento postup. Je sice pro Win Vista, ale mohl by fungovat i na Win7.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    horší je, že trhání u her nezmizelo takže to bude něco jiného..
    Vypiš komonenty ve tvé sestavě.

    Které hry zlobí?

    Jaké je vytížení CPU a GPU během hraní? Co teploty?

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    mohl by to být hardisk? defregmentované je sice mám ale na C: (tedy kde je windows) mám jen 5G volného místa.
    To ještě není kritické. Tady problém IMHO nebude.

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    částečně jsou to dočasné soubory z mozily (mimochodem nevíte jak změnit aby se ukládali na jiný disk?)
    Víme. Vytvoř si nový profil, a přesměruj ho na jiný disk. Nebo stávající přesuň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    situace je následující:
    hardisk 1 (160G) rozdělený na
    C: volných 5G z 40 je na něm windows
    D: zbývajících asi 100G - mám na něm hry
    hardisk 2 1T
    jeden oddíl - F:

    dva dotazy:

    1. jak navýšit kapacitu pro systémový disk? šlo by třeba přemístit windows na jiný disk.. ten původní naformátovat a pak ho vrátit zpět?

    2. Jak bych měl přesunout hry z D na F? nějak zkopírovat i s registry?


    edit: beru zpět. nejjednoduší bude asi když ten starý hadr naformátuju a znova nainstaluju windows. potřebuju tedy zálohovat hry a některé programy zálohovat na nový hardisk.
    Naposledy upraveno uživatelem dracihnev: 24-02-2011 v 14:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    1. jak navýšit kapacitu pro systémový disk? šlo by třeba přemístit windows na jiný disk.. ten původní naformátovat a pak ho vrátit zpět?
    Přerozdělit místo na disku. Z placených aplikací to umí Acronis Disk Director nebo Paragon Partition Manager, z free např. GParted.

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    2. Jak bych měl přesunout hry z D na F? nějak zkopírovat i s registry?
    Zazálohovat uloženené pozice, odinstalovat z původního, a nainstalovat do nového umístění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    situace je následující:
    hardisk 1 (160G) rozdělený na
    C: volných 5G z 40 je na něm windows
    D: zbývajících asi 100G - mám na něm hry
    hardisk 2 1T
    jeden oddíl - F:

    dva dotazy:

    1. jak navýšit kapacitu pro systémový disk? šlo by třeba přemístit windows na jiný disk.. ten původní naformátovat a pak ho vrátit zpět?

    2. Jak bych měl přesunout hry z D na F? nějak zkopírovat i s registry?
    ad 2 - ve spravci disku si prehod pismena D a F
    - pak /radeji v nouzovem rezimu/ prekopiruj vse z puvodniho D na 'nove' D /ex-F/ a mas hotovo i bez reinstalace i sachu s registry
    ad 1 - presun si dokumenty
    - presun si swap na 'nove' D /F/
    - prerozdel misto po presunu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    dekuju za rady... jeste me ale napadla jedna moznost... neslo by jednoduse sloucit ty dva oddily do jednoho? oba jsou formatovany NTFS.. jeden je systemovy a na druhem mam programy a hry

    edit: a nebo jestli by nešlo jeden oddíl zvětšit na úkor toho druhého?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 113 
Velikost: 167.8 KB 
ID: 20660  
    Naposledy upraveno uživatelem dracihnev: 24-02-2011 v 15:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    dekuju za rady... jeste me ale napadla jedna moznost... neslo by jednoduse sloucit ty dva oddily do jednoho? oba jsou formatovany NTFS.. jeden je systemovy a na druhem mam programy a hry
    Moc nedoporučuji. Budeš pak muset upravit cesty v registru, aby aplikace původně umístěné na disku D fungovaly. To lze buď ruční editací, nebo to některé programy umí automaticky (ovšem výsledek nemusí být 100%).

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    a nebo jestli by nešlo jeden oddíl zvětšit na úkor toho druhého?
    Viz přerozdělení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    rozhodl sem se tedy jen přerozdělit oddíly...neumíte to windows 7 bez pomoci dalšího softwaru?

    PS: co znamená "primární oddíl"? mám to toitž napsané u externího hardisku.. neměl bych jako primární oddíl mít spíš ten kde mám hry nebo systém?

    PPS: pokud to win7 neumí jaký program byste doporučili? ten paragon partition... je jen pro 32bit
    Naposledy upraveno uživatelem dracihnev: 24-02-2011 v 15:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    rozhodl sem se tedy jen přerozdělit oddíly...neumíte to windows 7 bez pomoci dalšího softwaru?
    Umí. Ale má to jisté omezení - jen v rámci kontinuálního volného místa. Čili je potřeba před změnou velikosti disk defragmentovat.

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    PS: co znamená "primární oddíl"? mám to toitž napsané u externího hardisku.. neměl bych jako primární oddíl mít spíš ten kde mám hry nebo systém?
    Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskový_oddíl

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    pokud to win7 neumí jaký program byste doporučili? ten paragon partition... je jen pro 32bit
    Pokud nechceš platit, už jsem linkoval GParted.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    rozhodl sem se pro EASEUS Partition Manager .. freeware s podporou W7 64bit... tak snad to bude bez problémů...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dracihnev Zobrazit příspěvek
    tak snad to bude bez problémů...
    Záloha důležitých dat před takovouto operací není nikdy od věci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Paměti: Skutečné využití RAM u Win7
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 12:20
  2. Využití paměti RAM
    Od Domingster v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-01-2011, 03:04
  3. Vytížení procesoru v klidu
    Od P4V3L v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-09-2010, 21:59
  4. Paměti: Využití paměti ve Win7 32 bit
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 11:47
  5. Nadměrné využití paměti hrou.
    Od Cerix v sekci Operační paměti
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-09-2009, 14:07