Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

spolehlivý zalohovaci software do male firmy

matata (164)|24.2.2011 11:28
Ahoj,
prosim o tip na zalohovaci software do male firmy (10 konc. zařízení). Zalohujke se na disk na linuxovem serveru.

Požadované funkce:
-SPOLEHLIVOST ZALOHY
-zaloha 2x tydne
-udrzovat 3 zalohy a ty starsi mazat
-spoustet zmeskane zalohy hned pri staru
-dulezite je aby to umelo zazalohovat i prave pouzivane soubory (napr. outlook.pst)
(nadstavba: odeslani upozorneni na mail, kdyz se z nejakeho duvodu zaloha nespusti)

Pouzivame ted Cobiana, ale bohuzel jsou s tim problemy. Z ruznych stanic to v nepravidelnych intevalech hlasi ruzne chyby. Rad bych nasel neco o co se opravdu nebudu muset starat.

Dekuji moc za rady a pomoc.
arkij (90)|24.2.2011 12:41
[quote=matata;437580].... Pouzivame ted Cobiana, ale bohuzel jsou s tim problemy. Z ruznych stanic to v nepravidelnych intevalech hlasi ruzne chyby. Rad bych nasel neco o co se opravdu nebudu muset starat....[/quote]

Divím se, že máš s tím Cobianem problémy. Já ho používám už tak pět let a žádný problém jsem nezaznamenal.

Mám ho nainstalovanej jako službu na serveru (Windows Server 2003) a zálohuji několikastupňově (aktuální rozpracované věci po půl hodině, denní zálohy, archivy hotových prací atd.) vybrané adresáře, případně soubory typu outlook.pst, ze šesti stanic (WinXP) přímo na server, kde mám jedno datové úložiště a jednou týdně pak na druhé datové úložiště po optice mimo barák (kvůli vloupání, požáru apod,). Podle struktury dat mám něco přírůstkově, něco rozdílově. Moc se mi na něm líbí i to, že při tomto způsobu zálohování kolegové na stanicích nezaznamenávají žádné obtěžování a zdržování.

Dříve jsem to dělal častěji, dnes tak jednou měsíčně provádím kontrolu a problémy jsem nezaznamenal.
matata (164)|24.2.2011 13:22
[quote=arkij;437590]Divím se, že máš s tím Cobianem problémy. Já ho používám už tak pět let a žádný problém jsem nezaznamenal.

Mám ho nainstalovanej jako službu na serveru (Windows Server 2003) a zálohuji několikastupňově (aktuální rozpracované věci po půl hodině, denní zálohy, archivy hotových prací atd.) vybrané adresáře, případně soubory typu outlook.pst, ze šesti stanic (WinXP) přímo na server, kde mám jedno datové úložiště a jednou týdně pak na druhé datové úložiště po optice mimo barák (kvůli vloupání, požáru apod,). Podle struktury dat mám něco přírůstkově, něco rozdílově. Moc se mi na něm líbí i to, že při tomto způsobu zálohování kolegové na stanicích nezaznamenávají žádné obtěžování a zdržování.

Dříve jsem to dělal častěji, dnes tak jednou měsíčně provádím kontrolu a problémy jsem nezaznamenal.[/quote]
nejcasteji to hazi tuto chybu
ERR 2011-02-22 14:51 Vyskytla se chyba při komprimaci souboru "C:\Users\Jana\AppData\Local\Microsoft\Outlook\archive.pst": Cannot open file "\\?\C:\Users\Jana\AppData\Local\Microsoft\Outlook\archive.pst" - Native error: 00033

Myslis, ze by bylo lepsi to nainstalit jako sluzbu? Mame to ted na kazde stanici normalne jako aplikaci...
arkij (90)|24.2.2011 18:29
[quote=matata;437596]nejcasteji to hazi tuto chybu
ERR 2011-02-22 14:51 Vyskytla se chyba při komprimaci souboru "C:\Users\Jana\AppData\Local\Microsoft\Outlook\archive.pst": Cannot open file "\\?\C:\Users\Jana\AppData\Local\Microsoft\Outlook\archive.pst" - Native error: 00033

Myslis, ze by bylo lepsi to nainstalit jako sluzbu? Mame to ted na kazde stanici normalne jako aplikaci...[/quote]

Ty dáváš vytvářet zálohu komprimovaně? Já ji mám nekomprimovanou, abych předešel případným chybám. I když ta hláška s tím asi nesouvisí. Něco podobné mi to kdysi dávno hlásilo, když jsem měl špatně nastavená přístupová práva. Je to ale dávno a už si to přesně nepamatuji, může to tedy souviset i s těmi právy, nevím jak máš síť nastavenou.

Já jsem se právě chtěl vyhnout instalaci na každou stanici samostatně, aby svou činností neobtěžovala, tak jsem zvolil instalaci přímo na server jako službu. I když pak to ovládací rozhraní shodíš, služba funguje samostatně dál. K datům po celé síti přistupuje s administrátorskými právy, takže zkopíruje cokoliv, co nastavím.

Navíc mám možnost jen v té jedné instalaci (připojuju se na server přes vzdálenou plochu) libovolně definovat úlohy, přidávat, nebo je měnit, kontrolovat a mám to všechno v jedné kupě. Pokud není nějaká stanice zrovna připojená, jenom to v logu konstatuje že operaci nešlo provést a až se stanice připojí, je-li to tak nastaveno, operaci provede, jinak zálohuje dál podle časového rozvrhu.
Zálohu na vzdálené (rezervní) úložiště pak mám nastavenu o víkendu v noci, server i to úložiště jedou pořád, tak se dá zálohovat i poměrně velké množství dat (u mne třeba HD video a hromady fotek).

Jen na okraj: Zjistil jsem, že si to poradí i s aktuálně otevřenými soubory i se soubory ne zcela standardně pojmenovanými (příliš dlouhé názvy, nepovolené znaky pro Windows Server2003, které se mi do záloh dostaly omylem od subdodavatelů apod.), například Total Comander je odmítl kopírovat.
Navíc je docela rychlej, potřeboval jsem měnit HDD na serveru a TC mi hlásil dobu kopírování bezpečnostní zálohy cca 10 hodin, v Cobianu jsem vytvořil jednorázovou úlohu, spustil a za asi 3 hodiny bylo hotovo.
astec (1823)|24.2.2011 21:10
[quote=arkij;437685]Ty dáváš vytvářet zálohu komprimovaně? Já ji mám nekomprimovanou, abych předešel případným chybám. I když ta hláška s tím asi nesouvisí. Něco podobné mi to kdysi dávno hlásilo, když jsem měl špatně nastavená přístupová práva. Je to ale dávno a už si to přesně nepamatuji, může to tedy souviset i s těmi právy, nevím jak máš síť nastavenou.

Já jsem se právě chtěl vyhnout instalaci na každou stanici samostatně, aby svou činností neobtěžovala, tak jsem zvolil instalaci přímo na server jako službu. I když pak to ovládací rozhraní shodíš, služba funguje samostatně dál. K datům po celé síti přistupuje s administrátorskými právy, takže zkopíruje cokoliv, co nastavím.

Navíc mám možnost jen v té jedné instalaci (připojuju se na server přes vzdálenou plochu) libovolně definovat úlohy, přidávat, nebo je měnit, kontrolovat a mám to všechno v jedné kupě. Pokud není nějaká stanice zrovna připojená, jenom to v logu konstatuje že operaci nešlo provést a až se stanice připojí, je-li to tak nastaveno, operaci provede, jinak zálohuje dál podle časového rozvrhu.
Zálohu na vzdálené (rezervní) úložiště pak mám nastavenu o víkendu v noci, server i to úložiště jedou pořád, tak se dá zálohovat i poměrně velké množství dat (u mne třeba HD video a hromady fotek).

Jen na okraj: Zjistil jsem, že si to poradí i s aktuálně otevřenými soubory i se soubory ne zcela standardně pojmenovanými (příliš dlouhé názvy, nepovolené znaky pro Windows Server2003, které se mi do záloh dostaly omylem od subdodavatelů apod.), například Total Comander je odmítl kopírovat.
Navíc je docela rychlej, potřeboval jsem měnit HDD na serveru a TC mi hlásil dobu kopírování bezpečnostní zálohy cca 10 hodin, v Cobianu jsem vytvořil jednorázovou úlohu, spustil a za asi 3 hodiny bylo hotovo.[/quote]

Pod toto se jen mohu podepsat. Stejné spokojenost.
Na stránkách výrobce je také tato chyba dávána do spojitosti s právy