Zatuhavani pc
Ahoj mam problem s pc, po reklamaci a vlozeni nove desky a pameti jsem zjistil ze pc zatuhava. Myslel jsem ze se mezi sebou hadaji ovladace mezi starou deskoua tou novou, proto jsem naformatoval disk a spustil novou instalaci, jenze vzdy ve stejnem miste, kdy se mel system zacit instalovat se opet pc zatuhl a konec. Pomohlo pouze vyndani jednoho modulu a vse bylo v poradku a instalace se dokoncila. Pak jsem opet zandal druhy modul a opet pc zatuhava.
Tady jsou nejake dalsi informace:
Deska je http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... _13/specs/
Pameti jsou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Casovani jsem vzal z cpu-z:
DRAM frequenci 666.8
FSB DRAM 1:2
CAS CL 9
CAS tRCD 9
CAS tRP 9
Cycle time 24
Row refresh cycle time 127
Comand rate 2t
Tady jsou nejake dalsi informace:
Deska je http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... _13/specs/
Pameti jsou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Casovani jsem vzal z cpu-z:
DRAM frequenci 666.8
FSB DRAM 1:2
CAS CL 9
CAS tRCD 9
CAS tRP 9
Cycle time 24
Row refresh cycle time 127
Comand rate 2t
Jaký byl důvod reklamace a co je na protokolu napsáno u řešení? (tzn. co s tím udělali)
Zkus nabootovat GoldMemory a nechat běžet 5h pro každý modul zvlášť - zjistíš který z nich je vadný. Před testem preventivně nastav veškeré parametry RAM (frekvence, časování, napětí) ručně.
Zkus nabootovat GoldMemory a nechat běžet 5h pro každý modul zvlášť - zjistíš který z nich je vadný. Před testem preventivně nastav veškeré parametry RAM (frekvence, časování, napětí) ručně.
Ahoj tak jsem zkusil Memtest86+ a pokazde se me cca do dvou minut zastavi cas jakoby se to seklo, je to normalni, ikdyz znamenko + za memtest stale blika. V tu chvili mi nejde ani kdyz stisknu c jako configuration tak se nic nedeje. Nikdy jsem s timto programem nic nedelal tak nevim zda to tak ma byt. Udela me to jak pri osazeni obou ram, nebo jakekoliv jedne z nich.
Jo reklamace desky byla uznana a vratili me penize, nasledne jsem koupil jinou s podporou ddr3(stara mela ddr2) a samozrejme pameti.
[quote=tommmmm;437802]deska je tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
napajeni pameti - 1.5V[/quote]
1. psal jsem GoldMemory
2. chtěl jsem, abys nastavil vše ručně. Napětí těch pamětí je 1,65V
napajeni pameti - 1.5V[/quote]
1. psal jsem GoldMemory
2. chtěl jsem, abys nastavil vše ručně. Napětí těch pamětí je 1,65V
Tak jsem vse nastavil rucne, napeti na 1.6v - nabidka je bud 1.6 nebo 1.7 a opet doslo k zatuhnuti jedne pameti v 2.20min a druhe 3.00 min. Srdicko prestalo blikat a ani esc pro quit neslo, pomohl pouze restart
Tak jsem jeste vyzkousel nastavit pamet na 1066MHz a jedna pamet prosla memtestem, ktery jsem po 45 minutach vypnul. Pak jsem zkusil dat oba dva moduly a zasek. Nakonec jsem zkusil druhou pamet a opet zasek. Zitra bych je mel snad vyzkouset na jinem pc.
[quote=tommmmm;438088]Tak jsem jeste vyzkousel nastavit pamet na 1066MHz a jedna pamet prosla memtestem, ktery jsem po 45 minutach vypnul. Pak jsem zkusil dat oba dva moduly a zasek. Nakonec jsem zkusil druhou pamet a opet zasek. Zitra bych je mel snad vyzkouset na jinem pc.[/quote]
Používej radši GoldMemory a podstatná věc - 45 minut je pro tento test NIC! Ten test musí běžet aspoň 5 hodin, aby to mělo smysl.
Používej radši GoldMemory a podstatná věc - 45 minut je pro tento test NIC! Ten test musí běžet aspoň 5 hodin, aby to mělo smysl.
U Gm, pokud je RAM vadna, staci klidne jeden cyklus coz je +- 1h:40m ale lepe je vice......
K tem 45 minutam: pokud jedna pamet prosla, obe ne a druha taky ne, tak to vypada na jeden vadny modul....
Nicmene, otestuju poradne.
K tem 45 minutam: pokud jedna pamet prosla, obe ne a druha taky ne, tak to vypada na jeden vadny modul....
Nicmene, otestuju poradne.
Tak jsem vyzkousel GM a i na tech 1066 se to seklo, pek jsem zkusil dat 800 a obe pameti prosli cely test cca 3 hod.Ovsem po osazeni obou modulu zaroven po 16 min opet zasek.