Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

deframentace-metadata

Commanderwar (577)|25.2.2011 21:31
Zdravím kluci mam visty 32 bit

3 roky ok..a ted po poslednim fotmatu se mi najednou pri degfagmentaci objevili uprosředka disku
objevili jakási metada a vubec s nima nejde nic udelat.

Zkusil jsem perfektdisk a oo defrag offline defragmentaci...data to sice dalo k sobe...ale ja je u toho prostředka disku nechci.)..ke všemu ta nejvetší složka 700Mb ma dost fragmetů"

netušíte co s tím??...po 3 roky sem je tam nemel..a ted najednou joo
r34ktor (7477)|25.2.2011 21:53
Co být trochu konkrétnější?

Jedná se o X:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$Tops:$T:$DATA?
Commanderwar (577)|25.2.2011 22:00
ano ano

C:\$Extend\.. i $MFTMirr..a podobne
r34ktor (7477)|25.2.2011 22:16
Návod na reset Tops je zde.

Neznám detailně strukturu NTFS, takže nevím, nakolik je možné s $MFT a $MFTMirr z běžícího systému hýbat. Nechal bych je tam, kde jsou.
Commanderwar (577)|26.2.2011 14:19
ok diky:)
mrknu na to.

kdyby nekdo jiny mel zkušenosti s tím jak to defragmentovat a nebo posunout nekam jinam dejte vedet
Commanderwar (577)|26.2.2011 17:11
tak nejspiš vyřešeno
tady sem našel
http://abbe2003cz.blogspot.com/

a piše se zde

Tento neprávem opomíjený defragmentátor umí všechno na co si vzpomenete, zejména rozmístit málo používané soubory na vnitřní okraj oddílu a ty frekventované na vnější okraj a zvýšit tak rychlost čtení z disku. Dvojnásobné zrychlení bootování OS není výjimkou.

skutečne si s tema metadatama umel poradit a nejak je nacpal k sobe na začatek disku dle nastaveni

ted tam jeste zkusim nacpat pagefile protože to skutečne neumi žadny jiny program co jsem zkusil.
hodne programu ho umi defragmentovat atd ale vetsinou ho narvou do prostředka disku.
Commanderwar (577)|26.2.2011 17:52
heh tak mam asi problem po mem radovani jak jsem si poradil s metadatama..ted nemužu nahodit system:)..jen nozovy režim jede.
napsala to jakousi chybu
0x000000F4 (0x00000003, 0x86BE1D90, 0x86BE1EDC, 0x8242EA60)

asi problem že.)..ted je otazka jak to pujde opravit a nebo ne.)
Georginek (2957)|26.2.2011 18:35
A toto je presna ukazka toho, ze hrabat se do neceho, cehoz uprava nema zadny relevantni smysl je naprosta ztrata casu a zbytecne riziko. :rolleyes:

Disk je pripojeny jako Master ci Slave?
Jakou to napise hlasku krom kodu?
Posledni znama funkcni konfigurace nejde?
Zkusit opravit zavadeni Win pomoci instalacniho DVD?
Commanderwar (577)|26.2.2011 18:53
jo sem blbec porad se to snažím ladit a ladit..až sem to přeladil.

nabootoval jsem isnatlační dvd a dal opravit....a naštesti to pomohlo.

v prohlížeči udalosti sem jenom pro zajímavost našel co to bylo:

Struktura systému souborů disku je poškozena a je nepoužitelná. Je nutné na svazek \Device\HarddiskVolume1 spustit nástroj chkdsk.
DrZelenka (2491)|26.2.2011 19:33
[quote=Commanderwar;438085]jo sem blbec porad se to snažím ladit a ladit..až sem to přeladil.

nabootoval jsem isnatlační dvd a dal opravit....a naštesti to pomohlo.

v prohlížeči udalosti sem jenom pro zajímavost našel co to bylo:

Struktura systému souborů disku je poškozena a je nepoužitelná. Je nutné na svazek \Device\HarddiskVolume1 spustit nástroj chkdsk.[/quote]

Používat jakýkoliv vygooglený a neozkoušený SW se občas nevyplácí. Ten program sice přesunul daná data, ale buď úplně špatně, nebo to bylo nějak vázaný na systém a program neupravil informace v systému.

Spusť ten checkdisk a mělo by se to opravit úplně.