4xDIMM = BSOD
Ahoj,
doufám že někdo dokáže poradit. Dokupil jsem si včera do PC 2x2GB DDR3 RAM a zdá se že nespolupracují s původními 2x1GB co jsem měl v PC. Nyní když mám v PC všechny moduly tedy 6GB tak PC nabíhá přes BSOD s tím že byl obnovem po špatném spuštění. Zkusil jsem memtest a ten se kousne hned cca po 2 sekundách. Samostatně 2x1GB i 2x2GB jedou v pohodě, jak nabihani do WIN, tak memtest..
Moje sestava
deska: ASRock M3A785GMH/128 BIOS verze P 1.40
procesor: AMD Athlon II X2 250
paměti: 2x1GB DDR3 Kingston 1333MHz a nově 2x2GB Kingston 1333MHz
Grafika: Sapphire HD5750
Disk: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic Energy Knight 400W
Grafika je také nová, ale když neproběhne memtest, myslim že tedy bude chyba někde v pamětích / nebo deska? Přikladam minidumpy, jestli nekdo treba neuvidi nějaký konflikt..?
Ještě dotaz k té grafice je to Sapphire s referenčním chladičem a zdá se mi dost hlučný i v idle. Pomohl bych si výmněnou za tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Díky moc!!!!
doufám že někdo dokáže poradit. Dokupil jsem si včera do PC 2x2GB DDR3 RAM a zdá se že nespolupracují s původními 2x1GB co jsem měl v PC. Nyní když mám v PC všechny moduly tedy 6GB tak PC nabíhá přes BSOD s tím že byl obnovem po špatném spuštění. Zkusil jsem memtest a ten se kousne hned cca po 2 sekundách. Samostatně 2x1GB i 2x2GB jedou v pohodě, jak nabihani do WIN, tak memtest..
Moje sestava
deska: ASRock M3A785GMH/128 BIOS verze P 1.40
procesor: AMD Athlon II X2 250
paměti: 2x1GB DDR3 Kingston 1333MHz a nově 2x2GB Kingston 1333MHz
Grafika: Sapphire HD5750
Disk: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic Energy Knight 400W
Grafika je také nová, ale když neproběhne memtest, myslim že tedy bude chyba někde v pamětích / nebo deska? Přikladam minidumpy, jestli nekdo treba neuvidi nějaký konflikt..?
Ještě dotaz k té grafice je to Sapphire s referenčním chladičem a zdá se mi dost hlučný i v idle. Pomohl bych si výmněnou za tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Díky moc!!!!
Je něco přetaktovaného? Jak máš paměti nastavené v BIOSu, napětí časování? Pokud nastavíš konzervativnější časování nebo zvýšíš napětí, zlepší se stabilita? BIOS je poslední?
Myslíš tenhle chladič? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ten jsem měl na 4850 a i když vypadá slušně, tak je opravdu hlučný. S tím accelerem l2pro nemám bohužel zkušenosti (používám S2 s 2x12cm větrákama - s tím jsem opravdu spokojený :) )
Zkontroluj si v BIOSu nastavení pamětí (napětí, frekvenci, časování - nastav pokudmožno ručně).
Btw proč chceš 6GB? 4 nestačí?
Ten jsem měl na 4850 a i když vypadá slušně, tak je opravdu hlučný. S tím accelerem l2pro nemám bohužel zkušenosti (používám S2 s 2x12cm větrákama - s tím jsem opravdu spokojený :) )
Zkontroluj si v BIOSu nastavení pamětí (napětí, frekvenci, časování - nastav pokudmožno ručně).
Btw proč chceš 6GB? 4 nestačí?
pretaktovane neni nic, vse je nastaveno na autodetect, bohuzel v nastavovani pameti v BIOSu se temer nevyznam.. zkousel jsem i nahrat default nastaveni pro BIOS a porad stejne. Verze BIOSu je 1.40, posledni je momentalne 1.50 a co jsem koukal, tak je to update pro rozpoznani procesoru. Jinac cim vice pameti, tim lepe, delam hodne s XML soubory a tam se pamet hodi, kdyz k tomu prihodis skype, x oken chrome, mp3, ftp manager...
Presne tento chladic mam na mysli, je to je to hroznej hucak
Presne tento chladic mam na mysli, je to je to hroznej hucak
Je potřeba dat paměti tak, aby dali 3+3 v DUALu, takže pokud mas pameti ve slotech v poradi 1-1-2-2 tak je dej 1-2-1-2, pripadne pokud je mas na stridacku tak za sebou.
Potom resetni BIOS switchem na desce.
Mam to taky tak, takže by to mělo makat.
Horši možnost je jestli jsou ty paměti tak odlišné, že nesedí časování nedejbože napájení, pak bude nutné vlezt do BIOSu a nastavit časovani a napajeni ručně na hodnoty těch horšich.
EDIT: A jeste jedna vec, nejdriv najed do nouzoveho rezimu az az pote nech pocitac nabehnout normalne.
Mam to taky tak, takže by to mělo makat.
Horši možnost je jestli jsou ty paměti tak odlišné, že nesedí časování nedejbože napájení, pak bude nutné vlezt do BIOSu a nastavit časovani a napajeni ručně na hodnoty těch horšich.
EDIT: A jeste jedna vec, nejdriv najed do nouzoveho rezimu az az pote nech pocitac nabehnout normalne.
[quote=|Mio|;438031]Je potřeba dat paměti tak, aby dali 3+3 v DUALu, takže pokud mas pameti ve slotech v poradi 1-1-2-2 tak je dej 1-2-1-2, pripadne pokud je mas na stridacku tak za sebou.
[/quote]
takze vyzkouseno a stale nic. Jak 1GB moduly, tak 2GB moduly maj casovani CL9, zacinam si myslet ze to proste neni mozne rozbehnou..?
[/quote]
takze vyzkouseno a stale nic. Jak 1GB moduly, tak 2GB moduly maj casovani CL9, zacinam si myslet ze to proste neni mozne rozbehnou..?
ikdyz teda, ted mi najely WIN asi 5x po sobe a zatim bez problemu... ze by tedy jen memtest mel s timto problem?
tak ted si nasypu popel na hlavu... pouzival jsem k testovani memtest86 verze 3.5 tam se to vzdy kouslo, ted ve verzi 4.2 to jiz vypada vse v pohode :) super a diky vsem!
btw poradi nekdo s tou grafikou? Ma nekdo zkusenosti?
Diky
Diky
[quote=drivercz;438069]tak ted si nasypu popel na hlavu... pouzival jsem k testovani memtest86 verze 3.5 tam se to vzdy kouslo, ted ve verzi 4.2 to jiz vypada vse v pohode :) super a diky vsem!
Diky[/quote]
Koukni se na to Accelero S1 - pokud máš v bedně dost místa, tak je to podle mě mnohem lepší řešení než ten chladič, který jsi našel. S1 je rozhodně tišší a účinější. Jen si nejsem 100% jistej, zda bude pasovat - vypadá to, že ano.
Na HD4850 mám teploty do 65°C ve furmarku a to tam mám 2x12cm (jeden 800otáček a druhej nevím, protože je napojen na 5V přímo z molexu - když ten co je na 5V jel původně na 1400 otáček, tak byla max. teplota 55°C)
Diky[/quote]
Koukni se na to Accelero S1 - pokud máš v bedně dost místa, tak je to podle mě mnohem lepší řešení než ten chladič, který jsi našel. S1 je rozhodně tišší a účinější. Jen si nejsem 100% jistej, zda bude pasovat - vypadá to, že ano.
Na HD4850 mám teploty do 65°C ve furmarku a to tam mám 2x12cm (jeden 800otáček a druhej nevím, protože je napojen na 5V přímo z molexu - když ten co je na 5V jel původně na 1400 otáček, tak byla max. teplota 55°C)