Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Podivná diagnostika pamětí

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    zdravím nedavno jsem si všimnul..že v CPU-Z v záložce memory

    se mi přepína jak kdy.... chanels dual... na symmetric a asymmetric netušíte co by to mohlo zpusobovat??
    a zda je to špatne a nebo to ničemu nevadi??

    Deska asus p5k a pameti 4x1 GB kingston

    a jeste se neustale mění číslo row refresh cycle time včera sem tam měl 52 cloks a dneska 184 cloks
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    Přesně o jaké moduly RAM se jedná ? Prvním čím bych začal je nastavení modulů RAM manuálně v BIOSu (časování, frekvence, voltáž).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    jedná se o
    4 x 1 GB

    KINGMAX PC2-6400 (400Mhz)

    časování 5.0 - 5 - 5 - 18 -23 voltage 1,8V
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    jedná se o
    4 x 1 GB

    KINGMAX PC2-6400 (400Mhz)

    časování 5.0 - 5 - 5 - 18 -23 voltage 1,8V
    No a nastavil si to takto v Biosu nebo to mas na Auto?

    Nastav to a pak nam vyfot zalozky z CPU-z
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    mám vše na auto.....je tam toho strašny mraky ruznych nastaveni u tech pametí...co všechno mam nastavit na pevny hodnoty??.....jenom hodnoty co sem vypsal??? a co se vypisuji v CPu Z???

    jeste je divny
    mam tyto pameti
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39241

    a tam je napsany že je časovani 5-5-5-15...ale ja mam v CPU v založce SPD.ktera udava časovaní pameti pri ruznych frekvencích a u moji 800MHZ udava 5-5-5-18..přesne tak jako si automaticky defekuje deska...
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 26-02-2011 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Takže sem v biosu nastavil rucne

    Dram Frequency 800 Mhz
    CAS latency - 5
    RAS to CAS Delay - 5
    RAS Precharge - 5
    Cycle Time 15
    DRam voltage 1,8V

    stale se samo od sebe meni channles symmetric a asymmetrics

    a row refresh cycle time jsem nechal na auto...protože vubec netuším jaka by tam mela byt hodnota.
    momentalne je na auto 52 cloks
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 26-02-2011 v 19:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    safra nejak tu neni tlačítko edit

    Takže sem v biosu nastavil rucne

    Dram Frequency 800 Mhz
    CAS latency - 5
    RAS to CAS Delay - 5
    RAS Precharge - 5
    Cycle Time 15
    DRam voltage 1,8V

    stale se samo od sebe meni channles symmetric a asymmetrics

    a row refresh cycle time jsem nechal na auto...protože vubec netuším jaka by tam mela byt hodnota.
    momentalne je na auto 52 cloks když je symmteric a 184 když je asymmetrics
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zkus Command Rate 2T
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    jo sorry to sem zapomnel napsat 2T tam mam taky nastaveny
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Hele a kdyz si tam nastavil napevno ty hodnoty, meni se jeste neco krom Assymetric vs symetric? Zkousel si jinou verzi CPU-z?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    tak stale hledam a studu

    v CPUz v založce SPD mam že bych měl mít nastaveno
    Frequency 400MHZ (mám nastaveno 400 MHZ)
    Cas latency 5 (mám 5)
    Ras Latency 5 (mám 5)
    Ras precharge 5 (mám 5)
    tRAS 18 (mám nastaveno 15. ani nevím proč, ale pameti co sem našel na czc.cz uplne ty sami mají 15 ne 18, tak bus špatny popis a nebo chyba v založce SPD)

    dale je v SPD
    tRC 23 (tato hodnota není v založce memory videt, ale je tam hodnota tRFC ktera mi sama lita z 52 na 184)
    Podle toho co sem zatim zjistil ta tRC a tRFC neni zřejme to same??

    takže nastavim na tRC 23 ale co mam nastavit na tRFC??(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Hele, standartne se ladi jen prvni 4 polozky(5-5-5-15) a pak 2T, ty ostatni polozky se nastavuji jen na velky OC, popripadne z jinych duvodu, nicmene bych tam nechal auto a dal se s tim netrapil.

    Pokud Ti to nehazi BS, a pocitac se chova normalne ( Rychlost RAM otestuj treba pomoci Everestu) a dej sem vysledky.....
    A pokud se ti to neseka, nejak bych to neresil...
    tRAS nech bud 15, a doporucil bych otestovat RAM pomoci Goldmemory, pokud to bude padat, dej 18.
    Detailni nastaveni pameti bude nejspis na webu vyrobce.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 27-02-2011 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    podle vzorce jestli to chapu bych mel mit dokonce tRas nastaveny na 5+5+5+2 tudíž 17

    na strankach vyrobce je kulovy sou to šmejdi nemam je rad

    jinak vysledky viz obrazek

    prijde mi docela nizka hodnota copy...ale to sem tu už řešil..a asi to bude vlastnost desky bohužel
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: xxx.jpg 
Zobrazení: 85 
Velikost: 51.6 KB 
ID: 20799  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tyhle Asusky mely problemy s propustnosti, jak P35 tak P45. Resily to novejsi BIOSy, mas aktualni????

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    aktualni nemam ma verzi tuším 0704....je i novejší...ale už sem to tu řešil a psal dokonce na asus kde mi vubec neodepsali.

    Untila EZ flash ktera je v biosu a umi flashnout bios, tak tu tam proste nemam bud je nejak zamčena nebo fakt netuším.
    Pc mam sestavovany na objednavku.

    Pokud budeš mit nejaky napad jak tam dostat jinou vërzi biosu tak aby to bylo bezpečny...asi bych se chtel vyhnout tomu updatu primo ze stranek online.

    nemam ani mechaniku na diskety.

    ted jsem si jeste vzpomnel tenkrát mi nejaky človík psal na asus forum toto:

    Neukazuje se jen u zaheslovaného BIOSu.
    Pokud to tak je, požádejte toho, kdo vám PC sestavil, ať vám heslo sdělí a vy jej zadejte a stanovte nezaheslovaný přístup. (není to potřebné).
    Pokud to není toto, požádejte rovněž dotyčnou osobu (či zástupce firmy), ať vám problém vyřeší.
    Jste na tom lépe, než kdybyste byl odkázán jen na sebe. Takto je to jejich práce.

    Takže určite sem jim zkusil napsat snad používaji nejaky stejny heslo...a řeknou mi ho pokud to bude tímtö

    Pokud ne jsem asi v loji
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 28-02-2011 v 10:55
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Podivná ztráta části dat z HDD
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-03-2012, 17:48
  2. Podivná napětí na zdroji
    Od martin.p v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-05-2011, 11:03
  3. podivná rychlost HD
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-02-2011, 14:23
  4. Diagnostika flash pameti v MP4ce
    Od Bajdik v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 21:47
  5. Podivná hláška Outlook Express
    Od ferryx v sekci OS Windows
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 15:42