Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Zaměření pro: různou činnost - hry, video, Photoshop, Flash, programování

    Platforma: AMD
    Operační systém: ne -
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie: Dobrý den,

    prosím o vaše názory a připomínky na následující sestavu. Bohužel někde jsem ušetřit musel abych se vešel do této cenové hladiny, navíc bych nechtěl aby konečná cena vč. DPH překročila 14 000 Kč.
    Hlavně by mě zajímalo zda mnou zvolený procesor nebude brzdou pro grafickou kartu a jestli už náhodou nemá někdo zkušenosti s odemčením L3 cache u tohoto procesoru. Co jsem se dočetl, tak ji má opět pouze deaktivovanou.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010QRD010ZKB01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Určitě si připlať za AMD Phenom II X4 955, ten Phenom co tam máš je ve zkutečnosti Athlon, nemá L3 a je proti pravému Phenomu mnohem pomalejší. AMD bohužel převzalo od nVidie zvyk, že zboží značí tak, aby to bylo co nejmíň přehledné a nezkušení zákazníci koupili předražené pomalé komponenty v domění, že kupují něco jiného.
    U pamětí si buď připlať pár korun za rychlejší Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz nebo spíše kup ty nejlevnější Kingstony, jsou stejně výkonné jako ty, co tam máš teď: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz.
    Podle mě příplatek za Black verzi disku nemá smysl, vem obyčejný 1TB disk, třeba: Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB. Ušetříš 2 stovky, získáš více místa na disku a rozdíl v rychlosti bude minimální. Pokud chceš rychlý disk, tak si za 3500Kč kup 80GB SSD od Intelu nebo OCZ Vertex 2 Series 60GB za 3000Kč, u těch už ten rozdíl v rychlosti poznáš a oceníš.
    U grafické karty zkus zvážit i MSI N460GTX-M2D1GD5/OC, stojí o 250Kč víc a je o dost rychlejší a s hlukem na tom asi bude líp jak tan Asus.
    Zdroj OK, ale pokud by zbyly peníze doporučuju plnohodnotný Seasonic S12II-520 520W.

    Linky na komponenty zmíněné výše, byl jsem líný to zakomponovat do názvů v textu:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00830972PC13PK
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00821Y50AL11W7
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400821Y50ALIYL
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ1YTN9S
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H2AN35TZX9
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007H2AN35T1170
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLWXU
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    NHKG: Jak víš že je to propus?Tedy bez L3 když i v popisu je psáno deneb tzn přítomna ale vypnutá na tomto kousku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Podle serveru CPU World se jedná o platformu Dragon
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    NHKG: Jak víš že je to propus?Tedy bez L3 když i v popisu je psáno deneb tzn přítomna ale vypnutá na tomto kousku
    Podle Alfacompu to je Deneb (jádro Phenomů) s vypnutou L3. Ale správně by to měli značit Athlon, protože L3 nemá zapnutou a výkon odpovídá Athlonu. Je to jako by X3 označovali X4 jenom proto, že čtvrté jádro je fyzicky přítomno i přes to, že je vypnuté...
    Proti Athlonu X4 je "Phenom" II X4 840 určitě výhodnější, protože má trošku vyšší frekvenci, větší L1 a stojí o pár korun míň.

    @Kevin: Dragon označují na CPU Wordu myslím celou generaci od AMD, u většiny procesorů mají ještě údaj Processor core, kde vypisují právě typ jádra.

    EDIT: Každopádně toto je pro @NUB!5, když si koupí AMD Phenom II X4 955 tak si proti tomu pseudophenomu určitě polepší. Pokud je někdo omezený rozpočtem, tak je podle mě lepší koupit výrazně levnější Athlon X3.
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 27-02-2011 v 15:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Podle Alfacompu to je Deneb (jádro Phenomů) s vypnutou L3. Ale správně by to měli značit Athlon, protože L3 nemá zapnutou a výkon odpovídá Athlonu. Je to jako by X3 označovali X4 jenom proto, že čtvrté jádro je fyzicky přítomno i přes to, že je vypnuté...
    Já to chápu .Shodnem se tedy že tam přítmona nejspíš ta L3 bude.A user chtěl uncore ,tak potom by to zas nemuselo být tak nevýhodné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    No nevim, z toho co sem narychlo zkusil vyhledat nic nenasvědčuje, že by jádro u X4 840 mělo být Deneb.

    //EDIT: 16cmfan> že ji normálně nemá je ze specifikací jasné, jde jen o to jestli ji má aspoň fyzicky, tj. deaktivovanou. Což imho taktéž nemá, takže není co odemykat.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 28-02-2011 v 12:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    No nevim, z toho co sem narychlo zkusil vyhledat nic nenasvědčuje, že by jádro u X4 840 mělo být Deneb.
    Yop! Ten PhenomII X4 840 nemá L3 cache... tudiž výkon ako normálny AthlonII X4 645 atp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Yop! Ten PhenomII X4 840 nemá L3 cache... tudiž výkon ako normálny AthlonII X4 645 atp.
    To že L3 nemá zapnutou a výkon bude jako u Athlonu je jasné. Otázka @NUB!5 byla, jestli je ta L3 fyzicky přítomna a jde odemknout. A to nikdo neví, osobně bych to neriskoval a koupil "plnotučný" Phenom X4 955. Pro riskování s odemykáním mi ale Přijde lepší Phenom X2, který by ty další 2 jádra měl mít vždycky a většinou, co jsem tak četl, aspoň jedno jde odemknout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Jo, takhle.. tak to áno, radšej ísť do tučňáka... 945 je taky gut... aj keď tie cenové rozdiely sú už fakt malé z Athlona si priplatíš na P 945 a z 945 na 955 takže len záleží na tom, ako sa rozhodne NUB!5...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 15:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 21:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 20:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 23:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 10:10