Regulujete ventilátory ve svém PC?
- Ano, softwarově pomocí programu
- Ano, hardwarově
- Ne, nechávám to na BIOSu
- Ne, ventilátory neřeším
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Svět hardware v pravém sloupci.
a bios neni regulace?:D ja mam na cpu scythe mugen pasiv jenom a v case celkem tri vetraky,ktere sem napojil pomoci pwm sharing(nebo jak se menuje ta ficura od AC) vsechny na jeden konektor,ktery bios reguluje podle teploty cpu..vetsinou jednou na minimalni otacky..:thumb
Ahoj
Tak ventilatory netresim.
Na cpu mam velkej chladic jako pasiv a
aktivni vetrak mam akorat ve zdroji a taky
trochu ovivam disky. Tot vse.
Tak ventilatory netresim.
Na cpu mam velkej chladic jako pasiv a
aktivni vetrak mam akorat ve zdroji a taky
trochu ovivam disky. Tot vse.
používám utilitku od Asusu co mám k desce,takže se točí podle zatížení ;)
jinak mám fan u disků,na CPU,zdroj a dva bohužel kvuli malé skříni jen 90ky vzadu.
Přemjšlim že těm dvěma malejm joudům :rolleyes: nastavím otáčky v BIOSu bo se točej zbytečně rychle a teplota i v průměrné zátěži je kolem 30-40°C
jinak mám fan u disků,na CPU,zdroj a dva bohužel kvuli malé skříni jen 90ky vzadu.
Přemjšlim že těm dvěma malejm joudům :rolleyes: nastavím otáčky v BIOSu bo se točej zbytečně rychle a teplota i v průměrné zátěži je kolem 30-40°C
Taky reguluji HW, ale přes Akasa AK-FC-06-BK. Můžu si plynule nastavovat otáčky ventilátorů (CPU, GPU a outtake) čudlíky na čele skříně, ale bohužel nevím jaké mají otáčky. U intake ventilátoru mám použitý Noctua ULN. Už se mi i stalo, že jsem snížil otáčky tak moc, že mi větráčky nebyly schopné nastartovat. Naštěstí je moje PC schopno jet jenom s větráčkem ve zdroji, takže se nic nestalo. Ale příště bych si koupil něco jako je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Nejenom že to umí zobrazit otáčky, ale navíc to nezaplní 3.5", která už nějak ze skříní mizí a umožnilo by mi to regulovat všechny 4 větráčky.
Akorát u mě asi za chvilku přestane mít regulace větráčků smysl. Plánuju přestěhování počítače z ložnice, kde požaduju maximální ticho, do obývacího pokoje. V obývacím pokoji mám příjemně šumící akvárium, které s přehledem přeřve i neregulované větráčky...
Akorát u mě asi za chvilku přestane mít regulace větráčků smysl. Plánuju přestěhování počítače z ložnice, kde požaduju maximální ticho, do obývacího pokoje. V obývacím pokoji mám příjemně šumící akvárium, které s přehledem přeřve i neregulované větráčky...
Scythe Kaze Master Pro 5.25. Mínusem je lesklý panel a tuhé přepínače zobrazení otáček jednotlivých ventilátorů, jinak spokojenost.
- Přední, dolní, horní, zadní, boční a procesor HW pomoci Zalman MFC1 PLUS
- Grafiku SW pomoci MSI Afterburn (nastavena vlastní křivka rpm/teplota)
- Zdroj nereguluji
Softwarově: ano - ventilátor na cpu.
Hardwarově: ano - ventilátor na grafice, ventilátor pevných disků.
Hardwarově: ano - ventilátor na grafice, ventilátor pevných disků.
Softwarově na GPU - pomočí MSI Afterburner (vlastní křivka regulace)
Jinak CPU a přední větrák reguluju deskou a na zadním mám U.L.N.A.
Jinak CPU a přední větrák reguluju deskou a na zadním mám U.L.N.A.
Nechávám to na "automatice". Neb ohledně větráků a jejich provozu je chytřejší, než já. Do tohodle kdybych se vrtal, tak udělám víc škody, než užitku.
Ja bych reguloval softwarove, jenom kdyby to slo. Moje desky nejsou bohuzel podporovane ve Speedfan :(
Reguluju tak zatim natvrdo potenciometrem.
Reguluju tak zatim natvrdo potenciometrem.
U CPU a Chipset, reguluji pomocí BIOS základní desky (má spoustu různých nastavení)...
U GPU, reguluji pomocí BIOS grafické karty (změny jsem musel provést pomocí flash)...
Samotný vnitřek skříně a paměti pak pomocí nezávislého Hardware, tj. tantalový senzor a nějaká malá elektronika...
Bez urážky, ale tato Anketa je prostě taková divná až hloupá...
Mimo jiné "Hardwarově" je skutečný slovní paskvil... vůbec skloňování anglických názvů českými koncovkami je masakr a skloňování zkratek obecně taky i přesto, že jsou zažitá, třeba BIOSu. Nejvíc mě ovšem dostává "nastavení v SETUPu" (SETUP samo o sobě znamená nastavení)...
U GPU, reguluji pomocí BIOS grafické karty (změny jsem musel provést pomocí flash)...
Samotný vnitřek skříně a paměti pak pomocí nezávislého Hardware, tj. tantalový senzor a nějaká malá elektronika...
Bez urážky, ale tato Anketa je prostě taková divná až hloupá...
Mimo jiné "Hardwarově" je skutečný slovní paskvil... vůbec skloňování anglických názvů českými koncovkami je masakr a skloňování zkratek obecně taky i přesto, že jsou zažitá, třeba BIOSu. Nejvíc mě ovšem dostává "nastavení v SETUPu" (SETUP samo o sobě znamená nastavení)...
Ano, kjůfénem :p (takže vlastně nereguluju, reguluje deska, já jsem na to moc línej :D)
edit: tak dokonce kjůfénemdvě
edit: tak dokonce kjůfénemdvě