Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

atramentom ekonomicky

Mich (3)|2.3.2011 11:18
Zdravim vo fore. Moje ospravedlnenie vopred, ak sa uz tato tematika riesila a rad preto uvitam aj link na prislusnu problematiku.

( Acer TravelMate 2420, Windovs XP Home Edition, ver 2002, service pack 3)
Chcem tlacit iba cierno bielo ( texty ), mozno, no naozaj len obcas, farebne. Neviem ci sa este vyrabaju tlaciarne iba s ciernym atramentom, lebo take by zrejme najviac vyhovovali mojim poziadavkam. Kedze asi nie, chcem preto lacnu farebnu atramentovu tlaciaren, z ktorej viem tlacit cierno biele z ciernej naplne aj potom ako dosiel atrament vo farebnych atramentovych naplniach. Chcel by som tlacit tak 60 az 100 stran za mesiac. Pocul som ze nieco take je mozne. Ake typy tlaciarni by ste mi doporucili ?

Vopred vdaka za Vase odpovede.
Richmond (8084)|2.3.2011 11:27
Černobílou laserovku :)
Mich (3)|2.3.2011 18:39
[quote=Richmond;438754]Černobílou laserovku :)[/quote]

:) Mohol by som sa opytat aj na konkretnu znacku ciernobielej laserovej tlaciarne najlepsie lacnej, s lacnou vymennou kazetou, podla Vasho odporucania ?
Richmond (8084)|2.3.2011 19:05
Canon, nebral bych asi ty nejlevnější - záleží na Vás, tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] by nestačilo? :notsure. Já doma tisknu cca 30-40 stran čb na starý 5L (HP) a bublinku mám na fotky (Canon S820). Když tisknu čb tak mi stačí nejrychlejší tisk (nežere barvy) naopak ta bublinka žere příšerně (6x cartridge po 250,- + papír), kdybych to měl provozovat každý měsíc tak bych radši chodil někam do minilabu ;)
StD (1963)|2.3.2011 19:22
[quote=Mich;438849]:) Mohol by som sa opytat aj na konkretnu znacku ciernobielej laserovej tlaciarne najlepsie lacnej, s lacnou vymennou kazetou, podla Vasho odporucania ?[/quote]
"lacné" NEBRAT! Když už chceš šetřit, tak si od někoho kup second hand laserovou. Pokud má ten tvůj noťas infra výstup, tak třeba starou dobrou solidní Hewlett Packard 6P a nebudeš ani muset šachovat s kabely - ta infrared-port má. Dá se pořídit levně a tonery se dají zase levně nechávat doplňovat.

Edito: Atrament (inkoust) - tak také doporučuji Canon, sám mám Pixmu, ale ta je (i díky ceně inkoustů) jen na to nejlepší (fotky, potisk DVD, digitální nátisky na fotopapír vysoké gramáže) - ovšem to už něco stojí!
r34ktor (7477)|2.3.2011 19:33
Levnej Xerox/Samsung je IMHO OK.
Mich (3)|8.3.2011 00:11
[quote=r34ktor;438876]Levnej Xerox/Samsung je IMHO OK.[/quote]

„ In your humble opinion “, :) what about Samsung ML 1665 ? V domovskom meste v Anglicku, kde teraz zijem je na nu v papiernictve akcia. Predavaju ju za polovicnu cenu.
Pokracujem otazkou laika - amatera : Viete mi poradit, ako je to s tlacou diakritiky u tlaciarni predavanych v Anglicku. Bude mi taka tlaciaren bez problemov tlacit hacky a carky ? Alebo je to zalezitost lokalizacie software z ktoreho tlacim ? V miestnej anglickej kniznici som mal problem s diakritikou aj pri tlaci na CB laserovej aj na farebnej tryskovej tlaciarni. Tlacil som z MS Wordu a tiez z Adobe Readeru.
r34ktor (7477)|8.3.2011 12:39
Jako domácí poslouží tiskárna bez problémů. Ale jestli se liší firmware podle země prodeje, to opravdu nevím. :notsure
zsdx (2098)|8.3.2011 13:01
[quote=Mich;440043]tiez z Adobe Readeru.[/quote]

A zkousel jsi pouzit upresnujici volbu 'Tisknout jako obraz'?