Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Špatný zvuk z nahraného souboru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    26

    Nevím jestli to sem patří. Ale chtěl bych se zeptat. Byl jsem přinucen připojit video k PC a ztáhnout vidokazety do PC a posléze vypálit DVD. Na starší PC z WIN XP prof jsem připojil Winfast TV2000 XP Expert jsem připojil video. Všechno mi jede, když spustím nahrávání - soubor se nahraje v pohodě. Ale když ho spustím je tam zvuk jak z dráťáku. Je o hodně horší než při přehrávání. Nedokážete někdo poradit jak ten zvuk trochu popravit.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Hmm, asi nijak. Pravděpodobně byl zvuk přebuzený a teď má záznam ořezané špičky. Pusť nahrávání znovu a v (například) Audacity (http://audacity.sourceforge.net/) si nastav citlivost vstupu zvuku tak, aby k tomu ořezání nedošlo. Našel jsem nějaký návod zde: http://home.zcu.cz/~msvantne/Perisko...io-mg-mp3.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od bren1965 Zobrazit příspěvek
    Nevím jestli to sem patří. Ale chtěl bych se zeptat. Byl jsem přinucen připojit video k PC a ztáhnout vidokazety do PC a posléze vypálit DVD. Na starší PC z WIN XP prof jsem připojil Winfast TV2000 XP Expert jsem připojil video. Všechno mi jede, když spustím nahrávání - soubor se nahraje v pohodě. Ale když ho spustím je tam zvuk jak z dráťáku. Je o hodně horší než při přehrávání. Nedokážete někdo poradit jak ten zvuk trochu popravit.

    Děkuji
    No především jsi nenapsal, jak jsi měl ten VCR (jaký) připojený (jestli jsi to měl zvuk zvlášť, tak zřejmě vstup Mono/Mic), ale jelikož vím, jak je Leadtek co do zpracování audia a propojení komplikovaný krám, doporučoval bych rovnou brát audio přímým propojením VCR-LineIn zvukovky, ovšem tak se se zase dočkáš u toho zázraku rozsynchronizovaného zvuku, ale kvalitního... Jinak další najdeš na TVFreaku přímo v threadech o těchto slavných kartách (už hodně starého data), případně témata "digitalizace VHS"... Zkrátka s tím si užiješ legrace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    26

    Dík za odpovědi. Hned to zkusím. Video má připojeno (mono a jen jeden kanál - zatím nemám redukci) cinchema do S-videa a do Leadteku. Ale ta myšlenka připojit zkuk přímo do zvukovky není špatný nápad. Ale kdysi jsem to zkoušel s Adobe Premierou a ten zvuk byl opradu rozjetý z obrazem. Ještě se mrknu na ten TV Freak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od bren1965 Zobrazit příspěvek
    ... Ještě se mrknu na ten TV Freak.
    Začni tady v této sekci
    https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=22
    a další máš níž v sekci Zachytávání videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    26

    Tak podařilo se. Nevím čím to bylo, ale připojil jsem jeden kanál do vstupu audia - modrý jack. A hraje to teda mono _ VCR je monofonní, ale zvuk je stejný jako při přehrávání. Ikdyž nevím, jestli ten můj zásah byl logicky co platný (moc logiky to nedává) nebo se to rozhodlo samo spolupracovat. Mám to hodně zaskládané takže nevím co by se stalo, kdybych ten konektor odpojil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od bren1965 Zobrazit příspěvek
    Tak podařilo se. Nevím čím to bylo, ale připojil jsem jeden kanál do vstupu audia - modrý jack. A hraje to teda mono _ VCR je monofonní, ale zvuk je stejný jako při přehrávání. Ikdyž nevím, jestli ten můj zásah byl logicky co platný (moc logiky to nedává) nebo se to rozhodlo samo spolupracovat. Mám to hodně zaskládané takže nevím co by se stalo, kdybych ten konektor odpojil.
    No hlavně u Leadteka platí ta zásada, že se pro připojení MUSÍ používat jen ten jejich "kombajn" (redukce), jinak jsi v háji - mají ten S-video jinak pozapojovaný než jak je standard... Jinak je na to na TVF znalec Ivo Mašek, má i své stránky s FAQem, tak se případně obracej na něho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    26

    Děkuji za radu. Nebudu s tím už hýbat dokud to nebude hotovo všechno co chci.

    Fakt jste mi pomohli díky všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. špatný zvuk
    Od SkyVessel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-02-2014, 15:20
  2. špatný zvuk
    Od Don77 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 13:03
  3. Přenesení souborů a nastavení,ztráta souborů
    Od doonio v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 20:54
  4. Zvukové karty a kodeky: špatný zvuk
    Od Neregistrovaný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2009, 13:56