Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problem s doskou na AMD

josua (39)|4.3.2011 20:57
zdravim
ma niekto skusenosti s doskou gigabyte 790xt-usb3

osadil som tam phenon II x6 a pc zostane pri prvej obrazovke a ani do biosu sa nedostame
vie mi niekto pomoct?

dakujem
robky (3195)|4.3.2011 21:09
Podľa cpu support listu doska podporuje PII X6 s biosom F3 alebo F4 ... máš?
josua (39)|4.3.2011 21:13
[quote=robky;439249]Podľa cpu support listu doska podporuje PII X6 s biosom F3 alebo F4 ... máš?[/quote]

je tam bios od vyroby myslim si ze tam nebude idem pozriet na webe mozem poprosit o radu ako to flashnem
dakujem

sorry ze otravujem ale som stary intelak a teraz ma zlanarila x6 tak preto toto
r34ktor (7477)|4.3.2011 21:21
Pokud deska nebootuje (zkoušel jsi reset CMOS?), tak budeš pro flash potřebovat jiný (podporovaný) procesor.
josua (39)|4.3.2011 21:24
[quote=r34ktor;439251]Pokud deska nebootuje (zkoušel jsi reset CMOS?), tak budeš pro flash potřebovat jiný (podporovaný) procesor.[/quote]

nie neskusal idem tam skusit falshnut novy bios resp. nejak sa o to pokusit :-)
robky (3195)|4.3.2011 21:27
flash biosu urobíš pomocou Q-flash (pri štarte stlačíš End - zbytok je popísaný v manuále)

Musíš však zohnať procesor (požičať), ktorý doska podporuje s prvou (F2) verziou biosu ...ináč to nepôjde
DrZelenka (2491)|4.3.2011 21:28
[quote=josua;439252]nie neskusal idem tam skusit falshnut novy bios resp. nejak sa o to pokusit :-)[/quote]

A máš nějakej procesor, kterej ta deska podporuje? Když to s tímhle nenaběhne, tak bude flash BIOSu celkem problém.
josua (39)|4.3.2011 21:30
[quote=robky;439254]flash biosu urobíš pomocou Q-flash (pri štarte stlačíš End - zbytok je popísaný v manuále)

Musíš však zohnať procesor (požičať), ktorý doska podporuje s prvou (F2) verziou biosu ...ináč to nepôjde[/quote]

to nemyslis vazne to mam ist kupovat novy procak kedze okolo seba nemam ziadneho amdckara

zacinam byt zly na amd to sa mi nepaci juuuuj
robky (3195)|4.3.2011 21:39
[quote=josua;439256]to nemyslis vazne to mam ist kupovat novy procak kedze okolo seba nemam ziadneho amdckara

zacinam byt zly na amd to sa mi nepaci juuuuj[/quote]

Schválne som napísal - požičať ;) .... nemáš dôvod byť zlý na amd, takto to funguje aj u intelu - jednoducho novou verziou biosu pridáš podporu procesorov, ktoré ešte neboli pri výrobe dosky na trhu ....

Potom môžeš skúsiť u nejakého predajcu pc .... vezmeš dosku a nejaké € - a za pár okamihov odchádzaš domov;)

Edit: odkiaľ si?
DrZelenka (2491)|4.3.2011 21:41
[quote=josua;439256]to nemyslis vazne to mam ist kupovat novy procak kedze okolo seba nemam ziadneho amdckara

zacinam byt zly na amd to sa mi nepaci juuuuj[/quote]

Neříkej, že nikdo okolo nemá AMD.

Za tohle nemůže AMD - měl jsi si zkontrolovat kompatibilitu před tím než něco koupíš (je to cena za to, že AMD nemění tak často sockety), přecejenom X6 jsou dost nový CPU a 7xx chipset o něco starší.

Zkus se někde v obchodě domluvit na zapůjčení CPU, nebo, že by ti rovnou flashnuli BIOS. Např. u nás v kamenný pobočce jsou dost ochotní (ale pokud tě někde vůbec neznaj, tak asi ochota nebude až taková)
josua (39)|4.3.2011 21:46
[quote=DrZelenka;439261]Neříkej, že nikdo okolo nemá AMD.

Za tohle nemůže AMD - měl jsi si zkontrolovat kompatibilitu před tím než něco koupíš (je to cena za to, že AMD nemění tak často sockety), přecejenom X6 jsou dost nový CPU a 7xx chipset o něco starší.

Zkus se někde v obchodě domluvit na zapůjčení CPU, nebo, že by ti rovnou flashnuli BIOS. Např. u nás v kamenný pobočce jsou dost ochotní (ale pokud tě někde vůbec neznaj, tak asi ochota nebude až taková)[/quote]

dakujem za radu ale som sa poucil trosku
vies ked som kupoval dosku tak smo pozeral procak na aky je socket a nic viac takto to robim pri intely a je to v pohode.
no rano skusim nieco poriesit momentalne som pri zvolene tak skocim asi do zv a tam mi to chalani v jednom shope mozno flashnu.

vies cloveka to nahneva len sa tesi ze vyskusa nieco ine :-) na druhej strane si budem uz isty ked pojdem kupovat a riesit amd tak budem vediet co a ako sa veci maju
DrZelenka (2491)|4.3.2011 21:59
[quote=josua;439263]dakujem za radu ale som sa poucil trosku
vies ked som kupoval dosku tak smo pozeral procak na aky je socket a nic viac takto to robim pri intely a je to v pohode.
no rano skusim nieco poriesit momentalne som pri zvolene tak skocim asi do zv a tam mi to chalani v jednom shope mozno flashnu.

vies cloveka to nahneva len sa tesi ze vyskusa nieco ine :-) na druhej strane si budem uz isty ked pojdem kupovat a riesit amd tak budem vediet co a ako sa veci maju[/quote]

Téměř všechny CPU jsou podporovány v daném socketu, jen je problém v tom, že občas ne od prvních BIOSů a jak vidíš, tak při koupi desky tam nemusí být moc aktuální BIOS. Pro příště budeš vědět na co dávat pozor - často se stačí před objednáním zeptat :) Já jsem jednou objednával desku a potřeboval jsem novější revizi - po dotazu mi ji objednali s tím, že si ji na prodejně rozbalím, zkontroluji co potřebuju a vezmu si ji jen když budu chtít.

Horší to měl intel u socketu 775, kde už to pak nevyřešil ani BIOS (byl to moc starý socket) a ne všechny CPU tam jely. Teď zase pro každou řadu vydává 2 nový sockety, což je opačný extrém :(
Richmond (8084)|6.3.2011 07:44
[quote=robky;439259]nemáš dôvod byť zlý na amd...[/quote]
Přesně tak, hněv směruj na Gigabyte ;)
josua (39)|6.3.2011 20:55
[quote=Richmond;439523]Přesně tak, hněv směruj na Gigabyte ;)[/quote]

no uz som sa ukludnil zajtra to flashnem a hnev na gigabyte bol ale taky maly to prejde :-)
kevin00 (10238)|6.3.2011 23:15
[quote=Richmond;439523]Přesně tak, hněv směruj na Gigabyte ;)[/quote]

Ano, Gigabyte může za to, že se vyrábí procesory v časovém sledu a nové jsou podporovány pouze s flashem BIOSu či již podporovány nejsou :mistake
Richmond (8084)|7.3.2011 04:07
Ano GB začne pípat, Asus napíše Unknown processor... To že AMD vyrábíchipsety napikaču je další věc... Až bude AMD mít 5 let starej chipset kterej pak chroustne novou generaci procesorů tak jo, pak možná bude na úrovni konkurence ;) Flešováni dual biosu je taky masakr, to aby člověk kolem toho chodil po šPičkách :D
josua (39)|9.3.2011 08:23
no tak v pondelok sa mi podarilo konecne zohnat procak a dosku som flashol vsetko slape ako hodinky zase som o trosku mudrejsi :-)

Dakujem vsetky za ochotu a radu :-)
16cmfan (2153)|9.3.2011 10:12
[quote=Richmond;439772]Ano GB začne pípat, Asus napíše Unknown processor... To že AMD vyrábíchipsety napikaču je další věc... Až bude AMD mít 5 let starej chipset kterej pak chroustne novou generaci procesorů tak jo, pak možná bude na úrovni konkurence ;) Flešováni dual biosu je taky masakr, to aby člověk kolem toho chodil po šPičkách :D[/quote]

Ale Riči.. aká konkurencia ? Intel mení sockety/chipsety a ich kompatibilitu častejšie ako ženské názory na novú kuchyňu...
Salamander (6177)|9.3.2011 10:15
[quote=16cmfan;440275]Ale Riči.. aká konkurencia ? Intel mení sockety/chipsety a ich kompatibilitu častejšie ako ženské názory na novú kuchyňu...[/quote]

To byla prave narazka, ze u AMD se tohle stava casteji, protoze pouziva i u novych procesoru socket stary jak metuzalem. U Intelu se ti tohle vetsinou nestane, protoze nove procesory maji jiny socket ...
16cmfan (2153)|9.3.2011 10:16
[quote=Salamander;440276]To byla prave narazka, ze u AMD se tohle stava casteji, protoze pouziva i u novych procesoru socket stary jak metuzalem. U Intelu se ti tohle vetsinou nestane, protoze nove procesory maji jiny socket ...[/quote]

Áha, ja som to po ránu práve nepobral :D LOL :D metuzalem :D :D :D

//idem na kafe :D