Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Push/Pull konfiguracia na radiatore

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    30

    Dobry den,

    chystam sa stavat vodne chladenie v pc a moja otazka smeruje k tomu ci je vykonostny rozdiel medzi tym ked vzduch do radiatoru tlacim / vysavam.

    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Dobrý den,

    dost podstatný. Pokud budete vzduch od radiátoru nasávat, ztratíte minimálně 30% výkonu radiátoru (samozřejmě záleží na konkrétním modelem radiátoru a ventilátorů). Z tohoto důvodu se tato varianta nepoužívá a vždy se vzduch fouká skrz radiátor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    30

    Dakujem za odpoved ... Cakal som nieco podobne

    Chystam sa stavat novy stroj konkretnu konfiguraciu si este musim spresnit, lebo cakam kym pridu na trh nove bulldozery od AMD a 2 jadrove graficke karty a uskutocni sa nejake to testovanie.

    Case mam predbezne vybraty Obsidian 800D od Corsairu.
    Kazdopadne uz dnes viem ze tie graficke karty budu v pc 2.
    Chladit by som chcel procesor, obe karty, pripadne motherboard. Chcel by som vsetko chladenie mat vo vnutri case a jej pripadna uprava nieje problem ( rezanie , prisposobovanie ... )

    Takze moje otazky su nasledovne :

    Zvysi sa nejako zasadne vykon chladenia pri pouziti zaroven push aj pull ventilatorov ?

    Da sa 800D upravit tak aby som na vrch umiestnil 460 rad. bez toho aby to nejako vadilo tej kabelazi vpredu ?
    Ak ano vmesti sa radiator to tohto krytu ( pochopitelne nemyslim cely ale aspon ciastocne, ked uz mam vrch case razat, nech aspon vyzera k svetu )? http://www.alphacool.cz/produkt/Kool...?arg1=01060102

    Expanznu nadobu mam predbezne vybranu : http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...ml?arg1=010611
    Chcem sa spytat na vase skusenosti a odporucnia ohladne montaze a samotnej kvality.

    Pumpa teoreticky http://www.alphacool.cz/produkt/Lain...acool_TOP.html

    Ventilatory na rad by som pouzil http://www.alphacool.cz/produkt/Noct...rpm_120mm.html v dostatocnom pocte a doplnil ich o http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ml?arg1=010600

    Bloky pochopitelne este nemozem upresnit.


    Vopred dakujem za odpoved a vas nazor na komponenty zaroven prosim o pomoc pri vybere radiatoru .... z toho co som cital na roznych forach by som to videl na http://www.alphacool.cz/produkt/Hard...?arg1=01060105

    Dakujem
    Naposledy upraveno uživatelem Luxferi: 06-03-2011 v 20:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Vykon navic pri push pull je dejme tomu 15 - 30 %, zalezi opet na pouzitych komponentach. Zrovna ten SR1 je vynikajici radiator pro tiche chlazeni, ale z toho push pull by moc profitovat nedokazal, tam by byl lepsi treba Black Ice Xtreme 480...to je radiator, ktery s narustem prochazejiciho vzduchu skaluje v podstate linearne...

    Jinak kazdopadne 480mm radiator bez rezani nahoru do Obsidianu nedate a eliminuje se tim ta vrchni pozice pro mechaniky. Koolance Shroud kompatibilni je bez problemu.

    Ten Ek Bay Spin nedokazu prilis ohodnotit, nikdy jsem jej nemontoval. Do 5.25" pozice zakaznici spise kupuji modely od alphacool nebo XSPC.

    K tomu radiatoru viz vyse - zalezi jestli planujete push pull nebo ne. Myslim, ze 4x120mm radiator bez problemu dve dvoucipove grafiky a jeden CPU klidne i pretaktovany s kvalitnimi ventilatory (coz Noctua jsou) uchladi na slusne teploty bez push pull, takze ten SR1 je dobra volba. Pokud chcete vyssi vykon, tak Black Ice Xtreme, XSPC RX, popripade Thermochill, ale ty nas posledni dobou dost zklamali s kvalitou, takze to nevim nevim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    30

    No myslim ze tych 15 % vykonu navrch sa neoplati za de facto 2000 Kc za dalsie 4 Noctuy ...
    S tym rezanim obsidianu nebude problem v podstate som s tym pocital od zaciatku.

    Takze ak to bude mozne tak by som strcil ten radiator do toho krytu od Koolance a na vrch si vyrezal na CNC nejaky custom kryt.

    PS : Mate nejaku skusenost s tymto modelom GPU ? http://www.evga.com/products/moreInf...s%20Family&sw=
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Ano ja s tim souhlasim, ze to nema smysl. Pouziva se to jen tam, kde opravdu neni misto nazbyt, nebo jednoduse jen na efekt :-)

    Ten 580 GTX Hydro Cooper ma blok od Swiftechu, neni na tom nic spatneho, ale rekl bych, ze cenove vyjde grafika + blok kazde zvlast levneji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    30

    Hmm no myslim ze momentalne mi neostava nic len vyckavat na nove procesory a grafiky .

    Este sa chcem spytat ci existuje nejake elegantne riesenie na zapnutie/vypnutie osvetlenia case .
    Multiswitch mi pride na tento ucel dost predrazeny.
    Na zaver s akym pribliznym rozpoctom mam ratat ? Viem ze zalezi na konkretnych komponentoch ale nejaky kvalifikovany odhad by sa snad dal ...

    EDIT : to osvetlenie som uz vyriesil
    Naposledy upraveno uživatelem Luxferi: 06-03-2011 v 23:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Pocitejte orientacne 3000Kc za kazdy blok na grafiku (dvojcipove bloky jsou drazsi, vic materialu), necele 2tis dobry blok na cpu, 3tis radiator, necele 3tis pumpa, 1500 za hadice/fitinky/kapalinu, 1500 ta expanzka, 3tis full board na desku...snad jsem nic nezapomel, tzn vysledek je cca 20tis Kc...

    To osvetleni jste vyresil jak ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    30

    Upravim jednu zaslepku na case a osadim tam nieco taketo :

    http://www.frozencpu.com/products/58...tl=g52c401s318

    u nas v elektre su po 2 eura
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-04-2009, 00:44
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-11-2006, 17:24