Hlučný zdroj
Dobrý den, koupil jsem si zdroj do PC CoolerMaster GX 650W a strasne huci pri hrani her, i kdyz pisou, ze je velice tichy... Nemate s timto zdrojem nekdo zkusenosti?
Moje sestava:
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz
Chladic CPU: Scythe Samurai ZZ
GPU: Gigabyte 460 1GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB
MB: Gigabyte A-UD3
RAM: 2x2GB Kingston HyperX
Moje sestava:
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz
Chladic CPU: Scythe Samurai ZZ
GPU: Gigabyte 460 1GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB
MB: Gigabyte A-UD3
RAM: 2x2GB Kingston HyperX
[quote=DrZelenka;439386]Jsi si opravdu jistý, že hučí zdroj? Nemá náhodou vývod pro monitorování otáček?[/quote]
ano,jsem si jisty. S minulym zdrojem byl pocitac o dost tissi... vyvod pro monitorovani otacek? To nevim, nicmene na tom zdroji jsem si niceho nevsiml ale podle krabice ma zdroj "intelligent fan controller"
ano,jsem si jisty. S minulym zdrojem byl pocitac o dost tissi... vyvod pro monitorovani otacek? To nevim, nicmene na tom zdroji jsem si niceho nevsiml ale podle krabice ma zdroj "intelligent fan controller"
Nemáš možnost ten zdroj vrátit? Ono skoro u každého zdroje píšou, že je tichý, ale skutečnost už taková růžová není. Za cenu toho zdroje by jsi klidně mohl koupit třeba Seasonic S12II-620 620W Bronze, se kterým jsou jenom dobré zkušenosti. I když by možná stačila i 520W verze.
Pokud zdroj vrátit nemůžeš a chceš ticho, tak ho budeš muset rozebrat a koupit do něj jiný větráček, ale přijdeš o záruku.
Pokud zdroj vrátit nemůžeš a chceš ticho, tak ho budeš muset rozebrat a koupit do něj jiný větráček, ale přijdeš o záruku.
CM jsou dobre zdroje. Rikas, ze Ti huci jen pri hrani, tj pri zatezi? Muj ma taky inteligent fan controller, ale nikdy jsem neslysel, ze by se ventilator tocil v zatezi vic, nez v klidu.... Me se toci porad stejne, pochybuju, ze budes mit vetsi spotrebu nez ja (max cirka 400W) a je stale uplne tichy.
Ted nevim, jestli ti huci ventilator ( vzduch prez lopatky ), nebo jestli bzuci samotny motorek ventilatoru, nebo jestli nehuci neco ve zdroji....Taky muze prenaset vibrace treba do skrine. Je treba eliminovat vsechny moznosti a zjistit odkud jde hluk.
Muzes zkusit zastavit ventilator, treba tuzkou a pak poznas co to je.
Kazdopadne, jestli se Ti zda, ze huci moc, reklamuj ho. CM ma zaruku 5 let....
Ne nutne musis prijit o zaruku, ja tam treba zadnou pecet nemam.
PS: Tez je dulezite, jestli je zdroj napriklad dole a ma vlastni cirkulaci vzduchu, tj studeny ze spoda a teply hned ven - kde jsou naroky na chlazeni minimalni, tedy i minimalni hlucnost nebo jestli ho mas nahore a jde prez nej teplej vzduch z vnitrku skrine,jak blizko mas GK ( a jeste pokud mas treba slaby airflow )
Ted nevim, jestli ti huci ventilator ( vzduch prez lopatky ), nebo jestli bzuci samotny motorek ventilatoru, nebo jestli nehuci neco ve zdroji....Taky muze prenaset vibrace treba do skrine. Je treba eliminovat vsechny moznosti a zjistit odkud jde hluk.
Muzes zkusit zastavit ventilator, treba tuzkou a pak poznas co to je.
Kazdopadne, jestli se Ti zda, ze huci moc, reklamuj ho. CM ma zaruku 5 let....
Ne nutne musis prijit o zaruku, ja tam treba zadnou pecet nemam.
PS: Tez je dulezite, jestli je zdroj napriklad dole a ma vlastni cirkulaci vzduchu, tj studeny ze spoda a teply hned ven - kde jsou naroky na chlazeni minimalni, tedy i minimalni hlucnost nebo jestli ho mas nahore a jde prez nej teplej vzduch z vnitrku skrine,jak blizko mas GK ( a jeste pokud mas treba slaby airflow )
Myslim, ze huci prave ten 120mm vetrak, pri zapnuty hre jsem to otevrel a myslim, ze dela hluk prave on.... Jinak zdroj mam nahore, pod nim je Scythe Samurai ZZ- chladic CPU a az 7 cm pod nim je GPU, takze nevim no... Jinak v kdyz jsem tu bednu pri hrani otevrel, tak tam docela teplo je... Ted jsem si vsimnul, ze ten zdroj i tak potichu vrci.... Ze bych mel jako fakt takovou smulu na vadny zdroje jo? Predtim stejny zdroj nebyl moc slyset, ale vyhorel a ted je slyset hodne.... Kdyz jsem ho mel v reklamaci, tak mi tam dali nejakej 500w a s nim to bylo o dost tissi....
Jo, hodne CM vrci. I muj, vlastne to vrceni je slyset - ale tocky ventilatoru ne. Takze to bude asi vrcet motorek ventilatoru. Je to moje nejhlasitejsi komponenta :p
Rikas, ze myslis, mel by sis byt jisty. Zalezi na tom, jak mas reseni chlazeni ve skrini, tj, jestli mas treba jeste zadni OUT, predni IN, horni OUT, spodni In ci bocni IN....
Rikas, ze myslis, mel by sis byt jisty. Zalezi na tom, jak mas reseni chlazeni ve skrini, tj, jestli mas treba jeste zadni OUT, predni IN, horni OUT, spodni In ci bocni IN....
ja jsem si jistej, fakt to jde ze zdroje a dovnitr nevidim, takze jako co jinyho by tam mohlo hucet nez ten vetrak? Jinak pruchodnost te bedny asi nebude nejlepsi..... otvor mam jen vzadu pod zdrojem, pak mam vychod vzduchu naproti chladici a jeste pod nim je mrizka, kterou muze prochazet vzduch... jinak nic...
Podle tveho "zmatecneho" popisu soudim, ze veskerou praci s odvodem tepla obstarava zdroj? Zadny jiny ventilator tam nemas? To se nedivim, ze tam mas vedro
[quote=zvejra;439456]ano zdroj a chladic u cpu.. nic jineho s vetrakem tam snad ani neni[/quote]
Tak sa nediv, že hučí ... ventilátor v zdroji je zrejme regulovaný podľa teploty a keď cez neho ide všetko odpadné teplo z bedne - je jasné, že točí rýchlo a hučí ...
Osaď do zadnej časti bedne ventilátor tak aby fúkal smerom von ....
Tak sa nediv, že hučí ... ventilátor v zdroji je zrejme regulovaný podľa teploty a keď cez neho ide všetko odpadné teplo z bedne - je jasné, že točí rýchlo a hučí ...
Osaď do zadnej časti bedne ventilátor tak aby fúkal smerom von ....
Jo, to sem zrovna psal. Jiny vyrobce, jiny senzor, jiny ventilator, jine otacky. Proto byl treba tamten 500w zdroj tizsi.....
Jestli taha samotnej zdroj vedro z Phenoma, GTX460 a "nechlazenyho hdd" tak tam bude solidnich 50°+ a to se nedivim, ze to huci
Jestli taha samotnej zdroj vedro z Phenoma, GTX460 a "nechlazenyho hdd" tak tam bude solidnich 50°+ a to se nedivim, ze to huci
[quote=zvejra;439456]ano zdroj a chladic u cpu.. nic jineho s vetrakem tam snad ani neni[/quote]
To u takto výkonný sestavy nemáš ani 1 větrák ve skříni navíc?
Když pak zdroj nasává i 40°C teplej vzduch (kterej prošel procesorem a možná i grafikou, pokud nemá vývod přímo mimo skříň), tak se nediv, že musí pořádně foukat, aby se tak teplým vzduchem uchladil!
Takováto sestava by si zasloužila dva 12cm větráky (vepředu na nasávání, vzadu na výfuk). Stačej klidně i 1000 otáčkový a teplota ve skříni půjde rapidně dolů.
To u takto výkonný sestavy nemáš ani 1 větrák ve skříni navíc?
Když pak zdroj nasává i 40°C teplej vzduch (kterej prošel procesorem a možná i grafikou, pokud nemá vývod přímo mimo skříň), tak se nediv, že musí pořádně foukat, aby se tak teplým vzduchem uchladil!
Takováto sestava by si zasloužila dva 12cm větráky (vepředu na nasávání, vzadu na výfuk). Stačej klidně i 1000 otáčkový a teplota ve skříni půjde rapidně dolů.
ok diky, alespon vim ze neni vadny zdroj... v pondeli koupim nejaky vetracek na tu zadni mrizku pod zdrojem...
Ja bych se priklanel, aby sis hned koupil 2 a jeden dal pred HDD, jako nasavaci studeneho vzduchu. Pripadne bys pak mohl ucpat tu mrizku na boku u CPU aby tam byl pruvan.
Nicmene foto skrine by bylo super ;)
Nicmene foto skrine by bylo super ;)
Ta skříň nevypadá. že by v předu měla nasávací otvory, takže přední větráček bude možná zbytečný. Každopádně kup nějaké tiché nízkootáčkové chladiče, třeba Nexus D12SL. A v zadu je dobré vyřezat tu mřížku a otvor zakrýt tímto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak dobre, dozadu dam vetracek na tu mrizku pro vyvod vzduchu, ale kam mam dat ten vetracek na privod?
ok tak diky moc za rady a v pondeli jdu na to :D akorat u nas v obchode maji jen tyto vetracky:
http://www.uptime.cz/100263-komponenty-chladice.html?page=1 ..... koukam po tom nexusu, i kdyz nema 120mm a nechce se mi kvuli jedne veci platit postovne z eshopu, proto to chci koupit tady u nas...
http://www.uptime.cz/100263-komponenty-chladice.html?page=1 ..... koukam po tom nexusu, i kdyz nema 120mm a nechce se mi kvuli jedne veci platit postovne z eshopu, proto to chci koupit tady u nas...
Mají tam jediný klasický 120mm větráček: CHIEFTEC, Accessories-Fan, AF-1225S Sice ho neznám, ale vzhledem k otáčkám a ceně bych od něj ticho nečekal. V příslušenství ke skříním ale mají další větráčky. Bohužel zase nic, co bych znal. Akorát jsem viděl test na Cooler Master Excalibur, který má sice velký průtok, ale bohužel je hlučný.
Takže pokud musíš kupovat tam, tak vem buď ten nejlevnější s tím, že časem jinde koupíš pořádný a nebo můžeš zkusit koupit COOLERMASTER větrák SuperFlo 120x120, 13dBA, super silent. Papírově vypadá dobře, ale za tu cenu už jdou koupit osvětčené modely.
Takže pokud musíš kupovat tam, tak vem buď ten nejlevnější s tím, že časem jinde koupíš pořádný a nebo můžeš zkusit koupit COOLERMASTER větrák SuperFlo 120x120, 13dBA, super silent. Papírově vypadá dobře, ale za tu cenu už jdou koupit osvětčené modely.
SuperFlo S1 je stejný jako F1 (přibalené k některým skříním jako out, nejsou to ty v Centurionech 534 - ty jsou horší a cvakají) akorát má Sleeve (třecí) ložisko ;) Jako nouzovka ok, ale ten Nexus je lepší (protlačí více vzduchu zejména přes mřížku)
Co je na tom k nepochopení? CM = horší než Nexus. Nexus u Vás není k sehnání. Za poštu se Vám platit nechce...
Na Alfacompu mají Nexus D12SL-12WL za 135Kč. S poštou by to vyšlo stejně jako ten Coolermaster. Akorát někdo jiný ti musí potvrdit, že i tento je slušný, tenhle typ jsem doma neměl. A vem k tomu tu mřížku co jsem psal výše!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]