Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Základní desky: výběr nové MB

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: juris

    Znění dotazu: Dobrý den, prosím doporučte mně základní desku ke koupi. Ze staré sestavy mám jen procesor AMD Phenom II X4 955 a také mám koupeny nové ramky Corsair xms3 8GB 1600Mhz. Poslední podmínka je, že bych chtěl to nové rozhraní sataIII 6Gb/s a USB 3.0 bezpodmínečně vyveden na přední panel skříně. Mockrát děkuji za odpovědi!

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Win7 Ult.

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Tazatel: juris

    Poslední podmínka je, že bych chtěl to nové rozhraní sataIII 6Gb/s a USB 3.0 bezpodmínečně vyveden na přední panel skříně.
    Ahoj

    Tak tohle je spis na spravny vyber skrine ci nejakeho panelu jinak to tak jak tak dopredu nedostanes.
    (nevim, jakou mas bednu a stale se delaji hlavne ty, co maji vepredu jen USB2.0)



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Jakou máš nyní základní desku ? Jaký je důvod pro nákup nové ? Jestli se výměna vůbec vyplatí. A jak již bylo zmíněno, také jakou máš case.

  4. #4
    Neregistrovaný

    Tak už jsem něco našel. Tady pro případné zájemce co se nechcou s USB 3.0 fleškou plazit pod stůl za PC

    http://www.alza.cz/msi-870a-fuzion-d...=zbozi.cz#foto

    Mrkněte na poslední obrázek...

  5. #5
    Neregistrovaný Juris

    Vidím na těch fotkách, že tato deska od MSI má USB 3.0 konektor vyvedený jednak zezadu, ale i dovnitř do skříně, jen mě tedy mate, že ten kabel na tom přídavném panelu není modrý..

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Juris Zobrazit příspěvek
    Vidím na těch fotkách, že tato deska od MSI má USB 3.0 konektor vyvedený jednak zezadu, ale i dovnitř do skříně, jen mě tedy mate, že ten kabel na tom přídavném panelu není modrý..
    A akú máš základku teraz ? Btw, ak sa nechystáš v najbližšej dobe upgradovať (ak niesi vášnivý hráč alebo nepracujes s grafikou, fotkami atp.) tak Ti stačí aj AM3 doska ale čo nevidieť príde nový socket AM3+ do ktorého dáš aj stávajúci procesor ale do AM3 dosky nedáš nový AM3+ procesor (32nm, 8cores)

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jen ten modrý panel bude trochu jako pěst na oko.



  8. #8
    Neregistrovaný Juris

    No víte, já mám tohle:
    MB MA790X-DS4, Phenom IIX4 955BE, Kingston 2GB 800Mhz,GF 8800 GT, Win7
    ale už se mi to při nových hrách začíná hezky sekat, levný zdroj hučí jak kombajn po sklizni a legendární gf8800 už má taky nelepší léta zasebou.. tak si chci pořídit uplně novou sestavu..hlavně ty ramky jsou pomalé a malé..no ale začínat se musí od podlahy, tak vybírám základku. Z té staré sestavy chci nechat jen ten procák a hadr. No hraju asi 4 hodky denně a dost často přenáším objemné data, tak chci mít rychlé USB3.0 na předku. Naštěstí mám case s těmi přednímy vraty, tak by ten modrý panel nebyl ani vidět..
    (nejsem profík, takže kdyby mě tu někdo napsal pár připomínek co jsem vybral zle tak budu rád)
    no a vybral jsem si tohle:
    MSI 870A Fuzion
    SEASONIC S12II-520 Bronze
    OCZ Vertex 2 Series 60GB
    CORSAIR 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3 DHX
    VGA si nejsem jistý favorit je GTX560Ti s nějakým tichým chladičem..

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Tak ja by som novú MB nekupoval, to je vyhodenie peňazí von oknom... čo tak kúpiť radič USB3 do pci ? Pomalosť ramky ? Skôr ide oto, že 2GB už nemusí stačiť u hier ako je GTA IV atp. takže by som dokúpil ešte jeden 2gb modul, vymenil GK, ak chceš ísť do SSD tak ok ale výkon v hrách to nezvýši.. a zdroj kúpiť ten S12-520W, predpokladám, že súčasný bude asi nejaký neznačkový shit.

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Špatně. Pokud chceš novou výkonnou sestavu, jdi do Sandy Bridge, což znamená komplet nový počítač.

    Do stávající sestavy bych dokoupil RAMky, vyměnil zdroj a grafiku a nechal to tak. Pro USB 3.0 můžeš pořídit jen přídavný řadič. A nezapomeň, že jestli nemáš i USB 3.0 přenosný disk, bude ti to k ničemu. Osobně bych spíš volil eSATA, tam je asi přenosová rychlost nejlepší.

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    IMHO Sestavy není tak "hrozná" aby ji bylo potřeba komplet vyměnit. Kupovat základní desku je nesmysl. Upgradoval bych grafickou kartu, vyměnil "levný" zdroj a dokoupil 2 GB RAM. Sestava bude v pohodě ještě nějaký rok sloužit.

  12. #12
    Neregistrovaný Juris

    Teď jste mě těžce nalomili..kdybych neměl ted tak hluboko do kapsy tak jdu do toho sandy bridge, ale to bych nejdřív vyhrát ve sportce a taky změnit i názor, jelikož firmu Intel jsem jěště nikdy žádným nákupem nepodpořil...cheche..stačí že krmíme amíky přes microsoft..

    no ještě jeden volný pci mám..tak možná to pořeším jen upgradem zdroje, ram a vga. No a tím řadičem, jelikož flešku usb3 novou už mám a usb2 na skříni je brzda. Ale stejně, není to blbost kupovat nové RAM DDRII 800MHz(víc mě ta stará deska neveme) v době kdy už dávno frčí DDRIII 1600MHz? A stará deska novou grafiku nějak nebrzdí? (omluvte laikovi trapné dotazy)



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Nová grafika nebude brzdená, je tam rovnaký slot na GK (Pcie 2.0 16x), btw AMD je tiež US Company... a čo sa týka Ram, ak Ti stačí 2GB, nekupuj ak nie, dokúpením 2GB DDR2 modulu nič neskazíš...

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Juris Zobrazit příspěvek
    Ale stejně, není to blbost kupovat nové RAM DDRII 800MHz(víc mě ta stará deska neveme) v době kdy už dávno frčí DDRIII 1600MHz? A stará deska novou grafiku nějak nebrzdí? (omluvte laikovi trapné dotazy)
    Výkoností rozdíl mezi DDR II a DDR III moduly RAM je minimální, když dokoupíš další 2 GB RAM, dostaneš 4 GB RAM, které Ti na dnešní práci bez problémů stačí. Tvůj procesor novou grafickou kartu brzdit nebude.

  15. #15
    Neregistrovaný Juris

    Tak rozhodnuto, vzhledem k tomu, že samotné sataIII rozhraní není důvodem k výměně MB, tak novou desku zatím vzdávám..jen doufám, že po třech letech seženu stejné ramky..

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Základní desky: Výběr MB se socketem 775
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 10:53
  2. výběr základní desky pro Q9650
    Od karlosgigi v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 08:53
  3. Základní desky: Výběr základní desky
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 15:35
  4. AM2 - výběr nové desky
    Od drakin v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-10-2007, 19:13