Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Sítě: nastavení routeru TENDA W311R+

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: petrs

    Znění dotazu: Dobrý den, můžet mi poradit jak nastavit tento router, případně kde dělám chybu?

    Popis zapojení (propojení eth. kabelem patch RJ) k netu: Mikrotik - "zdroj mikrotiku" - PC
    Popis uvažovaného zapojení: Mikrotik - "zdroj" - router - PC

    1) první nastavení jsem prošel podle návodu - nefunkční
    2) po několika neúpěších následovalo laborování s výsledkem - router nefunkční

    Zapojení bez routeru:
    Konfigurace síťovky na lokálním pc bez síťového připojení (fyzicky odpojeného ethernetového kabelu) (výpis z konzole cmd ipconfig /all):
    - pouze mac adresa

    Na formuláři síťové karty - tcp/ip, záložka obecné je zaškrtnutá volba:
    1) Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky
    2) Získat adresu serveru DNS automaticky

    Po připojení ethernetového kabelu do sítě (výpis z konzole cmd ipconfig /all):
    IP: 0.0.0.0
    DHCP: 192.168.0.254
    DNS: 192.168.0.254

    Po naskoční home stránky na internetovém prohlížeči (výpis z konzole cmd ipconfig /all), následující hodnoty jsou vždy stejné:
    DHCP: povolen
    IP: 192.168.0.86
    Maska: 192.168.0.254
    DHCP: 192.168.0.254
    DNS: 192.168.0.254

    Po zapojení a nastavení routeru DHCP:
    Dynamic IP, DNS 192.168.0.254

    Výpis ze síťovky ipconfig /all je naprosto v pořádku, veškeré hodnoty odpovídají tomu jak je má router nastavit. Jde tedy pravděpodobně o problém ve verstě Mikrotik - router. Ve webovském rozhraní "system info" je viditelná jen dns brána. Dynamickou IP prostě ne a ne načíst. Nastavení dynamic ip mi doporučil provider.

    Je zajímavé, že po testu "Auto detect" vypisuje stattic IP.
    Zkoušel jsem i klonování, ruční nastavení, ale vše bez výsledku.

    Ethernetové kabely mám zapojené následovně: Kabel z AP je zapojený do adaptéru z něj vede propojka do routeru (WAN) - z routeru (LAN) patch kabel do síťovky. Ledky na routeru wan, lan, provoz, podle návodu svítí a blikají jak mají.

    Po nastavení routeru vždy restart, často "pro jistotu" i s pc.

    Díky za pomoc
    Petr

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: TENDA Wireless-N Router 802.11b/g/n
    http://interlink.tsbohemia.cz/tenda-...t-_d90477.html

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Popis zapojení (propojení eth. kabelem patch RJ) k netu: Mikrotik - "zdroj mikrotiku" - PC
    Popis uvažovaného zapojení: Mikrotik - "zdroj" - router - PC
    A duvod?
    // no k cemu tam potrebujes ten router
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 08-03-2011 v 21:49 Důvod: doplneni



  3. #3
    Neregistrovaný

    zsdx: ?

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Pokud puvodni zapojeni Mik-zdroj-PC fungovalo, kde PC melo vse "automaticky", nevidim duvod, proc by nefungovalo zapojit to misto do PC do WAN routeru, ktery je nastaven na automaticky (v podstate tovarni nastaveni).

  5. #5
    Neregistrovaný

    zsdx: možná jsem špatně vyložil karty, rád bych zprovoznil domácí wifi. Mikrotik (AP) je providera.
    durib: je mi to záhadou, ale nerozběhl se ani v továrním nastavení.

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem i klonování
    Podivej se, jestli vubec ten Tenda dostane na WAN nejakou adresu. Pri automatickem modu by mel dostat to, co pred tim PC.
    Pokud ji nedostane, napada me akorat omezeni na MAC adresu. Tim klonovanim myslis tohle?

  7. #7
    Neregistrovaný

    ano, zkoušel jsem default i klon pc.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    1

    A wifi sieť je funkčná? Je možné sa do nej prihlásiť, aj keď net nejde?

    Rovnaký router som už nastavoval a nemal som problém. Poskytovateľ netu má kontrolu na mac adresu, tak som dal klonovať. Nastavenie na WAN vstupe - DHCP (dynamic IP), Nastavenie na LAN - DHCP server. Nič iné som nemenil, len som nastavil šifrovanie wifi.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud jsem dobře pochopil popis, tak je problém patrně v kolizi IP adres. Ve výchozím nastavení totiž Mikrotik i router používají IP z rozsahu 192.168.0.x.

    Odpoj WAN kabel z router, resetuj ho do továrního nastavení, a skrze webové rozhraní změň jeho IP na 192.168.1.1. Pokud to bude nutné, uprav i rozsahy adres přidělovaných skrze DHCP.

    Restartuj router i PC, a zkontroluj, zda se přidělila adresa z nového rozsahu. Poté v konfiguraci nastav pro rozhraní WAN dynamickou IP. Připoj kabel a otestuj funkčnost.

  10. #10
    Neregistrovaný

    btw: Router jsem vyzkoušel v práci a rozběhl se v podstatě na dvě klinutí.

    Změna IP na 192.168.1.1. byla cesta do pekla
    1) po změně IP a automatického restartu jsem se nedočkal webovského rozhraní
    2) vypnul aktuální a zapnul nové okno prohlížeče, zadám novou IP, čekám dvě minuty ... nic
    3) opakuji 2)
    4) restart kompu, odpojení napájení routeru, opakuji bod 2 se stejným výsledkem
    5) opakuji znovu bod 2, nečekaně nabíhá web rozhraní - klikám na setings - čekám, čekám, čekám ... nic, uf

    Router po této změně IP jakoby visel v nějaké smyčce ...

  11. #11
    Neregistrovaný

    Přikládám odpověď providera:

    Dobry den,
    Vas router musi byt nastaven tak, aby na WANovem rozranim byl spusten
    DHCP klient. Zarizeni na prijem (to co mate na strese ci za oknem) mu
    automaticky prideli adresu v prislusnem rozsahu vcetne DNS.
    Dival jsem se do manualu Vaseho routeru a jedna se o polozku Dynamic IP
    (via DHCP) v menu Setup wizard. Po teto konfiguraci a naslednem restartu
    routeru byste mel ve statusu videt adresu a dns pridelene nasim routerem
    a vse by melo fungovat. Standartne nas router prideluje adresu v rozsahu
    1 (napr. 192.168.1.100).

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Když nastavíš IP routeru na 192.168.1.1, jakou adresu dostane přidělen PC?



  13. #13
    Neregistrovaný

    IP: 192.168.1.100
    Výchozí brána: 192.168.1.1

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Co vrací ping 192.168.1.1?

    Čili když do adresního řádku prohlížeče zadáš http://192.168.1.1/, webové rozhraní se neotevře?

  15. #15
    Neregistrovaný

    Ping ok, webovské rozhraní funguje, celkem svižně.

    výpis z network status routeru:
    Connection Status Connected
    WAN IP 192.168.0.148
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Gateway 192.168.0.254
    Primary DNS Server 192.168.0.254
    Secondary DNS Server
    Connection Mode Dynamic IP
    Connection Timer 00:01:09

    Router jede.
    Vyřešeno.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. tenda W311R+
    Od tnema v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 12:06
  2. Tenda W311R+ - Firewall
    Od Molo55 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-03-2012, 21:24
  3. WIFI router Tenda W311R+
    Od Kubajs66 v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-12-2010, 11:09
  4. Problém s Wifi Tenda W311R+
    Od Novotak33 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-06-2010, 18:30
  5. Tenda W311R+ a velký ping
    Od SexX1 v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-04-2010, 23:15