Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 36

Téma: Reinstall Vaio

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Puvodne tam byl pozadavek na W7, ale pak to zustalo kvuli cene tedy na reinstall Vist ( strasne me to potesilo ). POdotykam, ze jeste porad nevim to heslo, kruci.
    Takze, Richi, vim ze te tim otravuju, ale zalohuju data na jinej disk, vytvorim pomoci Vaio recovery DVD a pak nabootuju, pripadne odstatrtuju Recovery primo z teto utility, a pak vratim data a doinstaluju programy, spravne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Správně.

    Ještě dodám, že nemusíš vytvářet Recovery disk (resp. není nutný ke spuštění procesu, ale udělat ho můžeš - možná tam budou ovladače apod.) - celý proces obnovy se dá spustit při postu stisknutím F10, pak ti naskočí utilita a zeptá se co chceš dělat. Funguje to stejně jako u každýho jinýho notesu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Možná už se bude jednat o OT, ale nástroj migrace profilu uživatele je ve win Vista přítomný. Stačí si jej pod tímto názvem vyhledat v programech. Krátký popis např. zde.
    Samozřejmě netvrdím, že to dokáže nahradit ruční vykopírování (jak co do komplexnosti, tak minimalizace rizika přenosu různého balastu), ale několik věcí je v tom možné nastavit k obrazu svému a v každém případě to dokáže ušetřit dost času. Já osobně postupuji tak, že udělám image disku (myšleno zálohu), provedu migraci profilu a po nainstalování OS (+ ovladačů, aktualizací, případně i základních programů) naimportuji profil "zpět". Pak už jen zkontroluji co chybí a případně ("ručně") doplním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak jsem se k tomu konecne dostal. Takze Pruzkumnik a Explorer (3.6) hlasi obcas chyby, system je pomaly jak svina..... Snazil jsem se to nejak opravit, abych se nemusel otravovat s instalovanim Office,Nera,programu na fotek, videa a podobnych blbosti, ale akorat to byla zbytecna prace.
    Na tom notasu byli 3 antiviry - vsechny s proslou licenci, 45 programu se spousti se startem windows, v cookies bylo 8GB souboru
    System je provozovan 1,5 roku bez jakekoliv aktualizace Vist - tedy hruza
    Zaloha Vist a restore point samozrejme neexistuje.....
    Hruza, zmar a utrpeni, nebejt toho softu VAIO tak to snad naformatuju aby byl klid...

    Takhle mam na vyber toto a Richi prosim o radu:
    Pomoci Vaio recovery jsem vytvoril 4 DVD ( ktrery se podle me meli vytvorit po koupi PC, jelikoz pri chybe disku, ci nejakem problemu s HDD by se to uz nedalo obnovit a prislo by se o original Visty, stejne tak ty klumpy VAIO a ovladace)
    A ve VAIO recovery je moznost:
    1.Restore C: drive ( original factory conditions, reinstall preloaded software, delete files including presonal data, but does not effect any other partition
    2.Restore complete system ( original factory conditions,reinstall preloaded software, delete files including personal data, bud it will delete ALL other partitions. The new C: drive will use all available space, unless you create a second partition - this is recommended, whe the computer does not start properly.....

    No a ted mam to recover DVD a kterej z techto bodu udela ty recovery DVDs?

    Mam udelat Recovery C: drive, nebo Complete system????
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    1. první volba smaže disk c: a obnoví první partišnu
    2. druhá volba provede kompletní obnovu a znovu vytvoří obě partišny

    Jestli to děláš na čisto jsem pro možnost č. 2. BTW zkoušels spustit recovery při tom POSTu (F10)? Krmit to cdčkama by bylo na dlouhý lokte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Byt to normalni zakaznik, tak uz je to davno hotove bez debat. Ale neustale mi vola, ze nechce prijit o data, a programy - pritom tam nic nema, uz mam toho plny zuby. Jeste se to pokousim opravit, ale zda se, ze se mi to asi nepodari.
    On porad stale nechape, ze kdyz to preinstaluju cely, prijde o svy nahrany programy a o jijich nastaveni a ja to pak budu muset delat za nej. A to prave nechci.

    Recovery jsem jeste nezkousel. Jsou to 4 recovery DVD.
    Nicmene podle me to Recovery pri postu je stejne jako z Vaio Recovery
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Mno asi se nechápem - jde mi o to, jestli se ti spustí recovery proces při stisku F10 Pokud je skrytá partišna v pořádku a nikdo jí nepřemazal (to už jsem taky zažil několikrát - BFU prostě nečtou zato potvrzování jim jde na jedničku nebo jsou naopak odborníci a zazálohují si jí softwarem, který jí poškodí nebo linuxem což jim radil kamarád) tak to máš obnovený za půl hodiny se vším všudy.

    Úplně nejlepším řešením by bylo vzít si přímo k zákazníkovi svůj "vercajk" (s klidem na to stačí slaboučký umpc) a pro klid duše přímo před jeho zrakem udělat kompletní zálohu disku .

    Potom provedeš recovery ze skrytý partišny (tím pádem taky budeš vědět jestli se do toho někdo hrabal - pozor na acery, u těch se recovery občas spustí třeba až na pátý pokus a klidně s errorama takže mu hned při prvním pokusu nemusíš nadávat do debilů ). Pak akorát nastavíš připojení k netu, aktualizuješ ovladače (v drtivý většině notesů je na to aplikace na jedno kliknutí) a naházíš mu zpátky jeho dokumenty nebo prostě data o který nechtěl přijít. Tímto máš za sebou nejhorší pakárnu (celý bys to měl zvládnout za hoďku takže se u kámoše asi moc nenaleješ ) navíc to má velmi pozitivní vliv na zákazníka, který u toho sedí takže naprosto jasně vidí kde se mu ne/hrabeš a HLAVNĚ naprosto jasně vidí kolik u toho strávíš času kvůli jeho blbosti (samozřejmě být to normální zákazník tak si za takovou službu nechám adekvátně zaplatit a jako bonus se u budu tvářit vesele i při tom zálohování )...

    Ad recovery - Mělo by to být stejné, ale nikdy jsem neměl odvahu to spustit z Win
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, asi tak.....
    Je to PC kamarada respektive jeho stary.... Bejt to normalni zakaznik je to hotovy, na nic se neptam.....
    Ale je tam neskutecnej bordel, visty jsou pomale, data jsem zalohoval, ale jde mi o to, kdyz udelam recovery at uz jakykoliv, tak si bude muset ta holka zase nainstalovat ty programy co tam mela a nastavit to, a to ona nechce..... spis si bude myslet, ze nebude muset....

    No, mam pripraveny recovery DVD, data zalohovany na jinym PC ( rucne prekopirovany ).

    Napadla me jeste jedna vec a to je migrace profilu........ Kdyz teda udelam recovery Windows at uz pomoci medii nebo toho VAIA, tim se premazou obe partisny a zase vytvori uplne novej system s ovladaci a celym VAIO systemem a programama

    A abych se zbavil ty zbytecny prace s instalaci programu a nastavovanim, co kdyz udelam "migraci profilu" i treba s celym C: diskem??? To sem nikdy nedelal, nenatahne se tam ten bordel a pri zpetnem vraceni profilu, neposkodi ten "migrovanej profil"cistou instalaci???????
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    ale jde mi o to, kdyz udelam recovery at uz jakykoliv, tak si bude muset ta holka zase nainstalovat ty programy co tam mela a nastavit to, a to ona nechce..... spis si bude myslet, ze nebude muset....
    Buď uděláš čistou recovery (která bude opět svižná), nebo tam natáhneš všechny programy, ale naplete se ti tam i bordel atp ... a přesunem + čištěním těch programů podle mě strávíš tolik času, kolik bys strávil při jejich instalaci nanovo.

    Neřešil bych to, zazálohoval data, použil recovery a pak tam vše zase natáhl. Podle mě nejjistější řešení a pc bude zase čistý (a pak udělej zálohu systému po instalaci všech programů, abys to nemusel řešit někdy znova).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Třeba to o těch programech ani neví (celkem běžný scénář)

    Vypálení Recovery médií chválím ačkoliv doufám, že nebudou vůbec zapotřebí... Jestli máš funkční recovery na skrytý partišně (nechci nikam tlačit, ale oni by ti ruce neupadly kdybys ten notes zapnul, podíval se jestli ti to ukazuje hlášku o F10 = Recovery , pokud ne tak vlez do biosu a mrkni jestli není vypnuté - hledej Recovery, Disc to Disc Restore apod. - většinou je to hned na první obrazovce). Né že bych nevěřil cdčkům... ale proč si neulehčit práci z partišny (s minimální šancí, že je tam nějaký malware)?

    Ručně vypálená data také chválím Každopádně bych ti doporučil udělat image disku z kterého můžeš kdyžtak přehrát programy/soubory, které budou zapotřebí v případě, že něco nepoběží (nebo si na ně dáma vzpomene po týdnu ). Pokud provedeš první možnost recovery tak se pouze smaže obsah partišny a soubory se nakopírují zpět, na velikost ani atributy disků to nesahá (pouze přehodí písmena disků při kopírování). Druhá možnost recovery smaže disk, vytvoří partišny, překopíruje a potom nastaví první jako první aktivní.

    Ani Migrace profilu ve Vistách nedokáže rozlišit mezi potřebným a nepotřebným souborem - pokud má v dokumentech třeba .log tak ho tam bude mít i po migraci ikdyž je úplně zbytečný. Migrace ovšem pomáhá při nastavení pozadí, nabídky start, zástupců, hesel, nastavení sítě, sdílených složek a ostatních věcí... Samozřejmě pokud je systém v dezolátním stavu nelze očekávat, že z toho vykouzlí vzorně uklizený počítač (na roční instalaci Vist používané denně se mi profil přenesl na jedničku - nutno ovšem dodat, že respektuju základní pravidla fungování počítače )

    edit: já než něco nadatluju

    edit2: čoveče nějak nemůžu na stránkách Sony najít ten notes - google mi VAIO PCG-7162M najde. Není to nějaký "zázračně" levný Vaio (nebo jinej typ páč mi to nebere ani hledání fulltextem)? Myslím tím takový ty pod 10k pochybné kvality a úplně holý? Jako ty úplně nejnižší jsou na tom totiž skoro stejně jako acer/compaq/packard bell - po prvním zapnutí tě systém vyzve aby sis vypálil RECOVERY (dokud je systém čistý a funční), jinak seš úplně bez instalaček. Samotný médium si potom musíš dokoupit (cca 1.500,-)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-03-2011 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Prave, ona trvala na nastaveni plochy na ktere je milion ikon a s milionama absolutne zbytecnych programu, ktere jeste nabihaji po startu,( spousty jsem jich vypnul). Vista uz tak sama o sobe je priserna, natoz s nejakym bordelem.

    Jo, recovery se spusti, ale akorat Vindows Vista( o VAIOu ani prd ), nevim jestli se to recovery z toho F10 spusti, jelikoz tam nebyla zadna zaloha.... Ta druha " zalozni obnovovaci Partiton tam je". Hlasku to neukazuje, ale kdyz mackam F10 tak se spusti.......... Prvni obrazovka neni videt, pac je ta VAIO obrazek.... jeste jsem to nevypnul

    Richi, image disku delat nebudu, dalsi zbytecna prace, jelikoz jsem programy detailne prostudoval a jsem brutalne nasranej, jelikoz jsou to samy kraviny, volne stazitelny z netu v defaultnim nastaveni a nic specialniho tam neni, aby se to nemohlo nahrat znova....

    Co jsem zatim udelal : Vycistil jsem celej system, opravil co slo ( je to znatelne lepsi nez to bylo ale delat bych s tim nechtel ) vymazal 12GB temporary, User profil zalohoval na druhe PC, vypalil Recovery ( protoze to nikdo neudelal ), a ted "migruju"profil na EHDD (komplet C

    Jedina otazka ktera me tizi, je...... Kdyz dam migraci celyho disku C posleze do ciste instalace ji vratim, jestli to "cistou instalaci" nerozesere a nenahraje zpatky neco, co treba zase poskodi Explorer ci Pruzkumnik..... abych to nedelal zbytecne nekolikrat......
    Jestli mam teda delat migraci celyho C: nebo jestli mam zkratka pouze zkopirovat zalohovany User data z druhyho PC.
    Migrace by lecos zjednodusila a zrychlila, ale nevim jestli to nemuze nejak poskodit nove nainstalovany system...

    PS: Byli tam dokonce 4 antiviry - vsechny prosly
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Vista uz tak sama o sobe je priserna, natoz s nejakym bordelem.
    Ach Bože
    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Prvni obrazovka neni videt, pac je ta VAIO obrazek.... jeste jsem to nevypnul
    Výborně - provedl bych recovery z partišny (z cdček to můžeš udělat až příště ). Obrázek nevypínat - naopak standartně je vypnutý zvuk takže zapnout na dvojku-trojku! Dáma bude nadšena
    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Richi, image disku delat nebudu, dalsi zbytecna prace, jelikoz jsem programy detailne prostudoval a jsem brutalne nasranej, jelikoz jsou to samy kraviny, volne stazitelny z netu v defaultnim nastaveni a nic specialniho tam neni, aby se to nemohlo nahrat znova....
    Zbytečná? Já dělám pouze image a z něj si potom tahám data. Studování je právě vyhozenej čas a pokud je tam jó bordel a navíc to není placený tak bych na to hodil bobek. V opačném případě mají právě tyhle blbost prioritu č. 1
    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Co jsem zatim udelal : Vycistil jsem celej system, opravil co slo ( je to znatelne lepsi nez to bylo ale delat bych s tim nechtel ) vymazal 12GB temporary, User profil zalohoval na druhe PC, vypalil Recovery ( protoze to nikdo neudelal ), a ted "migruju"profil na EHDD (komplet C
    Obávám se, že to nebude moc efektivní...
    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jedina otazka ktera me tizi, je......
    Rozesere, ale nepoškodí...

    edit: vem to načisto, nainstaluj co můžeš + dohraj data, nastav to podle ní... A pak to celý zazálohuj (komprimovanej image, v nouzi lze i Zálohováním) - 100% ti to příště uspoří spousty nervů, pak uděláš rozdílový obnovení a budeš jí tvrdit jak to bylo zase zaplevelený
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-03-2011 v 22:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Takze, kdyz udelam tedy tu migraci, napriklad zaseky Exploreru ( ne prohlizece ) a Pruzkumnika, udelam recovery tak by ta zpetna migrace nemela poskodit opraveny Explorer a pruzkumnik?

    Edit: Myslis recovery ze skryte partition, tedy moznost 2 obnovit jak C, tak skrytou partition ( complete system restore )
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 11-03-2011 v 22:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Takze, kdyz udelam tedy tu migraci, napriklad zaseky Exploreru ( ne prohlizece ) a Pruzkumnika, udelam recovery tak by ta zpetna migrace nemela poskodit opraveny Explorer a pruzkumnik?

    Edit: Myslis recovery ze skryte partition, tedy moznost 2 obnovit jak C, tak skrytou partition ( complete system restore )
    Complete System Restore neznamená obnovení skryté partition, ale obnovení disku C: (a možná D: pokud to tak bylo nastavené od výroby) a kompletní nastavení (ovladače, desktop apod. - prostě tak jak to vypadalo při prvním spuštění). Skrytou partition to neobnoví - teda pokud vím tak tohle má pořešené akorát Lenovo/Dell u nejvyšších řad a to tak, že je ta partišna na jiným disku (fyzicky) + ještě ti to dají na plackách. Pokud znehodnotíš skrytou partition tak přijdeš o recovery funkci. Ostatně ono je to asi popsané v manuálu a i při samotném recovery procesu to potvrzuješ. Některý značky (Asus, HP dokonce i u obyč acerů - a nekecám u čtyřech to i fungovalo...) mají i možnost provést přímo zálohu na onu skrytou partition a potom spouštět recovery proces z média...

    Jinak ten image umí třeba Acronis smrsknout na pár DVD
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jasny, ja se nechci stourat ve skrtyty partition.....
    A co muj dotaz na : Poskodi migrace profilu cistou instalaci, tedy treba nove nainstalovany Explorer ci Pruzkumnik.... nebo jine funkce Win?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední