Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Reinstall Vaio

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, dostal sem dnes do ruky Sony Vaio, s Vistama.... Ten clovek se strasne boji o data, pritom tam skoro nic nema.
    Samozrejme nema udelanou zalohu systemu, ani instalacni DVD od Vist, tak nevim, jak to opravit ( visty jsou pomale, zasekava se pruzkumnik, prohlizec a tak ruzne).
    Nasel jsem tam vsak nejaky software od Sony ( o ktery ten clovek nechce prijit ) - My Vaio ci tak, nasel jsem tam nejaky podprogram Vaio recovery - ale nikdy jsem s tim nedelal.
    Vi nekdo co udela to recovery,jestli vsechno smaze nebo obnovi PC do stavu po koupi, tj tedy i system.....
    Pozadam Vas tedy o radu, co s tim mam delat....

    Chtel jem puvodne presunout data na jiny disk a preinstalovat Visty - ale bod obnovy tam neni ( cili ten clovek neudelal zalohu), tak nevim jak to preinstalovat

    Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vaia mají recovery na neviditelným oddílu úplně stejně jako ostatní notebooky. Důrazně doporučuju se ho nezbavovat ani provádět klon disku něčím o čem nejsi 100% jistý že tuhle partišnu nepoškodí - hodně špatně se pro ně hledají ovladače (WiFi, zvukovka a základní ovladače jsou ok, ale na čudlíky už je to horší).

    edit: Vaio Recovery Suite umí zazálohovat i chráněnou část tak se ho radši ještě zeptej 3x jestli ví heslo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jaky myslis heslo? Heslo jsem dostal akorat prihlasovaci do win
    Mam teda nejdriv data jako dokumenty, veci na plose, fotky atd prekopirovat treba na jiny pc a udelat teda recovery pomoci Recovery Vaio?
    Smazou se data na tom disku, nebo se jen udela oprava systemu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jistě že - jinak než překopírováním nebo vypálením je ven nedostaneš... BTW Záloha ve win a následná migrace profilu by taky nemusela být špatná. Po recovery budou všechny data smazána, systém nastartuje do stavu, kdy zadáš jméno uživatele. Pokud nemá nic shovaného v soukromé/zaheslované složce (nevím jestli to třeba nemá chráněné otiskem prstu), pokud ne tak bych se s tím nezdržoval. Po reinstallu akorát spustíš tu utilitku na autoupdate ovladačů a máš to hned z krku

    Kdyžtak by tam měl být manuál - je tam popsáno jak funguje recovery
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zaheslovano tam nic nebude, jelikoz uzivatel ani nevi kde ma dokumenty.... Otisk prstu nema.
    Takze tedy jeste jednou, mam udelat recovery pomoci te utility Recovery od Vaio nebo prez Winy?
    Nebo jak to prosimte myslis s tou zalohou profilu a migraci? To se dela kde? Prez windows ci prez Vaio utilitu? To jako ze udelam "nejak zalohu" a po recovery pomoci Vaio tam zase vratim ten profil? Jenze to ho budu muset nahrat na jiny hdd?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mno... Nejjednodušší asi bude zkopírovat soubory na flešku a spustit recovery Já osobně si radši manuálně ohlídám co se mi má zálohovat takže moc těm softům nevěřím nicméně migrace profilu může usnadnit práci stejně tak Vaio recovery... Ovšem zase když je ten notes ve stavu kdy uživatel neví tak bych to vzal načisto - dohledávat věci, který bůhvíkde uživatel zpackal určitě nebude otázkou hodiny, čistý reinstall s nastavením win určitě ano
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Asi tak. Nejjednodussi reseni -
    Mam v planu to udelat nacisto, a samozrejme v co nejkratsim case. Takze data zkopiruju na jiny pc, udelam Vaio recovery a pak data vratim zpatky.

    Migraci profilu jsem nikdy nedelal, nicmene se mi nechce verit,ze nastaveni a programy nainstalovane v profilu, tak treba celkova plocha bude po migraci vypadat stejne......... Kdyz to prozenu prez Vaio recovery ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Když to proženeš přes Vaio Recovery nebo klasickou zálohu ve Win tak zas natáhneš zpátky nepořádek. Pokud bys to chtěl udělat přes Acronis tak ho zase musíš mít nainstalovanej jinak se nepodíváš do záloh (+ ti bude somrovat v paměti, při startu atd.). Nejlepší je udělat čistou instalaci, aktualizace ovladačů, instalace potřebných programů a pak to celé zazálohovat na DVD. Samozřejmě pokud je uživatel trubka a neví kde co má tak se mi párkrát osvěčilo vystrašit je odevzdáním prázdného pc - pěkně rychle mu došlo k čemu má disk D:

    edit: u zákazníka je to jedno, ten to zaplatí ale "kámoš" ti akorát tak vynadá
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Dneska sem nak mimo.... Takze prvotne prekopiruju data na jinej disk a pak mam udelat cistou instalaci jak? Nemam instalacni medium. Jde nejak vytvorit ze stavajich Vist?

    Kdyz to prozenu prez Vaio Recovery tak by se to melo obnovit do tovarniho nastaveni ne? A pak akorat vratim zpatky data, doinstaluju Office a tak....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vytvořit disk by mělo jít v tom Recovery Suitu (stejně tak backup), Odtud se dá odstartovat i Recovery systémy (Complete System Restore nebo tak nějak). Nevím jaký máš konkrétně typ, ale při postu by mělo fungovat F10 pro spuštění Recovery Wizarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Je to VAIO PCG-7162M a je tam Vista Home Premium OEM.
    Vytvoreni v Recovery suitu = Vaio Recovery?
    Nemam to ted u sebe bohuzel, ale vcera jsem zkusil spustit z Winu Vaio Recovery a tam to napsalo neco jako Spusteni Vaio recovery obnovi notas do tovarniho nastaveni a smaze veskera data....

    Pri postu F10 se spusti Recovery Wizard VAIO nebo Windows Vista?

    Edit: Pokud se pokusim vytvorit Recovery disk v tom Suitu, vytvori to disk soucasneho zmasteneho Windows, nebo ciste Win instalace?

    Zatim jsem z toho blba jeste nevypacil login do Windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Vytvoreni v Recovery suitu = Vaio Recovery?
    - Ano
    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Nemam to ted u sebe bohuzel, ale vcera jsem zkusil spustit z Winu Vaio Recovery a tam to napsalo neco jako Spusteni Vaio recovery obnovi notas do tovarniho nastaveni a smaze veskera data....
    - To je v pořádku

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Pri postu F10 se spusti Recovery Wizard VAIO nebo Windows Vista?
    - Ty jsi bumbal, že jo?

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Edit: Pokud se pokusim vytvorit Recovery disk v tom Suitu, vytvori to disk soucasneho zmasteneho Windows, nebo ciste Win instalace?
    - Vytvoří to "nezmaštěné Recovery", taktéž to ovšem umí zálohovat "zmaštěná data" - dost záleží na čudlíku, kterej zmačkneš

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Zatim jsem z toho blba jeste nevypacil login do Windows
    - Vyndat disk, překopírovat data, blba do mraveniště...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vaio v zaruce, disk nelze vyndat zespoda, muselo by se to cele rozebrat zezhora, nevim jak je na tom Vaio s pecetema.... Radsi bych se v tom nevrtal.

    Nebumbal, ale jeste jsem to u Vist nedelal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    865

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Vaia mají recovery na neviditelným oddílu úplně stejně jako ostatní notebooky. Důrazně doporučuju se ho nezbavovat ani provádět klon disku něčím o čem nejsi 100% jistý že tuhle partišnu nepoškodí - hodně špatně se pro ně hledají ovladače (WiFi, zvukovka a základní ovladače jsou ok, ale na čudlíky už je to horší).
    ja se s VAIO pred cca 3r. / taktez VISTA, kamosovi doslo z US od pribuzenstava / neparal, co bylo zapotrebi, tak vypreparovano ven pres USB + image kopie HDD na DVD / Ghost /, nasledne odstraneni skryteho oddilu, format, instalace WXP a vse slapalo jak hodinky / akorat, jak psal Ritchmond, nektere ovladace jsem shanel vsemozne... /, dnes uz bych tam ale nacpal W7 a ty by snad uz mohly byt bez problemu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    ...instalace WXP a vse slapalo jak hodinky / akorat, jak psal Ritchmond, nektere ovladace jsem shanel vsemozne... /, dnes uz bych tam ale nacpal W7 a ty by snad uz mohly byt bez problemu...
    U XP ještě pozor i na WiFi - většinou se chovaly jako usb klíčenka a ovladače byly nahrány na ní (stejně tak i klíče k zabezpečeným sítím - prakticky stejný princip jako u kamerek).
    Záměrně upozorňuju na možnost poškození recovery oddílu (Acronis 2010 už jej nepoškozuje, případně zálohovat na jiném systému než Windows), oni se totiž hodně špatně ty utilitky/ovladače shánějí a zrovna u Vaia jsou spíše přínosem (např. možnost nastavení barev/kontrastu u lcd, nejen úroveň podsvícení, které je v základu) než nevítaným balastem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sony Vaio
    Od kilerpato v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-12-2013, 11:20
  2. Sony Vaio
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2011, 13:51
  3. Sony vaio ssd HDD
    Od Speda v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-10-2011, 13:40
  4. Windows XP: Windows Home Edition OEM reinstall
    Od m1ch3l v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 19:17
  5. Windows Vista: Vaio VGN-AW21s/b
    Od Nilki v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 10:54