Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

USB flash vypíná PC

veny (161)|10.3.2011 08:38
Ahojte
mám dvě flešky,obě 4GB-Emgeton a pak jednu která vypadá jako skateboard (označení přesně nevím :mistake )
včera jsem chtěl propojit přehrávač s mixážním pultem (máme je v racku)na vyzkoušení odposlechů a chtěl jsem zjistit na který flešce mám nějakou muziku.
Takže jsem zasunul Emgeton do předního USB portu v PC a prd,následoval restart,nabídka náběhu do BIOS,ale systém už nenastartoval.PC jelo jako by bylo zapnutý,klávesnice ani myš nereagovali.Takže reset,vyndání USB flash a návrat na poslední známou funkční ...
Zkouška druhé flešky a vše OK.Odhlášní,vyjmutí.A teď co mě dostalo uplně nejvíc:jenom jsem se s tou Emgetonkou přiblížil,až mám pocit že se snad ani nedotkl na kontakt a znova-restart.....atd.
Ta Emgetonka mi na pracovním PC běhá uplně v pohodě a doma ještě minulej tejden taky v poho.
Takže uvítám jakékoliv názory co by to mohlo způsobovat.Domů se dostanu až navečer takže možná pokud bude potřeba nebudu moct některý info dodat.
Díky
DrZelenka (2491)|10.3.2011 11:57
Dělá to i pří zapojení do zadního USB? Chyba může být klidně v předním panelu.

Co se týče chyby nabíhání, tak jsem už u několika PC narazil na problém, že nebyly schopný naběhnout se zapojenou flashkou (i když byly v pořádku, jen jim ta flashka nějak vadila). Zkus flashku po pádu vyndat a nechat to naběhnout normálně.

OT - Proč se musím poslední dobou párkrát denně odhlašovat a znova přihlašovat, abych se dostal na fórum? To tomu výměna připojení (teď funguju jen na ntb a připojuju se jak doma, tak ze školy) tak moc vadí? FF 3.6.15 ,W7 HP x64 Odpověd kdyžtak pls do SZ ať se to tu neplete.
veny (161)|10.3.2011 12:19
Zadní USB vyzkouším navečer doma,jen je divný že to dělá jenom u jedný tý flešky.Po pádu a vyndání nabootuju normálně.Ale normálně nabootuju i s tou druhou.A není to ani tejden kdy jsem tu problémovou měl v těch předních USB zapojenou a PC nabíhal v poho.
jeninicicek (205)|10.3.2011 13:28
A nesnaží se pc o boot z flash? (závisí to na jednotlivých flash (nastavení při formátování...) + nastavení bios...) sekne se to pak na tom, že to bootuje a nenajde soubor, kdzsi mi to flashka po tom co jsem z ní smazal winpe taky dělala...
veny (161)|10.3.2011 13:58
boot je nastavenej jen na HDD,ReadyBoost a podobný věci nepoužívám,flešku mám jen na přenos dat.Připadalo mi to jak kdyby tam došlo ke zkratu :notsure fakt nevím,vlastně když jsem to zkoušel podruhý tak jsem to ani nestihl zastrčit :angel :D,zkusím ještě ty zadní a uvidíme jestli je to jen ten přední panel a ona dotyčná fleška.
veny (161)|14.3.2011 14:39
ufff konečně se mi podařilo přihlášení na Forum
flešky jsem vyzkoušel v zadních USB jak 2.0 tak 3.0 a vše proběhlo OK takže chybyčka bude na předním panelu,no jelikož nevím čím to může bejt tak asi pořídim prodlužovací kablík USB a vyvedu si ho zezadu.:(