Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s Primary Master a Primary Slave

Vanex (7)|12.3.2011 00:02
Ahoj potřeboval bych pomoct koupil jsem si [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nainstaloval jsem windows 7 ultimate x64 a pořád mě to hazí nějaké problémy s nabootováním nebo spíše nastavením HDD a Roomky v Biosu přiložím nějake screeny nastavení, (windows rozjedu bez problémů jen mě dělá starost to co to hlasí viz. screeny :

Bios Main settings : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Bios Primary IDE Master : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Boot Device Priority : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Boot Settings Configuration : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Entering Setup : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (toto je ten problém když se podíváte dolu tak to píše Primary Master Drive a Primary Master Slave Incompatible)
EZ Flash Bios : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Primary IDE Slave : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Sata Configuration : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Select boot device : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tools Settings : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ještě nějaké doplňující informace ze zdroje mám zlvášť kabelem vedený k HDD a zvlášť k Romce.
Romka i HDD mají stejný přípoj takže rada ať skontroluju Jumpery to nebude :P Díky za pomoc při vyřešení mého problému.
Richmond (8084)|12.3.2011 01:13
1. Napiš co máš za desku
2. přepni řadiče na AHCI
3. disk připoj na první sata konektor (nedá se ti ani poradit číslo, když nevíme desku :rolleyes: každopádně teď to máš na 3)
4. mechaniku přepoj na úplně jinej kanál (aby byla primary)

Focený je to při prvním zapnutí ihned po přidání disku nebo až po tvém nastavování? :notsure

...taky jsem si všiml manuálního nastavení CDROM/HDD - nech na Auto

edit: jinak kupovat SSD a takhle ho pak nastavit snad není ani normální (obzvlášť pokud ani jedno zařízení nemá jumpery), proboha to si nemůžete přečíst dvě-tři stránky v manuálu???
DrZelenka (2491)|12.3.2011 11:31
A příště prosím upload souborů přímo na fórum - něco málo mi nevadí, ale pro takovýhle množství obrázků lozit na imageshack odmítám ...
Vanex (7)|12.3.2011 13:20
Problém jsem už vyřešil btw jinak se omlouvám za linky imageshack měl jsem to uploadlé už pár hodin předtím a nechtělo se mi znovu uploadovat.