Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nabíhá/nenabíhá

DrZelenka2 (1)|13.3.2011 17:38
Mám problém s PC od známýho. Někdy naběhne jako by nic, můžu ho restartovat, vypínat, zapínat, ... prostě normální funkční PC, někdy se roztočí větráky, 4 diody na bracketu ukazují "Processor Initialization" (1 a 3 jsou červený) a speaker ani nepípne (na obrazovce nic).

Po převozu se po zapojení do sítě hned zapínalo - pomohlo vyndání a vyčištění RAM.

Zajímavý je, že větrák z AMD BOXu co mám na chipsetu dostává tak málo šťávy, že se ani nerozběhne (v konektoru NB_FAN i SFAN2) a musím do něj ťuknout, aby se aspoň trochu roztočil (v BIOSu jsem nenašel jeho regulaci). Důvod jeho zapojení je odchod chipset větráku.

Zdroj jsem zkoušel původní i svůj seasonic, GK vyměněna, zkoušeno na stole, bez všeho nepotřebnýho ... teď to jelo, ale po přepojení větráku zas nejede.

Nepodařilo se mi vůbec vysledovat co pomáhá/nepomáhá (akorát dočasný zlepšení bylo po vytažení ze skříně, po zandání to fungovalo - dokud jsem nepřepojil větrák)

Sestava
AMD Athlon 3000+ (sc. 939)
MSI K8N Neo4 (MS-7125)
2x512MB RAM DDR 400Mhz
Radeon x700 (vyměňován za GF6600LE)
350W shit zdroj bez vyteklých kondíků (zkoušen 500W OEM Seasonic)

Nějaký nápady kromě základní desky? Majitel přemejšlí o novém PC, ale lepší by bylo nějak zprovoznit tohle ...

Btw novej účet mám, protože na svůj se nemůžu vůbec dostat (na shw.cz se přihlásím, ale na fórum to nejde) a zkoušel jsem jestli jinej pomůže (koukal jsem, že ostatní normálně píší).

//EDIT - samozřejmě vím o zákazu více účtů - tento byl pouze pro testovací účely a prosím mody, aby ho smazali (ale ne tenhle thread prosím)
DrZelenka (2491)|13.3.2011 19:38
Zajímavý - kromě založení nového účtu (a přihlášení na něj) jsem nic neudělal (cookies vymazány už hned jak se objevila ta hláška) a najednou to funguje.
DrZelenka (2491)|14.3.2011 00:38
Nevíte jak je na tom chipset nforce4 ultra s ochranou proti přehřátí? Měnil jsem chladič a vypadalo to trochu přismahle.

Omlouvámc se za kvalitu, ale měl jsem po ruce jen mobil.
SNC00251.jpg
wolf007 (653)|16.3.2011 07:51
posilal jsem ti v sz kontakt na jednoho uzivatele... snad ti pomuze ...
16cmfan (2153)|16.3.2011 09:39
Ak na doske nevidno viditeľné zmeny po opotrebovaní (kondíky atď.) tak asi doska naozaj umiera.. čipset sa "odpálil", možno sa prehrieval príliš dlhú dobu. Možno studený spoj...
DrZelenka (2491)|16.3.2011 16:10
[quote=16cmfan;441496]Ak na doske nevidno viditeľné zmeny po opotrebovaní (kondíky atď.) tak asi doska naozaj umiera.. čipset sa "odpálil", možno sa prehrieval príliš dlhú dobu. Možno studený spoj...[/quote]

Taky jsem to tak tipoval a po zkušenostech s kvalitou bazarových věcí jsem se s majitelem dohodl na koupi nového PC, místo zkoušení vyměnit desku, ...