nabíhá/nenabíhá
Mám problém s PC od známýho. Někdy naběhne jako by nic, můžu ho restartovat, vypínat, zapínat, ... prostě normální funkční PC, někdy se roztočí větráky, 4 diody na bracketu ukazují "Processor Initialization" (1 a 3 jsou červený) a speaker ani nepípne (na obrazovce nic).
Po převozu se po zapojení do sítě hned zapínalo - pomohlo vyndání a vyčištění RAM.
Zajímavý je, že větrák z AMD BOXu co mám na chipsetu dostává tak málo šťávy, že se ani nerozběhne (v konektoru NB_FAN i SFAN2) a musím do něj ťuknout, aby se aspoň trochu roztočil (v BIOSu jsem nenašel jeho regulaci). Důvod jeho zapojení je odchod chipset větráku.
Zdroj jsem zkoušel původní i svůj seasonic, GK vyměněna, zkoušeno na stole, bez všeho nepotřebnýho ... teď to jelo, ale po přepojení větráku zas nejede.
Nepodařilo se mi vůbec vysledovat co pomáhá/nepomáhá (akorát dočasný zlepšení bylo po vytažení ze skříně, po zandání to fungovalo - dokud jsem nepřepojil větrák)
Sestava
AMD Athlon 3000+ (sc. 939)
MSI K8N Neo4 (MS-7125)
2x512MB RAM DDR 400Mhz
Radeon x700 (vyměňován za GF6600LE)
350W shit zdroj bez vyteklých kondíků (zkoušen 500W OEM Seasonic)
Nějaký nápady kromě základní desky? Majitel přemejšlí o novém PC, ale lepší by bylo nějak zprovoznit tohle ...
Btw novej účet mám, protože na svůj se nemůžu vůbec dostat (na shw.cz se přihlásím, ale na fórum to nejde) a zkoušel jsem jestli jinej pomůže (koukal jsem, že ostatní normálně píší).
//EDIT - samozřejmě vím o zákazu více účtů - tento byl pouze pro testovací účely a prosím mody, aby ho smazali (ale ne tenhle thread prosím)
Po převozu se po zapojení do sítě hned zapínalo - pomohlo vyndání a vyčištění RAM.
Zajímavý je, že větrák z AMD BOXu co mám na chipsetu dostává tak málo šťávy, že se ani nerozběhne (v konektoru NB_FAN i SFAN2) a musím do něj ťuknout, aby se aspoň trochu roztočil (v BIOSu jsem nenašel jeho regulaci). Důvod jeho zapojení je odchod chipset větráku.
Zdroj jsem zkoušel původní i svůj seasonic, GK vyměněna, zkoušeno na stole, bez všeho nepotřebnýho ... teď to jelo, ale po přepojení větráku zas nejede.
Nepodařilo se mi vůbec vysledovat co pomáhá/nepomáhá (akorát dočasný zlepšení bylo po vytažení ze skříně, po zandání to fungovalo - dokud jsem nepřepojil větrák)
Sestava
AMD Athlon 3000+ (sc. 939)
MSI K8N Neo4 (MS-7125)
2x512MB RAM DDR 400Mhz
Radeon x700 (vyměňován za GF6600LE)
350W shit zdroj bez vyteklých kondíků (zkoušen 500W OEM Seasonic)
Nějaký nápady kromě základní desky? Majitel přemejšlí o novém PC, ale lepší by bylo nějak zprovoznit tohle ...
Btw novej účet mám, protože na svůj se nemůžu vůbec dostat (na shw.cz se přihlásím, ale na fórum to nejde) a zkoušel jsem jestli jinej pomůže (koukal jsem, že ostatní normálně píší).
//EDIT - samozřejmě vím o zákazu více účtů - tento byl pouze pro testovací účely a prosím mody, aby ho smazali (ale ne tenhle thread prosím)
Zajímavý - kromě založení nového účtu (a přihlášení na něj) jsem nic neudělal (cookies vymazány už hned jak se objevila ta hláška) a najednou to funguje.
Nevíte jak je na tom chipset nforce4 ultra s ochranou proti přehřátí? Měnil jsem chladič a vypadalo to trochu přismahle.
Omlouvámc se za kvalitu, ale měl jsem po ruce jen mobil.
Omlouvámc se za kvalitu, ale měl jsem po ruce jen mobil.
Ak na doske nevidno viditeľné zmeny po opotrebovaní (kondíky atď.) tak asi doska naozaj umiera.. čipset sa "odpálil", možno sa prehrieval príliš dlhú dobu. Možno studený spoj...
[quote=16cmfan;441496]Ak na doske nevidno viditeľné zmeny po opotrebovaní (kondíky atď.) tak asi doska naozaj umiera.. čipset sa "odpálil", možno sa prehrieval príliš dlhú dobu. Možno studený spoj...[/quote]
Taky jsem to tak tipoval a po zkušenostech s kvalitou bazarových věcí jsem se s majitelem dohodl na koupi nového PC, místo zkoušení vyměnit desku, ...
Taky jsem to tak tipoval a po zkušenostech s kvalitou bazarových věcí jsem se s majitelem dohodl na koupi nového PC, místo zkoušení vyměnit desku, ...