Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nenalezen NTLDR

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    Dobrý den,prosím o radu s PC.Čistil jsem PC (notebook acer) a zřejmně jsem omylem odstranil některou ze systémových složek a při každém restartování se mi ukáže v horním rohu nápis :NENALEZEN NTLDR a pokaždé chce restartovat.Mám tam uložené data o které bych nechtěl přijít.Děkuji za jakoukoli pomoc.
    S pozdravem jirka usa
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    2

    Děkuji za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    2

    zdravím, mám stejný problém na ntb, ale ani po sedmi pokusech nic a to už jsem použil i fixmbr a fixbot a pak celý postup znovu. Napsalo mi to že byl soubor zkopírován (oba dva) ale po restartu " NTLDR is missing"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Zkontroluj jestli je jednotka primární a aktivní (bootovatelná).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    2

    a jak to zjistím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Mělo by to jít poznat i ve Správci disků (Tento poč. 2. tlač./Spravovat, Správa disků) - podívat se na partition, jestli je tmavě modrá a ne světle modrá, a ve spodním řádku je i vidět věci jako "Aktivní, Primární oddíl" atd. (teda ve Vistě, teď nevím jestli i v XP nemám teď možnost vyzkoušet). Resp. klepnout na partition 2. tlačítkem, otevře se kontext menu a jestli bude zašedivělá položka "Označit oddíl jako aktivní", tak už aktivní je (pokud je tedy primární).

    Nebo lze v nějakým SW na správu partition, např. Acronis Disk Director, Easeus...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    možná mimo ale jestliže ti píše " NTLDR is missing" jestli by to nechtělo ENG wokna
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    tenhle problém jsem měl taky: mažu soubory a smažu i ntldr protože jsem nevěděl co to je pak jsem zavolal kámošovi ten mi to našel co to je i s návodem jak to napravit (zkopírovat z cd windowsu) ale nějak mi to nešlo tak jsem přeinstaloval celý windows a byl klid jinak provolal jsem přes 2OO Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od typek.cz Zobrazit příspěvek
    tenhle problém jsem měl taky: mažu soubory a smažu i ntldr protože jsem nevěděl co to je
    Dovolím si drobnou poznámku - když nevím, o co přesně jde, nechám to být. To platí pro soubory, složky i registry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    2

    Taky mě to hlásí NTLDR nenalezen.
    Ale co když nemám instalační cd a neznám ani heslo administrátora.
    Mám dva HDD(160 a 500 gb). Na 160 je systém a na 500 mám uložené fotky,filmy,hry a hudbu. Když zapnu PC s obouma HDD tak mě to napíše tu chybuövou hlášku a nejde spustit,když odpojím HDD 500 a spustím to jen se systémem na HDD 160, tak se to normálně rozjede. Potom připojím 500HDD ve správci zařízení si ho najdu a můžu ho normálně používat,až do té doby než PC znova vypnu. Jak to mám opravit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Máš v BIOSu nastaveno správně pořadí bootovacích zařízení? Tj. aby HDD 160GB byl první.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    2

    Do teď mě PC fungoval normálně. Jenže včera při bouřce blikla elektrika a teď to nějak hapruje.Už nad tím dumám půl dne a pořád nic. Všude jsou rady na HDD se systémem, ale ten mě funguje normálně.
    Když jsem se díval do biosu tak je tam pořadí DVD,HDD160,HDD500.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,117

    Citace Původně odesláno od farao14 Zobrazit příspěvek
    Do teď mě PC fungoval normálně. Jenže včera při bouřce blikla elektrika a teď to nějak hapruje.Už nad tím dumám půl dne a pořád nic. Všude jsou rady na HDD se systémem, ale ten mě funguje normálně.
    Když jsem se díval do biosu tak je tam pořadí DVD,HDD160,HDD500.
    Spust si chkdsk /f na vsech oddilech. Jsou pri zapojeni obou disku (tedy nefunkcni konfigurace) spravne detekovany BIOSem? Jo a jsou oba SATA?
    Odpovídat lze po přihlášení