Hlučný HDD
Ahoj, strašně mi hlučí hard disk na kterém mám systém. Mám dva disky, oba jsou značka WD, ten druhý je tichý. Skříň vibruje asi tolik, jako hodně špatná tlumivka v zářivce. Co s tím? Díky.
O jaký disk se jedná (výrobce opravdu nestačí) a jak je starý?
Byl hlučný už od začátku, nebo to postupně začalo? Podívej se v HDTune na SMART disku, je to záložka "Health" (uploadni sem screenshot - dá se nahrávat přímo na fórum, tak nepoužívej uloz.to atp).
A co máš za skříň? Eurocase bedny a jim podobné papíráky vibrují a skoro nic s tím neuděláš (kromě výměny bedny), protože jejich kvalita je žalostná.
Byl hlučný už od začátku, nebo to postupně začalo? Podívej se v HDTune na SMART disku, je to záložka "Health" (uploadni sem screenshot - dá se nahrávat přímo na fórum, tak nepoužívej uloz.to atp).
A co máš za skříň? Eurocase bedny a jim podobné papíráky vibrují a skoro nic s tím neuděláš (kromě výměny bedny), protože jejich kvalita je žalostná.
I nechutnej papirak trochu odhluci disk..... Ale nedej boze, jak tam mas 2 a vice HDD.U drazsich skrini je to podobne. Disky se netoci stejne a ty vibrace se nasobi... Zkus vyndat jeden a pak zas druhej a kterej bude tissi nech a na druhy si kup treba nejaky tisici kit do 5.25 pozice.
Pripadne nejaky chladici kit ( co uz je drazsi ), tez muzes pouzit "home made" disk zavesti na vlasec, na gumicky, polozit na dno skrine na molitan, ci houbicku a podobne.....
Pripadne nejaky chladici kit ( co uz je drazsi ), tez muzes pouzit "home made" disk zavesti na vlasec, na gumicky, polozit na dno skrine na molitan, ci houbicku a podobne.....
Tak disk je to WD 800. Jsem ho vyndal-i samotný dost vibruje. Pak zpět na jiné místo. Zlepšilo se to. Mám ho přišroubovaný jen dvěma šroubky na jedné straně. Na protější straně nejsou otvory, ale takové rádobypružící packy.
Tak buď ho vyndej úplně nebo viz výše. Od gumiček (zadarmo) až po tišící boxy za litr. Záleží na tobě.
[quote=johny__g;441283]Tak buď ho vyndej úplně nebo viz výše. Od gumiček (zadarmo) až po tišící boxy za litr. Záleží na tobě.[/quote]
Alebo rovno kúpiť nový HDD... mojej Seagate 120GB, ktorá tiež vibrovala nad únosnú hranicu nepomohlo nič... pretože potom je prezmenu počuť pohyb motočeka, ktorý je už povečšinou v pr*eli.
Alebo rovno kúpiť nový HDD... mojej Seagate 120GB, ktorá tiež vibrovala nad únosnú hranicu nepomohlo nič... pretože potom je prezmenu počuť pohyb motočeka, ktorý je už povečšinou v pr*eli.