Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hlučný HDD

chalupník (82)|14.3.2011 19:13
Ahoj, strašně mi hlučí hard disk na kterém mám systém. Mám dva disky, oba jsou značka WD, ten druhý je tichý. Skříň vibruje asi tolik, jako hodně špatná tlumivka v zářivce. Co s tím? Díky.
DrZelenka (2491)|14.3.2011 19:16
O jaký disk se jedná (výrobce opravdu nestačí) a jak je starý?

Byl hlučný už od začátku, nebo to postupně začalo? Podívej se v HDTune na SMART disku, je to záložka "Health" (uploadni sem screenshot - dá se nahrávat přímo na fórum, tak nepoužívej uloz.to atp).

A co máš za skříň? Eurocase bedny a jim podobné papíráky vibrují a skoro nic s tím neuděláš (kromě výměny bedny), protože jejich kvalita je žalostná.
Georginek (2957)|14.3.2011 19:21
I nechutnej papirak trochu odhluci disk..... Ale nedej boze, jak tam mas 2 a vice HDD.U drazsich skrini je to podobne. Disky se netoci stejne a ty vibrace se nasobi... Zkus vyndat jeden a pak zas druhej a kterej bude tissi nech a na druhy si kup treba nejaky tisici kit do 5.25 pozice.
Pripadne nejaky chladici kit ( co uz je drazsi ), tez muzes pouzit "home made" disk zavesti na vlasec, na gumicky, polozit na dno skrine na molitan, ci houbicku a podobne.....
chalupník (82)|14.3.2011 20:18
Tak disk je to WD 800. Jsem ho vyndal-i samotný dost vibruje. Pak zpět na jiné místo. Zlepšilo se to. Mám ho přišroubovaný jen dvěma šroubky na jedné straně. Na protější straně nejsou otvory, ale takové rádobypružící packy.
HDTune_Health_WDC_WD800JD-55MUA1.png
johny__g (6387)|15.3.2011 09:25
Tak buď ho vyndej úplně nebo viz výše. Od gumiček (zadarmo) až po tišící boxy za litr. Záleží na tobě.
16cmfan (2153)|15.3.2011 10:24
[quote=johny__g;441283]Tak buď ho vyndej úplně nebo viz výše. Od gumiček (zadarmo) až po tišící boxy za litr. Záleží na tobě.[/quote]

Alebo rovno kúpiť nový HDD... mojej Seagate 120GB, ktorá tiež vibrovala nad únosnú hranicu nepomohlo nič... pretože potom je prezmenu počuť pohyb motočeka, ktorý je už povečšinou v pr*eli.