Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Přidat nebo vyměnit ddr2 2db 800mhz.

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Operačný systém
    MS Windows 7 Home Premium 32-bit SP1
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 4200+ 38 °C
    Windsor 90nm technológia
    RAM
    1.0GB Single-kanál DDR2 @ 316MHz (5-5-5-15)
    Základná doska
    MSI MS-7309 (CPU 1) 32 °C
    Grafická karta
    ASUS VW193D (1440x900@60Hz)
    64MB GeForce 6100 nForce 405 (MSI)
    Pevné disky
    244GB SAMSUNG SAMSUNG HD250HJ SCSI Disk Device (Fibre)
    Optické jednotky
    HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 SCSI CdRom Device
    Ahoj,chtěl bych přidat tuto ramku a nevím zda to je možné poradí někdo? Děkuji předem. DIMM DDR2 2GB 800MHz CL5 ADATA bulk AD2U800B2G5 B
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Nevidím důvod proč by to nemělo jít.Otázka je jestli se vyplatí dát cca 7-8 kil za 2GB DDR2,kdžy 2x2 DDR3 stojí kolem 9 set.Musel bys ale vyměnít desku za AM3 např tuto.A měl bys postaráno i na příště když budeš chtít více jádrový cpu.Ale to už by bylo lehce přes dvojku tedy paměti + deska
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    17

    Ke stávající RAM bych 800 MHz nepřidával - přinejmenším by potenciál nové RAM nebyl využit - lepší by bylo RAM vyměnit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Nevidím důvod proč by to nemělo jít.Otázka je jestli se vyplatí dát cca 7-8 kil za 2GB DDR2,kdžy 2x2 DDR3 stojí kolem 9 set.Musel bys ale vyměnít desku za AM3 např tuto.A měl bys postaráno i na příště když budeš chtít více jádrový cpu.Ale to už by bylo lehce přes dvojku tedy paměti + deska
    čau mám tuto desku ale nevim,spíš tomu tolik nerozumim,,jest-li by šlo vyměnit tu co jsi navrhoval.Dobrý že tam hdmi.Dík za odpovědní radu.

    Výrobca MSI
    Model MS-7309
    Verzia 1.0
    Výrobca chipsetu NVIDIA
    Model chipsetu MCP61
    Revízia chipsetu A3
    Výrobca Southbridge NVIDIA
    Model Southbridge MCP61
    Revízia Southbridge A2
    System Temperature 31 °C
    BIOS
    Typ MS-7309
    Verzia V1.12
    Dátum 02/23/2009
    Voltage
    +3.3V 3.360 V
    CPU CORE 1.232 V
    VIN2 2.016 V
    VIN3 1.411 V
    +5V 5.087 V
    +12V 12.144 V
    VIN6 1.824 V
    VSB3V 3.360 V
    CMOS BATTERY 3.072 V
    PCI dáta
    1. PCI Dostupné
    2. PCI Dostupné
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Do tvé desky se už moc nevyplatí investovat,udělal bych to už na těch trojkách
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Do tvé desky se už moc nevyplatí investovat,udělal bych to už na těch trojkách
    No nevim, ja se dival do CPU Support listu tebou vyse navrhovane desky a nejak tam nevidim jeho soucasne A64 x2
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Zpětná kompatibilita by měla být na 99% zajištěna,v support listu zřejmě staré cpu už nevypisují
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Zpětná kompatibilita by měla být na 99% zajištěna,v support listu zřejmě staré cpu už nevypisují
    O to se nehadam, jen jsem poukazal na to, s cim nemam dostatek praktickych zkusenosti.
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 20-03-2011 v 17:47 Důvod: syntaxe
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Zpětná kompatibilita by měla být na 99% zajištěna,v support listu zřejmě staré cpu už nevypisují
    Nikoli. Procesor fungovat nebude. Důvod je prostý - nemá integrován DDR3 paměťový řadič.

    Čili to nás vrací na začátek. Podle mě upgrade paměti smysl má (dá se pořídit i bazarová). Zbytek sestavy je na běžné použití dostačující.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Nikoli. Procesor fungovat nebude. Důvod je prostý - nemá integrován DDR3 paměťový řadič.
    Hm,mě nenapadlo ,v tomto případě bych stávající sestavu prodal a pořídil k té desce a pamětem i cpu.Jako já nepamatuji dobu kdy stáli 4giga ram 9kilíček
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Mna vzdy fascinuje, ked niekto chce poradit ohladom kompatibility RAM a ak to nieje najnovsi PC, tak vzdy sa najde niekto, kto mu odporuci upgradovat cely PC.

    petr28 ma celkom slusny PC, tie 2GB RAM mu pomozu. Ak s nim nema ine problemy a vykonovo mu staci, tak nevidim dovod preco kvoli tomu, ze DDR3 RAM su lacne robit nejaky rozsiahlejsi upgrade. Aj keby bola RAM zadarmo, tak nevidim dovod rvat do PC nezmyselne mnozstvo RAM. Skor ako prechod na DDR3 by mu urcite viac pomohol upgrade disku (bud na novsi alebo na SSD) alebo ak sa rad zahra, tak investicia do GK. Urcite by som neupgradoval na DDR3.

    to petr28: je tazke ti na 100% povedat, ci tych 2GB budu v tvojej doske fungovat. Ak MSI nieco nedomotal a ten povodny 1GB modul nieje nejaky zmetok, tak fungovat budu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    Mna vzdy fascinuje, ked niekto chce poradit ohladom kompatibility RAM a ak to nieje najnovsi PC, tak vzdy sa najde niekto, kto mu odporuci upgradovat cely PC.

    petr28 ma celkom slusny PC, tie 2GB RAM mu pomozu. Ak s nim nema ine problemy a vykonovo mu staci, tak nevidim dovod preco kvoli tomu, ze DDR3 RAM su lacne robit nejaky rozsiahlejsi upgrade. Aj keby bola RAM zadarmo, tak nevidim dovod rvat do PC nezmyselne mnozstvo RAM. Skor ako prechod na DDR3 by mu urcite viac pomohol upgrade disku (bud na novsi alebo na SSD) alebo ak sa rad zahra, tak investicia do GK. Urcite by som neupgradoval na DDR3.

    to petr28: je tazke ti na 100% povedat, ci tych 2GB budu v tvojej doske fungovat. Ak MSI nieco nedomotal a ten povodny 1GB modul nieje nejaky zmetok, tak fungovat budu.
    Ahoj!Ramka má paměť asi 995 nebo tak nějak,to bych musel opět zjistit,ale kouknul jsem i jinam a taky jsem si ověřil že 2gb ram,bude fungovat.Obědnal jsem si ji asi přijde během dvou dnů.Jinak jsem se nikde nehrabal(nedomotal).Chtěl jsem to zrušit,ale bylo pozdě,mohu ji vrátit do 14 dnů,ale když to bude fugovat,tak ne.Kamarád mě ubezpečil po přečtaní vašich rad,že to bude ok.Dám vědět jak to dopadlo,jinak díky za rady moc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od petr28 Zobrazit příspěvek
    Ahoj!Ramka má paměť asi 995 nebo tak nějak,to bych musel opět zjistit,ale kouknul jsem i jinam a taky jsem si ověřil že 2gb ram,bude fungovat.Obědnal jsem si ji asi přijde během dvou dnů.Jinak jsem se nikde nehrabal(nedomotal).Chtěl jsem to zrušit,ale bylo pozdě,mohu ji vrátit do 14 dnů,ale když to bude fugovat,tak ne.Kamarád mě ubezpečil po přečtaní vašich rad,že to bude ok.Dám vědět jak to dopadlo,jinak díky za rady moc.
    Ahoj borci!tak to se stalo v pc když jsem nainstaloval tu ramku 2gb,je to ok,nebo co bych měl zlepšit.Když tak poraďte spíš pro blbce,moc tomu nerozumím,tak prosím ohleduplně.Co musím přidat že se to zlepšilo o 100%.Tak jstli je to ok,tak díky všem co poradili
    RAM
    Sloty pre pamäte
    Celkovo slotov 2
    Použité sloty 2
    Voľné sloty 0
    Pamäť
    Typ DDR2
    Veľkosť 3072 MB
    Počet kanálov Single
    Frekvencia DRAM 315.8 MHz
    CAS# Latency (CL) 5 clocks
    RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks
    RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
    Cycle Time (tRAS) 15 clocks
    Bank Cycle Time (tRC) 21 clocks
    Command Rate (CR) 2T
    Fyzická pamäť
    Využitie pamäte 32 %
    Celkovo fyzická 2,93 GB
    Dostupná fyzická 1,99 GB
    Celkovo virtuálna 1,99 GB
    Dostupná virtuálna 1,87 GB
    SPD
    Počet SPD modulov 2
    Slot #1
    Slot #2
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Vypadá to OK. Pro jistotu otestuj paměť pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Vypadá to OK. Pro jistotu otestuj paměť pomocí GoldMemory.
    Ahoj!Paměť se po tomto programu zvýšila,jen před restartem hlásí aplikaci se nezdařilo spustit 0×0000142,hledal jsem to na netu anic jsem nenašel,tak nevim co s tím.Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Co je potreba vymenit nebo doplnit?
    Od Muube v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-11-2014, 13:01
  2. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz Kingston DDR2 ??
    Od Tomas_X v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 11:41