Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jak poznám co brzdí hru? - doporučení programu

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    zdravím, mám počítačovou hru kde mám problémy s fps a zajímalo by mě jestli je problém v procesoru nebo GK popřípadě jestli není problém v paměti. Jaký program byste mi doporučili?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Žádný, buď najdeš na internetu nějaký test, kde tu hru zkoušejí s různými procesory a grafickými kartami a zkusíš si to odvodit sám. Nebo napiš tady přesnou specifikaci počítače včetně monitoru a název hry a my ti zkusíme poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    173

    procesor: Q8300 4 jádro s 2.5Ghz
    GK: HD5770 1G
    ram: 2x2G
    monitor: 22 s 1680x1050

    týká se to hry Assassins creed Brotherhood a Assassins Creed 2

    problém s fps je jen v některých místech a v závislosti na počtu postav. Mám tam třeba jedno místo na které se postavím a když se dívám jedním směrem tak je fps 40 když nadruhou stranu tak 20. Zkoušel sem jiná nastavení v ati catalyst i ve hře a žádný rozdíl. To ukazuje spíš na GK ale HD 5770 by přeci takovou hru zvládnout měla. Přeci mít 20fps na nejnižší detaily bez vyhlazování s takovou kartou je nesmysl.

    PS: procesor je v této hře hodně vytěžován. Podle správce úloh běží všechny jádra na maximum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Tak asi nejjednodušší bude zkusit procesor nataktovat/podtaktovat a ověřit, jestli se fps změnily. Hru jsem nehrál a ani jsem v rychlosti nenašel test na její náročnost na HW. Q8300 se taktuje celkem lehce. Pokud máš nastavené malé detaily, tak to grafickou kartou nebude a hru, kde by bylo problém se 4GB pamětí taky neznám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Skús tento menší test. Nie je to test v pravom slova zmysle, len overenie HW podmienok pre hranie danej hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Měl sem podobný problém s Assassin's Creed 2 vemu to od začátku, kdysi mi AC jelo v poho na střední detaily, pote jsem hru odinstaloval a asi za pul roku sem hru nainstaloval znovu, hra se sekala i na nejnižších detailech přeinstaloval sem Win. a jelo to zase normálně.Skus vložit origo CD od winu a spustit opravu možná to pomůže nebo rovnou přeinstalovat ten operační system.
    Nevím čím to bylo ale prostě se to jaksi samo opravilo po reinstalu win.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Monitorovat vytížení grafické karty lze pomocí GPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    Presne tak.. nevim co tady resite zase.. nainstaluj treba Everest (nyni AIDA64) a v nastavenich zapni LOG (v CZ je to polozka protokolovani).. napis sem jmeno souboru ve kterem log bude.. nejlepe html.. a zaskrtej si tam vyuziti pameti.. pameti na grafice.. vytizeni CPU a vytizeni GPU.. nech to bezet.. zapni game a behem par sec vis uplne jasne, co jede na 100% a co ma rezervy..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Brzdí muj procesor grafiku?
    Od Dominisek123 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-05-2012, 18:09
  2. Jak poznam, jakou mam pamet?
    Od Bersha v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 10:42
  3. Internet brzdí sieťová karta
    Od Hochy v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 03:03
  4. Jak poznám, zda funguje Dual Channel?
    Od edenboy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-06-2007, 13:52
  5. Jak poznám,jestli moje CD/DVD umí Bootovat ?
    Od sokorotor v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 17:32