Téma: Jak poznám co brzdí hru? - doporučení programu
zdravím, mám počítačovou hru kde mám problémy s fps a zajímalo by mě jestli je problém v procesoru nebo GK popřípadě jestli není problém v paměti. Jaký program byste mi doporučili?
Žádný, buď najdeš na internetu nějaký test, kde tu hru zkoušejí s různými procesory a grafickými kartami a zkusíš si to odvodit sám. Nebo napiš tady přesnou specifikaci počítače včetně monitoru a název hry a my ti zkusíme poradit.
procesor: Q8300 4 jádro s 2.5Ghz
GK: HD5770 1G
ram: 2x2G
monitor: 22 s 1680x1050
týká se to hry Assassins creed Brotherhood a Assassins Creed 2
problém s fps je jen v některých místech a v závislosti na počtu postav. Mám tam třeba jedno místo na které se postavím a když se dívám jedním směrem tak je fps 40 když nadruhou stranu tak 20. Zkoušel sem jiná nastavení v ati catalyst i ve hře a žádný rozdíl. To ukazuje spíš na GK ale HD 5770 by přeci takovou hru zvládnout měla. Přeci mít 20fps na nejnižší detaily bez vyhlazování s takovou kartou je nesmysl.
PS: procesor je v této hře hodně vytěžován. Podle správce úloh běží všechny jádra na maximum.
GK: HD5770 1G
ram: 2x2G
monitor: 22 s 1680x1050
týká se to hry Assassins creed Brotherhood a Assassins Creed 2
problém s fps je jen v některých místech a v závislosti na počtu postav. Mám tam třeba jedno místo na které se postavím a když se dívám jedním směrem tak je fps 40 když nadruhou stranu tak 20. Zkoušel sem jiná nastavení v ati catalyst i ve hře a žádný rozdíl. To ukazuje spíš na GK ale HD 5770 by přeci takovou hru zvládnout měla. Přeci mít 20fps na nejnižší detaily bez vyhlazování s takovou kartou je nesmysl.
PS: procesor je v této hře hodně vytěžován. Podle správce úloh běží všechny jádra na maximum.
Tak asi nejjednodušší bude zkusit procesor nataktovat/podtaktovat a ověřit, jestli se fps změnily. Hru jsem nehrál a ani jsem v rychlosti nenašel test na její náročnost na HW. Q8300 se taktuje celkem lehce. Pokud máš nastavené malé detaily, tak to grafickou kartou nebude a hru, kde by bylo problém se 4GB pamětí taky neznám.
Měl sem podobný problém s Assassin's Creed 2 vemu to od začátku, kdysi mi AC jelo v poho na střední detaily, pote jsem hru odinstaloval a asi za pul roku sem hru nainstaloval znovu, hra se sekala i na nejnižších detailech přeinstaloval sem Win. a jelo to zase normálně.Skus vložit origo CD od winu a spustit opravu možná to pomůže nebo rovnou přeinstalovat ten operační system.
Nevím čím to bylo ale prostě se to jaksi samo opravilo po reinstalu win.
Nevím čím to bylo ale prostě se to jaksi samo opravilo po reinstalu win.
Monitorovat vytížení grafické karty lze pomocí GPU-Z.
Presne tak.. nevim co tady resite zase.. nainstaluj treba Everest (nyni AIDA64) a v nastavenich zapni LOG (v CZ je to polozka protokolovani).. napis sem jmeno souboru ve kterem log bude.. nejlepe html.. a zaskrtej si tam vyuziti pameti.. pameti na grafice.. vytizeni CPU a vytizeni GPU.. nech to bezet.. zapni game a behem par sec vis uplne jasne, co jede na 100% a co ma rezervy..