Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Problém s duální síťovkou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    23

    Zdravím,

    Mám takoví menší problém. mám desku P5E WS Professional http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=gCDqNWlaHMShkIsU
    na této desce je 2 x Marvell88E8056 Dual Gigabit LAN controller

    Jde o to že mám adsl od o2 a modem zyxel p660hw-t3
    Když připojím síťoví kabel tak normálně funguje internet, potom vypnu pc (modem nechávám stále zapnutý) ráno (třeba ve 4:00) zapnu pc a mám ,,odpojený,, internet. Je tam ikonka sítě + trojúhelník s vikřičníkem a píše to že síť není k dispozici. Mám Win 7 64bit. Po přepojení kabelu do druhé síťovky se připojení povede a mohu na internet. Takhle se to opakuje furt do kola, po každém vypnutí pc musím prohazovat kabel aby síž fungovala. Vždy po zapnutí to nahlásí ta síťovka v které mám kabel. jednou je to ta první pak zas ta druhá. Ovladače jsem zkoušel. Mohl by mi někdo poradit co stím, je to celkem opruz. Předem děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Problem je v dhcp serveru v tom Zyxelu, pomuze i odpojeni a pripojeni do stejneho vystupu, nebo nebo zakazat a povolit sitove rozhrani softwarove.

    Nejsem si jist verzi ale mel by to resit firmware do zyxelu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    23

    Opojení a připojení do stejného slotu nepomáhá. Musím to vždy dát do toho druhého jinak to nejede. firmware jsem zkoušel polslední co zyxel vydlal a je to furt stejný. Nepomohlo by třeba zakázat jednu tu síťovku?? Třeba jestli to nemá problém s probuzením toho portu. Jen myšlenka, kdyžtak mě opravte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud by to byl problém DHCP serveru mělo by pomoct nastavit IP adresu napevno (a nezískávat jí přes DHCP).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...no já bych to zkusil jednodušší metodou - vypínal bych ze sítě modem také a zapnul ho vždy až po startu Win... Tak to ostatně dělám denně, když aktivuji síť - nejprve prvním centrálem zapojím (u mne navíc) router a potom druhým centrálem 1. PC a modem - není důvod, aby se to nenašlo samo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    23

    Předtim jsem měl desku také s duální lankou a jelo to v pohodě. Nemusel jsem vypínat modem a hned po startu vidlí se mě to připojilo do sítě. Ostatně tak fungujem i v práci na externí lince přes modem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    STD ty mas net od UPC, ten se chyti vzdycky, jenze on ma ADSL ktery se taky pul hodinky nemusi pripojit .-)


    Jinak to se stava kdyz PC probudis ze spanku nebo hybernace? Nebo to klasicky vypinas a zapinas uplne?
    Pak totiz muze bejt problem jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    STD ty mas net od UPC, ten se chyti vzdycky, jenze on ma ADSL ktery se taky pul hodinky nemusi pripojit .-)
    ...
    To máš sice pravdu, ale při posledním pátečním výpadku asi 1,5 hodiny (když jim někde napršelo do kabelů a byla Out celá východní strana Prahy) jsem to taky musel celý nahazovat od 0 (nula) znovu - resety nezabíraly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    To máš sice pravdu, ale při posledním pátečním výpadku asi 1,5 hodiny (když jim někde napršelo do kabelů a byla Out celá východní strana Prahy) jsem to taky musel celý nahazovat od 0 (nula) znovu - resety nezabíraly.
    Nene počítač klasicky vypnu na noc, žádná hybernace. výpadky u poskytovatele služby jsem zpozoroval jen párkrát. Mě se opravdu jen jedná o to že mi sťovky po zapnutí pc nechtěj komunikovat s modemem. Vždy musim píchnout kabel do té druhé a pak to jede. A druhý den ráno zas to samé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nejde mi prave do hlavy ze pomaha prehozeni z jedne do druhe a zpet a nepomaha odpojeni a pripojeni po chvili do tytez, asi bych podezrival operacni system, ovladace uz jsi zkousel, takze nastaveni sluzeb, firewallu a tak podobne jeste prekontroluj, jestli treba nezablokuje firewall i dhcp. Ale to uz dost spekuluju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Taky muze byt DHCP vazano na MAC. Mozna ma problem se "zapujcovanim" IP adres, kdy router prideluje stejnou jedne MAC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Nejde mi prave do hlavy ze pomaha prehozeni z jedne do druhe a zpet a nepomaha odpojeni a pripojeni po chvili do tytez, asi bych podezrival operacni system, ovladace uz jsi zkousel, takze nastaveni sluzeb, firewallu a tak podobne jeste prekontroluj, jestli treba nezablokuje firewall i dhcp. Ale to uz dost spekuluju.
    Njn ja vim že to zní divně, ale je to tak. jednou to musim přehodit z 1 do 2 a druhý den ráno zase ze 2 do 1 . Nikdy sem se s ničim takovim nesetkal. Zkusil jsem tu jednu síťovku a vypnout v biosu a zkusim jet jen na tu jednu. Doufám že to pomůže. Připadám si jak trotl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No kdyby to nepomohlo zkus nejaky LIveCD linuxu nebo si udelat jineho OS, tim se vyzkousi jestli je problem na strane PC tedy OS a nebo na strane zyxelu.

    A druhy co zkus je na tech sitovkach vypnout veskere usporne funkce a WOL, jestli je OS neuspi, nebo naopak ze by pri vypnuti zustali aktivni kvuli WOL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    No kdyby to nepomohlo zkus nejaky LIveCD linuxu nebo si udelat jineho OS, tim se vyzkousi jestli je problem na strane PC tedy OS a nebo na strane zyxelu.

    A druhy co zkus je na tech sitovkach vypnout veskere usporne funkce a WOL, jestli je OS neuspi, nebo naopak ze by pri vypnuti zustali aktivni kvuli WOL.
    Tak problém je vyřešen. Tímto bych Vám všem chtěl poděkovat za pomoc. Celou tuhle šerádu dělala funkce v ovladačích síťovky ,,energy star,, je to úspora energie. Vypnul jsme to a jede to tak jak ma.
    Ještě jednou děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Duální síťovka, internet a kamerový systém
    Od xdavidoff11 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-05-2014, 20:47
  2. MSI Z77A-GD80 problem se sitovkou Intel® 82579
    Od dupaljiri v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-07-2013, 09:45
  3. Problém se síťovkou Intel
    Od wesy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 14:32
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-06-2008, 22:05
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 13:05