Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Čím nahradit Nvidia NX6800GS?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    9

    Zdravím, uvítal bych radu čím nahradit mrtvou kartu ve starším PC. MB=ASUS P5GL-MX, 2GB RAM, P4- 2,66MHz, 500GB HDD. Odešel mi zdroj a vzal sebou grafiku MSI, Nvidia NX6800GS.
    Je to určeno na hraní her, filmy a internet, na středně náročné hry to stačilo. Je mi jedno jestli bude ATI či Nvidia, PCI-E. Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Vzhledem ke stáří počítače, bych ti doporučil spíše nějakou bazarovou grafiku. Od nVidie 8800GT, 9600GT, 9800 všechny verze. Od AMD HD3850, HD3870, HD4670 a HD4850. Záleží co se ti povede za rozumné peníze sehnat. Pro jistotu, jaký máš zdroj?
    A pokud by jsi chtěl mermomoci novou, tak vzhledem ke stáří a výkonu procesoru bude ideální HD5670 512MB DDR5, stojí kolem 1500Kč
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Tak ak neuvažujete o kompletnom upgrade celého PC tak dobré karty boli ATi HD 1650Pro, HD2600Pro/XT, HD3650Pro... Nvidie Geforece 7600GT, 8500GT/8600GT atp. Zdroj kúpiť taktiež nejaký normálny.. Seasonic 400W... OEM alebo Bronze

    @NHKG - tie grafiky sú už naddimenzované ale nadruhú stranu, ľahšie sa potom upgradne zvyšok PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Tak ak neuvažujete o kompletnom upgrade celého PC tak dobré karty boli ATi HD 1650Pro, HD2600Pro/XT, HD3650Pro... Nvidie Geforece 7600GT, 8500GT/8600GT atp. Zdroj kúpiť taktiež nejaký normálny.. Seasonic 400W... OEM alebo Bronze
    No nevím, ty karty jsou strašné vykompávky a myslím že některé jsou i slabší jak ona historická NX6800GS co měl před tím. Já bych si teda radši připlatil za karty co jsem psal výše, ani to nebude moc, rozdíl v ceně bude pár stovek a u novějších karet se dá očekávat i větší spolehlivost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    No nevím, ty karty jsou strašné vykompávky a myslím že některé jsou i slabší jak ona historická NX6800GS co měl před tím. Já bych si teda radši připlatil za karty co jsem psal výše.
    Já len, aby čipset pobral aj Pcie 2.0 GK...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Já len, aby čipset pobral aj Pcie 2.0 GK...
    Toho bych se zase tolik nebál. Souhlasil bych s NHGK a do sestavy sehnal nějakou 9600GT/9800.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Vzhledem ke stáří počítače, bych ti doporučil spíše nějakou bazarovou grafiku. Od nVidie 8800GT, 9600GT, 9800 všechny verze. Od AMD HD3850, HD3870, HD4670 a HD4850. Záleží co se ti povede za rozumné peníze sehnat. Pro jistotu, jaký máš zdroj?
    A pokud by jsi chtěl mermomoci novou, tak vzhledem ke stáří a výkonu procesoru bude ideální HD5670 512MB DDR5, stojí kolem 1500Kč
    Díky za komentáře. Zdroj jsem koupil 400W. Nechci do toho už moc dávat, ale je mi líto to hodit z okna. Docela to stačilo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    8800 GT 512 MB, kolem 8 - 9 stovek je rozumná cena. Víc do toho nedávej. Tahle karta ještě pořád zvládne i novější hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od Sivan03 Zobrazit příspěvek
    Díky za komentáře. Zdroj jsem koupil 400W. Nechci do toho už moc dávat, ale je mi líto to hodit z okna. Docela to stačilo.
    Výkon zdroje nestačí, stejně je důležité vědět značku a přesný typ zdroje. Ale pokud je nový, tak by měl všechny výše uvedené grafiky utáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    8800GT apod. je k Pentiu 4 celkem zbytečná. I 7600GT nebo 8600GT by byly rychlejší než původní karta, takže pokud má náhrada stát opravdu minimum, není potřeba do toho dávat ani těch 8 stovek za 9600 nebo 8800GT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Výkon zdroje nestačí, stejně je důležité vědět značku a přesný typ zdroje. Ale pokud je nový, tak by měl všechny výše uvedené grafiky utáhnout.
    Je to nový zdroj, funglovka. Mám bednu teď zavřenou, ale má i konektory pro grafiky (6pin) a řadu dalších.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Sivan03 Zobrazit příspěvek
    Je to nový zdroj, funglovka. Mám bednu teď zavřenou, ale má i konektory pro grafiky (6pin) a řadu dalších.
    Uvažoval jsem tak max 1500 Kč. Díval jsem se třeba na tohle, ale utáhne mi to board? Gigabyte GT220 1GB DDR2 GV-N220D2-1GI
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od Sivan03 Zobrazit příspěvek
    Uvažoval jsem tak max 1500 Kč. Díval jsem se třeba na tohle, ale utáhne mi to board? Gigabyte GT220 1GB DDR2 GV-N220D2-1GI
    Utáhne, ale ta karta má mizerný herní výkon, pokud chceš novou a HD5670 ti přijde drahá, tak radši HD5570. Ale v této cenové kategorii znamená každá ušetřená stovka velkou ztrátu výkonu. Fakt se radši kukni po těch bazarovkách. 7600GT se dá sehnat za 300Kč a má výkon jak tvoje stará karta, ty starší 8800GT, HD3870 mají výkon vyšší než cokoliv nového do 1500Kč a sežeš je pod 1000Kč.

    Kdyžtak se kukni na místní testy, hry jsou stejné, takže můžeš klidně srovnávat čísla:
    HD5670 a HD5570: http://www.svethardware.cz/recenze-s...o-htpc/29003-5
    GT220: http://www.svethardware.cz/recenze-g...-levne/28337-4
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Sivan03 Zobrazit příspěvek
    Je to nový zdroj, funglovka. Mám bednu teď zavřenou, ale má i konektory pro grafiky (6pin) a řadu dalších.
    To je úplně jedno jestli je nový. LC Power, Eurocase, Xilence a podobné šunty jsou nebezpečné už od začátku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    To je úplně jedno jestli je nový. LC Power, Eurocase, Xilence a podobné šunty jsou nebezpečné už od začátku.
    Našel jsem bazarovku: ASUS EAH5450 SILENT/DI/1GD3(LP) 1GB DDR3 za 700,- má to smysl v mém případě? Moc se v tom neorientuji, pokud bude potřeba jiný zdroj, tak ho pořídím. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Cim nahradit 8800gt
    Od lumiror v sekci Grafické karty
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-08-2013, 18:04
  2. DDR3: Nahradit stávající nebo přidat
    Od veny v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-10-2011, 16:05
  3. Radeony: Čím nahradit ATI 1950Pro?
    Od interfernet422 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 15:18
  4. Čím nahradit Athlon X2 4850e?
    Od Martík v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 21:29
  5. Je možné osadit diskrétní VGA a nahradit tak integrovanou?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 03:30