Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Neustálé problémy s PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Dobrý den. Pořád mám problémy s PC. Celý problém je celkem dost podobný, jako tu psal 5.1. Paulos Nedávno mě strašily snad každý den BSoD, a to několik odlišných. Stávalo se tak už od podzimu minulého roku a řešil jsem to na několika fórech, různých stránkách, a se známým přes compy. Rozhodl jsem se tak i na jeho rady koupit novou RAM (Kingston DDR2 800MHz). Různě jsem mu PC půjčoval a on testoval, instaloval nové programy atd. Problémy akorát přibývaly (padání programů, zamrzání atd.) a tak jsem přikročil k dalšímu kroku a to koupení nového HDD (Western Digital Caviar Green 500GB) a na něj nově nainstalovat Windows 7 (Home Premium 32bit)-samozřejmě legálně. Po nakoupení komponent jsem mu PC dal, aby mi HDD umístil do case a W7 nainstaloval a zaregistroval. Říkal že jsou i nějaké problémy se "starou RAMkou a tak ji šel vyměnit. V PC mám teď dvě nové stejné značky a typu.

    Oba jsme mysleli, že se tím všechny problémy vyřeší, ale opak je pravdou. Chvíli po dostání PC zpět jsem na něj nic neinstaloval, abych ozkoušel, zda bude fungovat bez problémů bez mého zásahu. No a netrvalo to dlouho a spadla BSoD.

    Postupně se přidávají další problémy. Padání programů (Firefox, Windows Gadgets, Office, Adobe reader... no snad vše co používám).
    Zobrazí to tyto tabulky :




    Na internetu když hraju flash hry nebo koukám na videa tak tato, ale nesouměrně. Někdy zkouknu celé video a někdy spadne uprostřed a pak zase např. ke konci:


    Na zkoušku jsem si nainstaloval Heroes of Might and Magic 4 (stará ale dobrá hra = velmi malé nároky na hardware) a když mám já nebo PC dost silné vojsko a zaútočíme s ním, vyhodí to tuto hlášku: Na ní jsem se také ptal a nikdo jí ještě se souvislostí s Heroes of MAM 4 neviděl.


    Dále mi spadne například Flatout UC. Ten píše nějaký Zlib error:


    Mě se zdá, že mi něco manipuluje s daty, ale to né jako vir, který by data odesílal, ale prostě jako by ty data něco zablokovalo nebo mazalo.

    Když stáhnu nějaké downloady z internetu, někdy mi nejdou nainstalovat a např. v polovimě se to sekne. Ikdyž mi na "minulém PC" šli a na W7 jsou kompatibilní:


    Všechny problémy jsem se snažil a snažím řešit, ale za těchto podmínek to nejde. Budu moc rád za každé informace k vyřešení problémů a budu vám moc vděčný. Jsem z toho opravdu na nervy, všechno mě štve a pobyt na PC pro mě není zábavný. Díky za odpovědi.

    A na závěr technické specifikace:
    OS: Windows 7 Home Premium 32-bit
    Antivir: ESET Smart security 4
    Procesor: Intel Celeron CPU E1500 2.20GHz
    RAM: 2x 1GB Kingston 800MHz
    Grafika: NVIDIA GeForce 8600 GT

    PS: Je mi 15 let a PC je jen moje, ale ještě se ve všem neorientuju tak, jako Vy (je to logické). Tak prosím srozumitelněji, ikdyž se s PC učím a už toho dost umím. Dokoupení komponentů také není nejlepší nápad, vzhledem k tomu, že je W7 vázána na hardware a nedávno jsem za PC utratil celkem dost pěněz.

    Problémy co tu jsou popsané nejsou ještě všechny.

    V případě potřeby problémy nebo tech. specifikace více popíšu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Vir apod. jsi vyloučil na základě testů antivirama?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Sice hezke povidani, ale sel bych na to postupne......
    Ty obrazky, co si postoval muzou znamenat milion veci. Predne je HMM4 a Flatout originalka?
    Nejake downloady z netu? Jake konkretne?
    To Adobe zkus preinstalovat.
    Nepises taky jaky BSOD ti skacou....
    Jestli mas ciste W7, na novem disku, tak sice nevylucuje SW chybu, ale spis to nahrava na HW chybu, pripadne ovladace.....
    Mas spravne nastavene PC v BIOSU? Nic netaktovano???
    Jako uplne prvni vec otestuj pameti. Navod detailne popsany, psano mnou a dej vedet, jak si dopadl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Průběžně projíždím PC aktualizovaným ESETem a Spyware Doctorem. ESET většinou nic nenajde a SD někdy nějaký maličkosti, ale s závažností tou nejnižší, takže to můžou být i např. reklamy atp. Teď jsem detailně projel PC ESETem a ten našel a vyléčil 1 infiltraci, a to s programem Slow PC fighter, který jsem stahoval nedávno v rámci řešení momentálních problémů s PC.
    Pokud myslíte že by bylo k věci otestovat i jiným antivirem, klidně zkusím, ale ESET patří k "nejlepším".
    Také odebírám CHIP DVD kde se dají najít opravdu dobré programy, ale nemohlo se něco pokazit např. programy na čištění PC (jestli se nemůžou smazat registry systému, které jsou potřebné)? Flatout Ultimate Carnage mám legálně z LEVEL DVD, Heroes of MAM IV z flashky od kamaráda (to bylo na zkoušku, jestli bude takhle stará hra s velmi malými nároky dělat problémy). Snažím se mít vše co jde, legálně.
    Teploty po testu antivirem jsou:

    Takže v normálu. Případné problémy s teplotou jsme se známýmvyloučili a přidali pro jistotu další větráček.
    Později přikročím na další testy a budu sem přidávat další informace.
    Díky za Vaše rady
    PS: Ukazuje to na screenu z everetu, že tam je jeden větráček. Je jich tam samozřejmě víc a v případě potřeby doplním info o nich.
    Naposledy upraveno uživatelem Deore3: 27-03-2011 v 20:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    S programy na čištění systému ( registry apod. ) mám své špatné zkušenosti.... jde o to, že často úkonům jim dělaným musí uživatel rozumět ( jinak se systém ,,rozhodí,, ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Vlož sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Tak tady ty screeny:




    A k těm BSoD: Nějaký deb*lní program mi smazal všechny informace o těch předešlých, takže je tu zatím jen ten poslední.



    Abyste nemuseli hledat jak vypadá MB tak přiokládám obrázek. V případě potřeby vyfotím reálně nebo popíšu kde je co zapojené.

    Naposledy upraveno uživatelem Deore3: 28-03-2011 v 22:59
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nastavení je v pořádku. Procesor je BIOSem podporován. Problém tedy bude zřejmě na ose paměti - deska - disky.

    Nejprve otestuj paměti pomocí GoldMemory. Alespoň dva kompletní passy. Postup.

    Disky otestuj nástroji od výrobců (Seagate - SeaTools, WD - Data Lifeguard Diagnostic).

    Přepni disk WD na SATA/150. První revize jižního můstku VT8237 měli problémy s kompatibilitou.

    Zkontroluj hodnoty SMART (HD Tune). V případě nenulové hodnoty parametru Ultra DMA CRC Error Count preventivně vyměň kabel.

    Pokud se budou problémy po povedení všech kroků i nadále objevovat, ozvi se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    OMG! Tak jsem vypálil to GoldMemory na boot iso CD a restartoval. Spustilo se to a nechal jsem to běžet. Výsledek je extrémně podivný, musela někde vzniknout chyba, protože bylo asi 11 000 errorů, skončil jsem to v polovině (asi 41%), bylo zkontrolováno 153/369 a čas 31 minut. Takže fail. Je to v pořádku a errory jsou reálné, nbo někde vznikla chybička? Co s tím? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Jak jsi moduly RAM testoval ? Oba dva dohromady ? Pokud to není kit, otestuj každý modul zvlášť ve slotu DDR_1. Nastav časování a voltáž manuálně napevno v BIOSu (podle CPU-Z jsi měl nastaveno správně) a otestuj každý modul extra.Ten vadný vyhoď/reklamuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Testoval jsem obě zapojené najednou. Je to nastavené tak, jak je to v CPU-Z. Jsou obě nové a stejné značky a typu. Tak pak zkusím každou zvlášť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Když se budou chyby opakovat u obou modulů i po samostatném otestovaní, zkus v BIOSu nastavit položku Flexibility Option na Enabled.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    71

    Tak po zdlouhavém a náročném testování mám výsledky z GM. Jedna chybná RAM. Dával jsem to po jedné do prvního slotu. Jedna prošla 2 passy, tak jak to má být. Druhá hned po startu hlásí errory, tu jsem zkusil celkem 3x. Takže je ta jedna špatná, nebo může být ještě dobrá a být jen špatně nstavená? Ale celé mi to vrtá hlavou, protože jednu jsem kupoval já a pak druhou vyměnil známý za jinou stejného typu, protože ta "stará" "nešla". Takže byly obě dvě nové a stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Musíš ji mít nastavenu podle její specifikace, nastavit to musíš v BIOSu. To vše jsme Ti ale psali, jinak to je věčný nekonečný boj
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pameti se muzou "rozbit", proto taky dozivotni zaruka
    Zaklad je, ze pri koupi pameti je treba otestovat aby se predeslo temto pripadnym problemum.........
    Vetsinou to je totiz tak, ze pameti nefunguje jiz z vyroby, nez aby se "rozbila".
    Takze mas spatny jeden modul, reklamuj, mno....

    Taky muzes zkusit tu chybnou v jinym slotu, pripadne obe v druhem Channelu....

    Tedy pocitam s tim, ze je mas nataveno tak, jak je to napsano na stitku pameti.......

    Ale podle JEDEC by mela schroupnout i 266 respektive 533Mhz.

    IMHO nastav pameti na 400 respektive 800Mhz s casovanim 6-6-6-18 1.8V( pripadne 1.9V)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Neustále nereagující myš
    Od roamn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2014, 11:05
  2. Neustale restartovani pc
    Od paramilitar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-12-2010, 02:50
  3. Neustálé restartování PC
    Od farao141 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 17:40
  4. Problémy s PC (HW/SW): CPU neustále na 50%
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 13:23