Problém s oprávněními u souboru
Zdravím,
mám na firmě tento problém s NTB.
Vrtal se v tom nějaký "expert" z ceske sporitelky, kvuli instalaci softwaru ke karte.
Děje se toto (tvrdí uživatelka NTB):
Vytvoří dokument např v excelu a ulozi do C:/slozka, vse je ok.
Tento soubor přesune nař na plochu a je vymalováno. Soubor ztratí veškerá oprávnění (viz. příloha)
Já vysledoval to, že žádný vytvořený uživatel nemá oprávnění správce ač předtím byli administratori vsichni.
Vubec nevim co s tim. Jestli to nejak dojebal systemove, tak prinejhorsim provedu novou instalaci win, ale potrboval bych zachranit nektere ty dokumenty presunute na plochu se ztracenymi opravnenimi.
mám na firmě tento problém s NTB.
Vrtal se v tom nějaký "expert" z ceske sporitelky, kvuli instalaci softwaru ke karte.
Děje se toto (tvrdí uživatelka NTB):
Vytvoří dokument např v excelu a ulozi do C:/slozka, vse je ok.
Tento soubor přesune nař na plochu a je vymalováno. Soubor ztratí veškerá oprávnění (viz. příloha)
Já vysledoval to, že žádný vytvořený uživatel nemá oprávnění správce ač předtím byli administratori vsichni.
Vubec nevim co s tim. Jestli to nejak dojebal systemove, tak prinejhorsim provedu novou instalaci win, ale potrboval bych zachranit nektere ty dokumenty presunute na plochu se ztracenymi opravnenimi.
Zkoušel jsi provést příkaz sfc /scannow ?
Mám problem se spuštěním TRS2006 (vlakový simulátor) a několika dalšimi Aplikacemi, složkami (VLCplayer, obyčejný obrázky,,,). Něco se mi zadrhlo we Win7-64bit (asi uživ.Učet). Byli jste přihlášeni Dočasným Profilem. Původně jsem měla -Vlasta-. Po Vytvoření novýho Učtu -Vlasta_27032011-, mi zničilo všechno co jsem vyrobila v Dočastným Profilu. Ale všechno před kixem se zachovalo. Ale ani v Commanderu nemám oprávní cokoliv dělat s mým původním C;[[W7[Users[Vlasta,,, (umyslně jsem pozměnila znaky Dvojtecka Lomeno, aby to zde nevyhodnotilo jako nějaký Ridici znaky systemu a nevyhodilo jako error, zkušenost na TRS-forum). Jak mám zpřistupnit tyto zachránený Aplikace a Složky ?
Zkusit spustit ten FreeCommander v administrátorském režimu ("Spustit jako správce"), jestli už se k původním datům půjde dostat překopírovat do nového umístění a původní smazat (je to jistější postup než přímo přesun, při přesunu se v některých případech zachovávají původní oprávnění a pak by to nešlo přečíst ani v novým umístění).
@matata:
Podívat se na oprávnění složky Plocha, možná to "někdo" nějak fikaně přenastavil.
Možno také přidělit admin oprávnění původním uživatelům, pokud je předtím měli (ačkoliv z bezpečnostního hlediska je lepší když admin práva nemají úplně všichni) - Tento počítač/Spravovat/Místní uživatelé a skupiny.
Podívat se na oprávnění složky Plocha, možná to "někdo" nějak fikaně přenastavil.
Možno také přidělit admin oprávnění původním uživatelům, pokud je předtím měli (ačkoliv z bezpečnostního hlediska je lepší když admin práva nemají úplně všichni) - Tento počítač/Spravovat/Místní uživatelé a skupiny.
Nevím, jestli můžou být 2 Administrátoři ve W7-pro 64bit. A hlavně bez ztráty dat. Djojigiri, v Admin-režimu to sice překopíruju ale potom stále k tomu nemám Oprávnění. Dík za rady. U mě doma to nikdo nepřenastavil. To udělal asi nějaký -bludný bajt-. Manžel je technický antitalent, k PC nechodí, protože s tim vůbec neumí. Toho mám jen ke sporáku a pračce. Já jen chodim -po lampách- se šroubovákem a kleštěma, když se mu něco poláme, a stavím 3d modely v Gmax pro TRS2006.
Administrátorů být více může (ačkoliv ve W7 a Vistě je to o trochu složitější, protože běžný admin účet má o něco nižší oprávnění než hlavní admin). Ono je možný, že jsou nastavený práva na CREATOR OWNER, takže pokud se to překopívalo pod adminem a ne pod tím novým účtem, tak ten novej účet pak k tomu možná proto nemá práva.
Takže tady se na to asi musí o něco fikanějc, a to pod administrátorem pouze přidat oprávnění do těch původních složek novýmu uživateli - otevřít 2. tlač. Vlastnosti tý složky Vlasta a přidat oprávnění alespoň pro čtení tomu novýmu uživateli. A pak už by mělo jít data překopírovat pod ním a být pod novým účtem i nadále přístupný.
Anebo nastavit toho novýho uživatele Vlasta s číslem taky jako administrátora (pokud ten původní taky byl).
Předpokládám tedy, že pod toho původního uživatele Vlasta už se přihlásit nejde?
Takže tady se na to asi musí o něco fikanějc, a to pod administrátorem pouze přidat oprávnění do těch původních složek novýmu uživateli - otevřít 2. tlač. Vlastnosti tý složky Vlasta a přidat oprávnění alespoň pro čtení tomu novýmu uživateli. A pak už by mělo jít data překopírovat pod ním a být pod novým účtem i nadále přístupný.
Anebo nastavit toho novýho uživatele Vlasta s číslem taky jako administrátora (pokud ten původní taky byl).
Předpokládám tedy, že pod toho původního uživatele Vlasta už se přihlásit nejde?
Tak z toho už nejsem moudrá. Když se mi to -polámalo-, tak jsem vše zachraňovala na záložní přes USB externí HDD 1 TB tím podivným Dočasným Profilem. Na C;],,,,Vlasta,,, původní data taky jsou. Nejdřív jsem vytvořila Učet Vlasta_27032011 jako Standartní Uživatel. Vyrobila jsem několik obrázků, a asi 3 Složky. Večer vypnula. Ráno jsem zjistila že Widle7 jsou totalně rozhozený a 3 Složky nikde. Tak jsem přes půl dne nastavovala vzhled XP (Optimalizace pro vykon, Rozestup ikon na 36, Posuvnik na 10, QWERTY, Tahoma,,,,). Přitom jsem objevila Změnit Učet. Tak jsem si to předefinovala na Administrator. Ale TRS2006 mi stále odmitá přístup.Takže už sama nevím jak se to překopírovalo na Nový Učet. Takže teď platí -Přísný zákaz vypínání PC-, jako u nás v DP-Praha podle Nařízení ODN nějaký numero. To pro jistotu abych nepřišla o další Nový data, a abych přes půl dne nehledala ty správný -čudliky- Nastavení. Ve W7 je všechno jinde než v XP.
Mám to nějak divně. Ve Vlasta (kytička) spustím TRS2006, VLCplayer má ikonu -Silniční kužel-, ale ve Vlasta_27032011 (držím v ruce listy) TRS2006 Přístup odepřen, VLCplayer má ikonu -stolní kalendář- a nejde spustit. K ASP,NET Machine Account neznám Heslo a ani nevím kdo ho vyrobil (Učet). System sám nebo PC obchod který mi Upgradoval -železo- na i7 2.80 GHz; Gigabyte55-UD6; DDR3_4 GB; ATI5970 2x2 GB-512sběrnice; W 7-pro 64bit. Nic jsem s tim nemusela dělat (oni to zaregistrovali a vytvořili s mojim jmenem Vlasta) 15,03,2010 - takže před rokem.
Mám to nějak divně. Ve Vlasta (kytička) spustím TRS2006, VLCplayer má ikonu -Silniční kužel-, ale ve Vlasta_27032011 (držím v ruce listy) TRS2006 Přístup odepřen, VLCplayer má ikonu -stolní kalendář- a nejde spustit. K ASP,NET Machine Account neznám Heslo a ani nevím kdo ho vyrobil (Učet). System sám nebo PC obchod který mi Upgradoval -železo- na i7 2.80 GHz; Gigabyte55-UD6; DDR3_4 GB; ATI5970 2x2 GB-512sběrnice; W 7-pro 64bit. Nic jsem s tim nemusela dělat (oni to zaregistrovali a vytvořili s mojim jmenem Vlasta) 15,03,2010 - takže před rokem.
[quote=jungova;444036]Ve Vlasta (kytička) spustím TRS2006, VLCplayer má ikonu -Silniční kužel-, ale ve Vlasta_27032011 (držím v ruce listy) TRS2006 Přístup odepřen, VLCplayer má ikonu -stolní kalendář- a nejde spustit. K ASP,NET Machine Account neznám Heslo a ani nevím kdo ho vyrobil (Učet)[/quote]
Takze ty se na 'kyticku' dokazes prihlasit a vse tam funguje? :notsure Co tu potom resime?!
Jestli ne, tak mas 'jenom' nakopnuty profil a to jde resit i jinak (a lepe), nez dalsim uctem.
Jo a ten ASP.. se vytvari sam.
Takze ty se na 'kyticku' dokazes prihlasit a vse tam funguje? :notsure Co tu potom resime?!
Jestli ne, tak mas 'jenom' nakopnuty profil a to jde resit i jinak (a lepe), nez dalsim uctem.
Jo a ten ASP.. se vytvari sam.
Vlasta (kytička), to je právě ten zádrhel. Cokoliv tam vyrobím (Upravím obrázek a Uložím) tak se po každým Vypnutí nebo Restartu ta Složka s upraveným a uloženým obrázkem smaže a půl dne od začátku nastavuju totalně rozhozený Widle (Optimalizace pro vykon, Rozestup ikon na 36, Posuvnik na 10, QWERTY, Tahoma,,,,).
To, že data a nastavení zmizí pod původním účtem (s kytičkou) může být tím, že ten profil je právě zřejmě nějak rozhozenej a přihlašuje se dočasným profilem (kterej se po dokončení práce smaže, takže data v profilu - na ploše, v dokumentech atd., a nastavení registru - se ztratí).
A pod tím novým profilem (s číslem) se to stává taky anebo tam to zůstává?
A pod tím novým profilem (s číslem) se to stává taky anebo tam to zůstává?
Doporucuji procist toto.. neleknout se ze je to vistam ..
Minimalne bych prekontroloval zda v aplikacnim logu je ta hlaska kterou tam popisuji.
http://support.microsoft.com/kb/947242/cs
Minimalne bych prekontroloval zda v aplikacnim logu je ta hlaska kterou tam popisuji.
http://support.microsoft.com/kb/947242/cs