Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

zasekávání ntb

Axxis (1)|27.3.2011 22:14
Zdravím, potřeboval bych poradit

Mám notebook ASUS K70 (http://www.asus.as/asus-k70id-ty040-173-t4500-4g-500g7-dvdrw-gt320m-wifi-bt-bezos.html).

Problém je že začal zamrzat při hrání her a při běžné práci na něm. Pomohl jen tvrdý restart. Po naběhnutí mi přes obraz běhali bílé krátké čárky (po reinstalaci ovladače od graf. karty obraz zase vpoho). NTB jsem poslal na reklamaci. Po vrácení mi napsali že problém se projevil, ale reklamaci neuznávají jelikož je problém v SW, že si mám reinstalovat WIN a aktualizovat ovladače. WIN jsem reinstaloval stáhl jsem si přímo od ASUSu nové ovladače a zbylé ovladače jsem aktualizoval přes Driver Genius. Trochu to pomohlo ale né moc, při hrách se mi začnou objevovat různé pruhy sem tam se to někdy kousne ,ale potom zas jde a při některých hrách začnou běhat pruhy někdy rovnou celé obrazce (čtverce, obdélníky,atd) a pak zamrzne.

Přes program CPU-Z jsem naměřil teplotu skoro 90°C a to používám chladící podložku.

NTB mám cca půl roku +/- měsíc, tento problém se začal objevovat až ted´kom, předtím šel úplně bez problému.

Tak mi prosím porad´te
Georginek (2957)|28.3.2011 00:37
90 je dlouhodobe maximum pro tento CPU. Notasovy CPU vydrzi vic nez desktop.....Jestli pouzivas podlozku a mas 90, uz to je na reklamaci. Nemas treba ucpany prachem zebrovani???? Jede ventilator na max?

Ale i kdyby se prehrival CPU, tak zacne throttlovat, tj. ze se zpomali, PC se bude treba sekat, poklesne fps, ale nikdy se nezasekne, abys to musel restartovat a uz vubec ne se nebudou objevovat artefakty.......

Ja to tipuju na vadny chip grafiky( ty zaseky), pripadne artefakty poskozeni pameti GK. Muzes zkusit jeste odinstalovat ovladace, pripadne odstranit zbytky pomoci DriverSweeper, a stahnout si nejnovejsi primo ze stranek Nvidie...... Zkusit treba i par verzi.....
Ale podle me to nebude mit vliv. Byt Tebou, PC pekne zahreju, vyfotim si tu vysokou teplotu, udelam taky par fotek tech artefaktu a pruhu a hodim jim to na hlavu at to koukaj opravit.

A ja mam zkusenosti s notas Servisama takovy, ze oni skoro vzdycky preinstalujou - tedy vrati do puvodniho nastaveni ( pokud si to kupoval se systemem ), takze lepe tam nic nenechavat.

A posledni vec, co muzes zkusit, je otestovat pameti pomoci Goldmemory. :notsure

Edit: Kdes to koupil a co to bylo za servis??