Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC se nerozjede

Iselor (33)|29.3.2011 21:44
Zdravím,
rád bych se zeptal na radu ohledně mého problému s PC. Hrál jsem hru (konkrétně Assassins Creed Brotherhood) a párkrát mi pc zamrzl a zčernala obrazovka. Případně se objevily pruhy přes obrazovku. Nereagoval na nic, tak jsem ho restartoval na tvrdo. Párkrát v pohodě, ale pak už mi na monitoru vůbec nic nenaběhlo. Ale myslím si, že se vůbec nic nenačetlo, protože myš ani klávesnice také nereagují (myš laserová s podsvícením nesvítí a na klávesnici nereaguje num lock, caps lock diody). Když pc zapnu, tak na grafické kartě se rozsvítí 2 červené diody, u zdroje a procesoru se větrák točí, hdd pracuje. Můj odhad je grafická karta nebo zdroj, ale nevím, jak to vyzkoušet. Když nemám možnost vyzkoušet jiné komponenty. Máte nějakou radu, co může být špatně? Případně jak si to ověřit.
Sestava:
CPU Intel Core 2 Duo E8400, 3.0 GHz
VGA Sapphire HD4850 512DDR3
MB Asus P5Q PRO - Intel P45
RAM Corsair 2x2GB DDR2 1066 MHz
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
HDD Samsung SpinPoint F1, HD642JJ, SATA II, 16MB - 640GB

Díky za každou pomoc.
Iselor
Georginek (2957)|29.3.2011 22:13
Toto vypada velice pravdepodobne na grafickou kartu....
Zkus ji vyndat, podivat se podorobne, zase radne zandat. Pripadne zkusit druhy PciE

Zkusit spustit PC pouze jen s 1 RAM a grafikou. Vse ostatni vyndej.
Devouver (304)|29.3.2011 22:27
Jo přesně tohle mi udělala moje HD4850 dneska u kamaráda, když sem ji testoval, protože doma nemůžu, nemám zdroj, ten mi vybuchl včera. Je v háji, tak ji posílám na reklamaci.
KDyž byla v PC, tak se PC nezapl, protože je v lepších zdrojích(myslím něco lepšího jako LC, enermax, rexpower, eurocase atp. prostě noname) přepěťová ochrana. Větráky se roztočí(na GK ne) na vteřinku pak se zase zastaví a PC nereaguje. Když se tam dá jiná, tak to jelo.
Pokud ti běží větráky, a cokoliv ti svítí tak zdroj zřejmě pojede, tipoval bych to na GK, hlavně jak se chovala předtím.
DrZelenka (2491)|30.3.2011 08:43
[quote=Devouver;443875]Jo přesně tohle mi udělala moje HD4850 dneska u kamaráda, když sem ji testoval, protože doma nemůžu, nemám zdroj, ten mi vybuchl včera. Je v háji, tak ji posílám na reklamaci.
KDyž byla v PC, tak se PC nezapl, protože je v lepších zdrojích(myslím něco lepšího jako LC, enermax, rexpower, eurocase atp. prostě noname) přepěťová ochrana. Větráky se roztočí(na GK ne) na vteřinku pak se zase zastaví a PC nereaguje. Když se tam dá jiná, tak to jelo.
Pokud ti běží větráky, a cokoliv ti svítí tak zdroj zřejmě pojede, tipoval bych to na GK, hlavně jak se chovala předtím.[/quote]

To tvoje PC v kterým explodoval zdroj bych jako příklad nepoužíval - u tebe nebude problém v tom, že GK odešla, ale že se usmažila :)

Možnost je GK, nebo zdroj (a GK si diodama stěžuje na špatný napájení). Nejdřív bych zkusil tu GK viz. Georginek (případně ji dát do jinýho PC s adekvátním zdrojem).