Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: BLUE RAY externí vypalovačka na eSATA ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Má někdo zkušenost s připojením externí BR vypalovačky na eSATA ? Chci si pořídit LG BE12LU30 a zajímalo by mne jak je to s rychlostí a stabilitou oproti USB2. Jmenovaná vypalovačka má obě rozhraní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Tak jsem si nakonec koupil interní SATA BlueRay vypalovačku, redukci SATA/USB2 + IDE/USB2 s externím zdrojem a kabel eSATA/SATA (vyjde to podstatně levněji než externí vypalovačka ) a začal jsem experimentovat. Po připojení kabelů (raději před startem PC) jsem si ani neškrtl. Vypalovačka se nenašla ani při nastavení eSATA na IDE ani při nastavení na AHCI, které by mělo umožňovat připojování za chodu PC.
    Na USB2 redukci vše funguje normálně, ale s rychlostí max. 10-15 MB/s (přenos BD na disk). Vypalování jsem ještě nezkoušel. Přitom si dovoluji následující úvahu. Mám desku Gigabyte GA 870-UD3, která má podle specifikace výrobce 6 x SATA 3 (od North Bridge AMD 870) a 2 x SATA 2 (od South Bridge AMD SB 850).
    K tomu jižnímu čipu náleží ještě 1 x klasické IDE a zřejmě také 2 x eSATA 2, ale to vyvozuju pouze z toho, že se jedná o SATA 2. V Biosu to však ani náhodou vše nenajdu. SATA 3 mám v nativním IDE, protože jsem z něj instaloval Win7, ale SATA 2 jsem převedl do AHCI módu (v biosu se hlásí jako GSATA). V biosu vidím 4x SATA 3 v nativním IDE a IDE z jižního můstku AMD SB 850 (mám na něm DVD jednotku jako master a Zipku Iomega jako slave). Žádné GSATA ani eSATA v biosu nevidím, kromě nastavení eSATA enabled/disabled (mám pochopitelně enabled) a módu eSATA IDE/AHCI (teď mám AHCI). Řadič GSATA má ovladače instalovatelné z windows, takže se mód nativní IDE/AHCI dá změnit i po instalaci Windows. V systému Windows vidím nativní SATA jako IDE a GSATA má ovladač v ovladačích paměťových zařízení (zároveň s ovladačem pro řadič ULTRA SCSI - mám tam také kvůli externí JAZce). Z toho všeho vyplývá, že nejsem schopen identifikovat, zda je vůbec eSATA integrované na desce vůbec funkční (je to vlastně SATA s jiným konektorem). Nakonec je možné, že je vadný kabel eSATA/SATA a všechny tyto úvahy jsou k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Cidlo Zobrazit příspěvek
    Tak jsem si nakonec koupil interní SATA BlueRay vypalovačku, redukci SATA/USB2 + IDE/USB2 s externím zdrojem a kabel eSATA/SATA (vyjde to podstatně levněji než externí vypalovačka )
    Jestli to mas jen ke svemu PC, mel sis vzit toto a usetril bys daleko vic . Krome drobnych prostorovych problemu /kam to polozit/ bys to mel daleko spolehlivejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Díky za radu, ale to je nepochopení toho, co jsem chtěl docílit. Kdybych chtěl vypalovačku nápájet zdrojem z počítače, tak jsem ji dal rovnou dovnitř (mám bigtower). Moje řešení nahrazuje plnohodnotně externí vypalovačku s možností napojení jak na USB2, tak na eSATA . Úspora je cca 1800,-Kč. Je pravda, že to řešení není tak esteticky na výši. To že nefungují nebo nedokážu zprovoznit eSATA porty je věc jiná a týkala by se úplně stejně klasické externí vypalovačky. Kromě toho se dá redukce s klasickým externím napájením použít i pro ATA nebo SATA disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Tak mohu hlásit, že problém je vyřešen. Důvod byl ten nejméně pravděpodobný. Vadný kabel eSATA/SATA.
    Ještě jsem nezažil vadný datový kabel (chodily i hodně pomačkané IDE), ale všechno je jednou poprvé.
    Kdybyste někdy kupovali kabel kabel eSATA/SATA, kupte raději ten metrový, ten půlmetrový je příliš krátký
    a velmi tvrdý (špatně ohebný). A v tom bude asi jádro pudla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Prostě jste měl smůlu na černého petra. Já jsem tak naposledy chytl redukci displayport > dvi. Taky jsem v životě nezažil, že by fungl nová mnou rozbalená (navíc značková HP) nefungovala. Ale jak jste uvedl, vše je jednou poprvé.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externí HDD: Doporučte Externí disk s eSATA rozhraním
    Od Siopaul v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 15:36
  2. WIN7 a eSATA externí disk
    Od dpotuznik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-11-2010, 09:23
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2009, 14:22
  4. Externí HDD: nový externí HDD - eSATA/FireWire
    Od Mr.Bulldog v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 16:39
  5. Externi disk na eSATA - nefunguje HotPlug
    Od Mario6121 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 16:53