Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Zamrzání a chyby PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    MB: Asus M4A79XTD EVO - AMD 790X
    RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333 MHz CL9
    CPU: AMD PHENOM II X2 550 Black Edition
    Zdroj: SEASONIC SS-500ET-T3, 500W, 80Plus, OEM
    VGA: ATI Asus EAH4770 FORMULA

    Před pár dny při hraní se mi z ničeho nic objevily přes monitor čáry a PC zamrzlo. Tak sem chtěl PC restartovat, ale nerozběhlo se, monitor se nerozsvítil, prostě nic - ale větráky i disk běžel. Několikrát sem to restartoval, vyndaval baterku a po nějaké době se to vzpamatovalo, ale po chvíli běhu to udělalo znova. Zkusil sem tedy odpojit vše nepotřebné, přendal sem GK do druhýho slotu a zase trvalo než se to rozběhlo, ale chytlo se to a celý večer to šlo. Dnes sem za běhu PC chtěl zapojit do předního konektoru sluchátka, ale v tom PC zamrzlo a dělá to zase. Teď se mi zase po dlouhé době povedlo PC nastartovat a zatím funguje (pouze internet a dokumenty, zatím žádná hra)

    Mimochodem, PC není ani rok staré.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    54

    díval ses kolik °C má GK? jinak pokud je to rok starý tak nejjednoduší řešení bude asi reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    když ta GK byla ve vrchním slotu, tak v zátěži nešla přes 50°C, teď jsem jí dal do spodního slotu a teplota maximálně 60°C (je to blízko podlahy, proto ten skok). Na reklamaci to samozřejmě dám, ale PC sem si skládal, takže musím nejprve vědět, co to způsobuje, abych to mohl reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    Trochu sem zkoumal a chtěl pustit memtest ale nedařilo se mi to nabootovat a tak sem to zkusil pustit z win a asi po 3 minutách se to seklo(zamrzlo), ale předtím to pc běželo asi 2 hodiny při brouzdání na netu a nepadlo to... tuhle sem i hrál a nepadlo to... budou vadný pameti??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Jestli jsou paměti vadné bez testu nezjistíme, zkus počítač projet Goldmemory. Memtest často chybu neodhalí. To zmrznutí ve Windowsech vůbec nemuselo být způsobeno pamětmi.
    Jinak nellépe zjištíš čím to je, když si pučíš podobné PC a budeš komponenty zkoušet ve druhém PC, případně tvoje PC s jinými pamětmi, zdrojem atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    v sobotu sem PC kompletně rozebral, uspořádal dráty, přidal chladič na northbridge, GK vrátil do prvního stolu a paměti dal do druhýho kanálu a zatím všechno šlape jak má... ještě pro sichr přeinstaluju WIN, ale PC zatím funguje parádně, nevím čím to mohlo být způsobeno, že to začalo tak najednou dělat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Draczek Zobrazit příspěvek
    Trochu sem zkoumal a chtěl pustit memtest ale nedařilo se mi to nabootovat a tak sem to zkusil pustit z win a asi po 3 minutách se to seklo(zamrzlo), ale předtím to pc běželo asi 2 hodiny při brouzdání na netu a nepadlo to... tuhle sem i hrál a nepadlo to... budou vadný pameti??
    Memtest z win je na nic! Použij ten co se vypálí na CD a nabootuje (nebo rovnou radši goldmemory).

    Citace Původně odesláno od Draczek Zobrazit příspěvek
    v sobotu sem PC kompletně rozebral, uspořádal dráty, přidal chladič na northbridge, GK vrátil do prvního stolu a paměti dal do druhýho kanálu a zatím všechno šlape jak má... ještě pro sichr přeinstaluju WIN, ale PC zatím funguje parádně, nevím čím to mohlo být způsobeno, že to začalo tak najednou dělat....
    Asi přehřívání chipsetu ... reinstall mi přijde jako zbytečnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Diagnostika: Chyby HDD
    Od LukynII v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-09-2014, 16:21
  2. Chyby Flashe v FF
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-08-2013, 17:35
  3. Chyby obrazu
    Od Farrly v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-03-2009, 21:55
  4. DDR2: memtest a chyby
    Od Jimmyjek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 15:58
  5. CRT: Chyby v zobrazení
    Od Renus v sekci Monitory
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-06-2006, 02:18