Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Po úvodním logu Win se PC zasekne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    MB: Asus P4P800-X
    GK: Gigabyte N7600GS

    V tomto PC byl poměrně čerstvě (týden) nainstalovaná WIN 7, ale začalo to házet modrou smrt při startu, ohledně nvdlkmm.sys (nebo tak něco). Podle návodů sem zkoušel přeinstalovat ovladače a plno dalšího, ale nic nepomohlo. Přistoupil sem tedy k přeinstalaci zpět na W XP. Z počátku vše šlo jak má, ale do doby, než jsem nainstaloval ovladače GK. Nainstaloval sem nejnovější, ale při spouštění se místo hlášky např. Vítejte zobrazilo pouze bílé okno. PC naskočilo, ale takhle to blblo a PC bylo strašně pomalé - úplně nehorázně. Když jsem hodně dlouho počkal, tak jsem ty ovladače GK odinstaloval a PC naběhlo normálně a běželo v pohodě. Nainstaloval sem tedy starší ovladače a po instalaci bylo všechno OK, ikony v pořádku a PC šlapalo. Ale po restartu mi PC naběhlo pouze k úvodnímu logu Windows, poté se zobrazí černá obrazovka a na ní neuvěřitelně zalagované přesýpací hodiny, které ale po chvíli stejně zmizí, vypne se obrazovka a PC na nic nereaguje.
    Nevíte, co to může způsobovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Napiš zbytek sestavy a taky otestuj HDD pomocí utility výrobce.

    Zkoušel jsi live distro linuxu? Zkus např. Ubuntu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    nene Linux sem nezkoušel s tím zkušenosti nemám.... je tam 1,5GB paměti - 1GB A-data a 2x 256MB nevím jaké značky to si nepamatuju... disk tam je Samsung SP080N - ten je ještě z pův počítače- někdy od konce r. 2003, zdroj je tam nějakej no name, procesor myslím Pentium 4 2,8GHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    jina grafika v tom jede normalne? respektive mas moznost si zapujcit jinou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    teď sem to pustil znovu a nechal to v tom záseku chvíli a po chvíli se objevila BS s chybovou hláškou o nv4_disp

    wolf007> před nainstalováním ovladačů jela grafika normálně... teď sem PC spustil v nouzovým režimu a taky to jde... zkusím odinstalovat ty ovladače a pak uvidím, nejspíš to chce nějaký jiný- pořádný ovladače
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    ovladače odinstalovány a PC krásně naběhne...
    mohlo to být způsobeno tím, že jsem tam nainstaloval ovladače od Asus N7600GS, i když tohle je Gigabyte N7600GS??

    zkusím najít jiné ovladače, ale ty nejnovější přímo od NVidie my házeli ty chyby - bílé obdélníky místo textu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    no, tak originální ovladače od Gigabyte nepomohly, chyba je stejná jako předtím u nejnovějších od nvidie.... při startu se zobrazuje místo textu bílý obdélník a ve Win také, jakmile např. vyskočí nějaké vyskakovací okno vpravo dole, tak vyskočí sice normálně, ale dokola je zase bílý obdélník, stejné nápis Start - není, místo písmen jsou bílé obdélníky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    nevím proč to dělá, vypnul sem stíny a vyhlazování hran a je to skoro v pohodě, ale stejně se přes monitor v oknech objevují tečky... nejspíše jde GK do kytek....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Draczek Zobrazit příspěvek
    nejspíše jde GK do kytek....
    tak, tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    ted jde o to jestli chcete tohle pc jeste pouzivat dal,v tom pripade si muzete sehnat agp grafiku,nebo to prekopat na platformu s pci-e coz pro me by bylo prijatelnejsi reseni....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Mám tady funkční pasivní Asus 7600GS 256MB od Asusu, AGP 8x, D-Sub i DVI to má.
    Tak kdybys chtěl, nabídni, co mi za ni dáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Počítač se někdy zasekne při uspávání
    Od Gouranga v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-08-2013, 23:04
  2. Tečky na úvodním screenu + nefunkčnost Windows
    Od De Aar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-12-2011, 19:50
  3. Zasekne se celý PC při hraní Minecraftu
    Od typek.cz v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2011, 19:02
  4. PC se zasekne a lze ho jedině restartovat
    Od Mike0256 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 16-05-2010, 19:18
  5. Radeony: zasekne se mi grafika Powercolor 3850, 512MB
    Od NEO87 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 29-09-2008, 20:01