Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Upgrade pc, oplati sa?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    50

    pekny vecer

    mam na vas takuto vec pani, kamos ma starsi pc a chcel by ho trochu "vylepsit" tak ma poziadal nech pozrem dake inzeraty ze co by sa dalo kupit a tak. jeho momentalna zostava ja amd sempron 3000+, 512MB ram, nvidia fx 5200. pozeral som procak Athlon 3200+ a este jednu ram 512MB malo by to daky zmysel? dalo by sa to zohnat do cca 20€.
    ako jemu ten pc na net staci len ma maldsieho brata ktory uz place , ze mu nejdu dake hry ale zas nic nove nehrava....daco s pred troch dvoch rokov.

    dik za opoved a vase tipy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Vyměníš jednu část, brzdou bude druhá. Vyměníš druhou, brzdit to začne třetí, ...

    Ať do toho hodíš cokoliv, tak to (bez výměny celé sestavy) nezvyýší výkon přiměřeně k ceně. Navíc cokoliv seženeš už bude starý, bazarový, bez záruky a kdoví kdy to odejde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    50

    takze skoda penazi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    To že tam dáš athlona a ram ti zlepší odezvu systému ale ne gragický výkon.Do AGP bych sháněl kartu po známých.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    predem se omlouvam ale pro me jakakoliv agp platforma mrtva... novejsi sestava muze nejen min spotrebovat elektricke energie a nabidnout vice vykonu ale lepe se na schani dily pokud je to uz na pci-e platforme .... predpokladam ze to bude neco se socketem 462 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od wolf007 Zobrazit příspěvek
    predpokladam ze to bude neco se socketem 462 ?
    Je to Athlon... takže Socket A
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Když tohle PC vylepšíš, tak si relativně pomůžeš, ale absolutně vůbec.

    Ono tě totiž moc nevytrhne, jestli ten procesor má výkon 10 nebo 12% současného mainstreamu (i5 2500K/PII X6), i když pro tebe to bude nárůst 20%.
    Podobně je to se všemi komponentami, i kdybys dal všechno o 50% výkonnější, tak se standardu nového* PC ani nepřiblížíš.

    RAM by asi šlo přikoupit hodně, ale bude to drahé.
    Grafické karta by se dala koupit i o hodně výkonnější (aspoň 5x vyšší výkon), FX5200 byla hodně špatná už za časů své slávy.
    Na dva, tři roky staré hry (Crysis) to ale stačit nebude.
    Ty hry co hraje teď mu pojedou líp, žádné další významně lépe nerozchodí.

    Rozumná investice je aspoň 200€ na komplet novou platformu (stačila by i bazarová, ale aspoň s DDR2/3, PCI-E, s775/AM2+, SATAII, ...)
    + na hry lepší grafickou kartu (dalších aspoň 100€).

    * "neatomového"
    Naposledy upraveno uživatelem czhunter: 03-04-2011 v 10:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    54

    pokud chces pc na net tak bych asi koupil vice RAM, ale na hry to stacit nebude ani nahodou to bys musel nechat jen bednu, mechaniky HDD a zbytek koupit novy a to bych videl tak na 8000 kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    79

    Daj tam poriadnu Ramku dve 1024MB ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Zalezi od prijorit a finacnii. Ak je mladsi brat s jeho hrami priorita, tak v tomto pripade asi novy PC (aj s pouzitych komponentov)

    Ak nie, tak by som kupil ten AthlonXP 3200+, pridal aspon 512MB RAM a vymenil grafiku za nieco vykonnejsie.
    Ten PC ziska na vykone a pomoze to aj v hrach, len na nove hry to stale nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104145 podle tohoto na alfe by to vychazelo na zhruba 6300kc vse fungl nove ... grafika je na desce a pokud by nestacila tak pak je moznost dokoupit silnejsi do pci-e,
    nebo pak vzit na aukru treba tuhle mb http://aukro.cz/hp-mcp7a-nforce730i-...540526239.html a k tomu nejake dvojadro cpu, priklad treba tu.. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...508300000010WN

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45082000000MD3

    zdroj muze byt ten seasonic z alfy,disk muze byt z puvodiho stroje nebo ten wd 500gb z odkazu na alfe ... zalezi jen na tazateli...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    0) Wolfe máš špatný odkaz na košík
    1) Přidávám se k názoru že do starého PC bych nedal ani korunu. Můžeš se poptat po kamarádech jestli někdo nemá výkonější AGP grafiku (9600 pro atp.) nebo nedá za stovku další 512Mb ram. Ale to je tak vše co se se starou sestavou vyplatí dělat. Neshánějte žádný Athlon 3200+, rozdíl je zanedbatelný. Víc než 1Gb ram je taky k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Takové předražené RAMky, to se teda moc nevyplatí. Připlácet cokoliv nad 800MHz CL6 (1100Kč nové) nemá žádný smysl.

    A odkaz na košík nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od czhunter Zobrazit příspěvek
    Takové předražené RAMky, to se teda moc nevyplatí. Připlácet cokoliv nad 800MHz CL6 (1100Kč nové) nemá žádný smysl.

    A odkaz na košík nefunguje.
    s RAM souhlas zvlášť když ceny DDR2 jdou dost dolů a v tom košíku by mě zajímala ta základní deska
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od pikina24 Zobrazit příspěvek
    Daj tam poriadnu Ramku dve 1024MB ram.
    Proč proboha?! 2GB RAM stačí bohatě na W7 (pokud člověk nehraje náročnější hry).

    Cpát to do tohohle starýho PC nemá smysl. 2x 1024MB RAM bude stát tolik, kolik stojí celá ta sestava a výkon to téměř vůbec nezvýší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: oplati sa gts 250 pre moj PC?
    Od mmaareekk v sekci Grafické karty
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 20:30
  2. Radeony: ATI 4670-Oplatí sa?
    Od THE-END v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-06-2010, 08:33
  3. Centurion 5 - este sa oplati kupit?
    Od milan.b v sekci Skříně
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 11:56
  4. Radeony: Oplati sa 4850?
    Od Luki.R33 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 09:49
  5. Radeony: Oplati sa Sapphire X1650 Pro DDR3 AGP
    Od hacker9 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 16:59