Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Unable to start up 3D acceleration.

Gohan (142)|4.4.2011 11:27
Mám takový problém.
Chci spustit hru a vyskočí mi okno

"Unable to start up 3D acceleration. Please make sure DirectX 9.0c is installed and
your drivers are up-to-date."

Když spustím dxdiag napíše to

"Chyba: Nelze získat dodatečné informace o zobrazování"

Když restartuji PC a i hnd pustím hru tak naběhne normálně.
Nedávno jsem přeinstalovával Windows (Mám windows 7) a ten problém se objevil až po přeinstalování, předtím vše normálně fungovalo. Ovladače G.K. se mi nainstalovaly samy, ale vypadá to že nejsou úplně ideální.Bohužel mám Lenovo G555 zakoupené v alfacompu a cd s ovladači, které mi dodali je spíše k pláči, protože když jsem poprvé instaloval windows tak 1 ovladač vůbec nešel na windows 7 a ostatní byly nevhodné, včetně grafické karty.

Jak to mám řešit?
Děkuji
DrZelenka (2491)|4.4.2011 11:38
Rozhodně nainstaluj pořádné ovladače a ne to co si win natáhly samy. Tady by měly být pro tvůj notebook - jen si vyber zda 32, nebo 64bit W7
Gohan (142)|4.4.2011 12:13
Vypadá to že to zafungovalo.
Díky moc!
john (877)|10.1.2013 22:24
at nezakladam nove vlakno...
zrovna jsem se vratil od znameho po "revitalizaci" jeho PC, naky DELL na platforme GMA950+Pentium4@3GHz+WXP Pro
pri pokusu spustit hru / tomb rider /, se objevi hlaska "Unable to create Direct3D"...
preinstaloval jsem Directx9.0c, a otestoval vse pres Dxdiag, vse OK, takze predpokladam, ze jeho "grafika" nema sanci hnout ani se starsimi tituly....
pomuze instalace nove grafiky do PCIe-16 slotu ver. 1.1? je ochoten do ni dat do 2000
uvazoval jsem max. nad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale vubec netusim, zda to bude mit vyznam / navic ma specifikaci slotu 2.0, takze navic nevim, zda bude funkcni ve verzi 1.1 ? /
dik za kazde nakopnuti spravnym smerem...
wolf007 (653)|11.1.2013 22:29
john:to pc stejne tu ati neutahne,na aukru se prodavaji quadra za par kc,to by mohlo stacit na multimedialni pouziti ...
john (877)|12.1.2013 13:09
sak prave, majitel PC ma hluboko do kapsy a nak si chce zahrat starsi hry, navic nevim, jake ma PSU / az se bude rozhodavat, tak na jeho PC mrknu detaileneji... / stejne jej chce vycistit od prachu /...
co jsem nasel na zahranicnich forech, tak i cca ATI 9600 by mela byt dostatecna na "hry"....
jinak dik za tip :thumb

nak by se vedeni SHW mohlo opet zamyslet nad moznosti pridelovami reputacnich bodu....
wolf007 (653)|12.1.2013 14:05
nvs 285 je postavena na jadre geforce rady 6*** , geforce 320 by taky nemusela byt spatna volba .. http://www.nvidia.co.uk/object/product_geforce_gt_320_uk.html

http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gt-420-oem-us.html
copak ma ten dell za chipset ?[neni to nahodu small factor form ? to by musela byt vga v low profilu] [ze by neco na bazi i 9*** ?] idealni bude ati 3650 nebo 4650 [kdysi jsem provozoval celerona d348 3.06 spolecne s nv 7300 gt a bylo to akorat] v pripade novejsich radeonu rady 5 nebo 6 by jsem si radsi tu kartu od nekoho zapujcil, kvuli pci-e na te desce ...
john (877)|12.1.2013 14:13
je to obyc kancl stroj s GMA950 / naky DELL Optiflex... /, uplne presne info nemam k dispozici, pac PC neni u me, tj. mam i trochy strach z toho, ze je to DELL a jeho BIOS...., chipset se mi vyparil z pameti, koukal jsem se na PC pres HWinfo, ale holt skleroza...
az to pujdu "cistit", tak dam presnejsi info, velice diky za reakce, bohuzel ti nemuzu udelit reputacni bod, takze alespon takto.... :thumb