Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Co chci upgradovat: Grafika (případně zdroj)

    Aktuální konfigurace: AMD Phenom X3 8650, 4.0GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz, GA-MA770-UD3 (Socket M2), ATI Radeon HD 4730 Series

    Další komentář: Vzhledem k mé aktuální sestavě přemýšlím o nějakým levnějším upgrade. Nejsem nikteraký expert, ale myslím si, že slabším článkem je grafika, ale raději se chci prvně poradit, zda by případně novou nebrzdil aktuální HW (osobně přemýšlím nad Radeonem 5770 nebo GeForce GTX 550 - ze zvyku preferuji spíše Radeon). Když už jsme u toho, tak mám pocit, že bude nejspíš třeba vyměnit zdroj - nyní tam mám jakýs 400W Fortron (omlouvám se, ale nevím konkrétně a nyní se mi do PC lézt nechce, a ten napájí již uvedený HW + 2 disky (IDE a SATA, pokud to hraje roli - a nevím, zda má cenu uvádět optickou mechaniku).

    Dvě zřejmé otázky jsou tedy, zda má cenu narvat něco málo do grafiky (a jestli jsou mnou vybrané vhodné) a co ten zdroj?

    PS. PC používám prakticky univerzálně (žádné 3D renderování tedy ani zpracovávání videí), převažují internet, filmy a 3D hry (od starších casual her po ty [nej]novější)... ok, ty hry by možná převažovaly, jinak bych asi nepomýšlel na upgrade.


    Předem děkuji za pozornost a případné opovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Vzal bych Phenom II X4 840 (2100 Kč) a GTX 460 1GB (3700 Kč). Zpátky na 5000 se dostaneš prodejem současného HW.
    Zdroj by měl stačit, tvoje CPU i GK jsou relativně žravé už teď.

    Před upgradem CPU musíš nejdřív nahrát nový BIOS!

    Edit: Nebo i ten Radeon 5770/GF550 Ti. GTX460 je sice o dost výkonnější, ale má trochu horší poměr cena/výkon (to hlavně proto, že proti ní nic od AMD nestojí).
    Naposledy upraveno uživatelem czhunter: 05-04-2011 v 00:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Chtělo by to vědět revizi desky, kvůli případnému odemykání Athlonu II X3...v prvé řadě bych totiž upgradoval procesor, poté grafiku.

    Zdroj je jak starý? Přesný model? (je to potřeba vědět)

    Viděl bych to takto, pokud bude špatný zdroj a v případě revize desky 2.0 a vyšší je možnost na odemčení 4. jádra procesoru (samozřejmě není to ale jistota). Pokud bude zdroj OK, tak bych vzal tu samou GK a nejspíš rovnou Athlon II X4 640.

    EDIT: Czhunter: Osobně bych to s tím zdrojem a GTX460 neriskoval. Je tam v zátěži řádově nárůst o 100W oproti HD4730
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 05-04-2011 v 00:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Ok, zatím moc děkuji, popřemýšlím o tom. Zítra vykoumám detaily o zdroji a MB a potom se znovu ozvu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Tak jsem se k tomu konečně dostal, o den déle, než jsem plánoval. MB je revize 2.0 a zdroj (Seasonic, ne jak jsem se domníval, Fortron - ten jsem měl asi minule ), no mohl bych to sem vypsat, ale přiložený obrázek určitě poslouží lépe - hůře viditelné jsem vypsal přímo do obrázku, tedy hlavně podle mne tu stěžejní hodnotu 500W (ehm, to první mnou vepsané číslo mělo být 408W, ne 400W, ale pokud to dobře chápu, tak těch 500W jako celek pro orientaci vystačí).

    Tak, nyní by mne teda zajímalo, zda na nový Radeon HD 5770 bude třeba upgrade zdroje a počítejme tedy rovnou i s koupí toho Phenom II X4 840 / Athlon II X4 640 (který z nich by teoreticky vyšel líp poměrem cena/výkon)?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SNC00270.jpg 
Zobrazení: 102 
Velikost: 57.2 KB 
ID: 21322  
    Naposledy upraveno uživatelem strucky: 07-04-2011 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od strucky Zobrazit příspěvek
    Tak jsem se k tomu konečně dostal, o den déle, než jsem plánoval. MB je revize 2.0 a zdroj, no mohl bych to sem vypsat, ale přiložený obrázek určitě poslouží lépe - hůře viditelné jsem vypsal přímo do obrázku, tedy hlavně podle mne tu stěžejní hodnotu 500W (ehm, to první mnou vepsané číslo mělo být 408W, ne 400W, ale pokud to dobře chápu, tak těch 500W jako celek pro orientaci vystačí).

    Tak, nyní by mne teda zajímalo, zda na nový Radeon HD 5770 bude třeba upgrade zdroje a počítejme tedy rovnou i s koupí toho Phenom II X4 840 / Athlon II X4 640 (který z nich by teoreticky vyšel líp poměrem cena/výkon)?
    Zdroj to zvládne úplne v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Tak trochu jsem to, přiznám se, očekával, když jsem se podíval na ten štítek... jo, neměl bych jen slepě věřit prodejcům v prodejně, co tvrdí, že při dalším upgrade to už stačit nebude. Zřejmě si jen připravoval půdu pro potencionální tržbu, až se rozhodnu do toho zase něco narvat. :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Když bys měl štěstí a dodali by ti tuto kartu tak si kup rovnou i Phenoma 955
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Když bys měl štěstí a dodali by ti tuto kartu tak si kup rovnou i Phenoma 955
    Vypadá to zajímavě, další námět k přemýšlení. Když odpadne zdroj, tak bych si mohl dovolit o něco drazší zbylé dvě komponenty, díky. :-)

    Nicméně jsem se taky chtěl zeptat, jestli tato moje podle mě dosti průměrná MB nebude táhnout výkon zbytku součástí dolů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    MB se na výkon skoro neprojevuje....může tam být akorát hraniční určitá hodnota Bus Speed (základní frekvence - procesoru) při taktování.

    EDIT: Nebude Jediný, co ale budeš muset nejspíše udělat bude flashnutí nejnovějšího BIOSu, ještě se starým procesorem
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 07-04-2011 v 22:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Zarytý "overclocker" nejsem, takže to teda asi nebude hrát moc roli... :-)

    EDIT: S tím počítám. I když se toho trochu bojím. Když jsem to dělal naposledy, tak mi nějak exlo PC a vše bylo v pr****. :-D
    Naposledy upraveno uživatelem strucky: 07-04-2011 v 22:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Rychle ji ale objednej,taková cena nebude dlouho
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    Tak to bohužel asi nestihnu... holt období před výplatou a tentokrát to ani po ní asi nebude nějak slavné. Čekám na spásu v podobě vrácení daní za 2010, což snad bude tento měsíc (ale buhví kdy konkrétně) a poté budu moct něco pořizovat. Takže je dost možné, že cenu zvednou a já (nikoliv vyloženě zklamaně) sáhnu po Radeonu 5770.

    A také bych poprosil ještě nějaké povrchnější porovnání zmiňovaných dvou procesorů? Není třeba detaily, ale raději praktické věci a důsledky pořízení toho či onoho.

    Děkuji velmi pěkně
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ten Phenom 955 se liší pouze L3 cache a vyšší cenou...ještě má odemčený násobič, což není tak důležité. No každopádně trochu vyšší výkon Phenomu 955 oproti Athlonu úplně neodpovídá ceně, takže Athlon je výhodnější (poměr cena/výkon).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    8

    A když bychom mluvili o Phenomu II X4 840 a ne 955? Koukal jsem, že ten má nižší L1 a L2 cache, ale to tedy, jak říkáš, není zase tak důležité? A má zase o něco vyšší frekvenci. Jelikož ten je na tom cenově už celkem pěkne a pokud by vycházel líp než Athlon, tak do něj rozhodně nějakou tu stovku navíc investuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58