Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: asusm2n-e regulace ot. vent. na procesoru

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Ahoj.Vlastním zákl. desku asusm2n-e.Mám ji osazenou procesorem amd x2 6000 na 3ghz.Zajímá mě zdali se dají nějak regulovat respektive přidat otáčky na chladiči procesoru.Procesor chladím Arctic Freezer 64 Pro.v desce jsou jenom dva kontakty(koncovka chladiče na připojení napájení má 3) tzn. že to podle mě asi nepůjde.Nebo to jde někde jěště v biosu????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    Ahoj.Vlastním zákl. desku asusm2n-e.Mám ji osazenou procesorem amd x2 6000 na 3ghz.Zajímá mě zdali se dají nějak regulovat respektive přidat otáčky na chladiči procesoru.Procesor chladím Arctic Freezer 64 Pro.v desce jsou jenom dva kontakty(koncovka chladiče na připojení napájení má 3) tzn. že to podle mě asi nepůjde.Nebo to jde někde jěště v biosu????
    U patice procesoru je 4pin označenej "CPU_FAN". Tam to zapoj a v BIOSu máš HW Monitor, nebo něco podobnýho a tam se dá nastavit regulace větráku (pokud máš 3pin konektor, tak nastav "Voltage", PWM je pro 4pin)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    33

    případně to můžeš regulovat i pomocí programu SpeedFan- libovolně si nastavíš otáčky jak chceš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Draczek Zobrazit příspěvek
    případně to můžeš regulovat i pomocí programu SpeedFan- libovolně si nastavíš otáčky jak chceš
    Záleží na desce ... u mé to např jde pouze u větráků, které jsou regulovány přes PWM a zrovna u procesoru to nedoporučuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    Ahoj.Vlastním zákl. desku asusm2n-e.Mám ji osazenou procesorem amd x2 6000 na 3ghz.Zajímá mě zdali se dají nějak regulovat respektive přidat otáčky na chladiči procesoru.Procesor chladím Arctic Freezer 64 Pro.v desce jsou jenom dva kontakty(koncovka chladiče na připojení napájení má 3) tzn. že to podle mě asi nepůjde.Nebo to jde někde jěště v biosu????
    Jak dva kontakty? Akože jeden(resp. dva) je ulomený?

    Doska má 6 konektorov pre pripojenie ventilátorov: 1 cpu, 4 chassis, 1 power - okrem konektora power sú všetky regulovateľné cez bios

    V biose nájdi Power-Hardware monitor - CPU Q-fan control - Enabled + z ponuky zvolíš (performance - optimal-silent)
    Detto u Chassis Q-fan control ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Ahoj.mohl by jsi trošičko rozvést to nastavení v biosu?????(CPU Q-fan control - Enabled + z ponuky zvolíš (performance - optimal-silent) performance-optimal -silent-co to znamená?????jak se to projevuje v případném nastavení????
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    Ahoj.mohl by jsi trošičko rozvést to nastavení v biosu?????(CPU Q-fan control - Enabled + z ponuky zvolíš (performance - optimal-silent) performance-optimal -silent-co to znamená?????jak se to projevuje v případném nastavení????
    Tím nastavením volíš na jakou teplotu se bude snažit deska ten procesor uchladit. Performance je nenižší teplota (za cenu vyššího hluku), silent bude z těch nastavení nejtišší (ale procesor bude mít o trochu vyšší teplotu) a optimal je něco mezi.

    Konkrétní hodnoty nevím a ani jsem je nikdy nikde neviděl. Nejlepší bude styl pokus - omyl. Nastav tam nějakou hodnotu, zapni program na monitorování teplot a otáček (např HWMonitor) a zkus ten PC den nechat ,zkoušet zátěž a pozorovat teploty. Pokud to nebude moc hlučný a teploty přiliš vysoké, tak to tak necháš, nebo zkusíš jiné nastavení, ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    díkes .to jsem potřeboval vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    díkes .to jsem potřeboval vědět.
    Jinak: procesor AMD 2x 6000+ 3 Gh.Pracuje na větších teplotách,65-72° ŽÁDNÝ PROBLÉM
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Javed Zobrazit příspěvek
    Jinak: procesor AMD 2x 6000+ 3 Gh.Pracuje na větších teplotách,65-72° ŽÁDNÝ PROBLÉM
    To už je na AMD docela dost ... podle AMD webu i moc. Příliš blízko k 70°C bych ho moc nepouštěl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavnie otáčok vent. v biose UEFI
    Od lacream3 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 31-10-2014, 20:01
  2. Chlazení procesorů: Regulace otáček Noctuy na procesoru
    Od BM v sekci Chlazení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-04-2011, 20:46
  3. Prilis hlucný vent. grafika MSi 8600GTS
    Od nofx_01 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-01-2009, 07:24
  4. Co podporuje asusm2n-e
    Od marekpevný v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-05-2008, 19:39
  5. AsusM2N-E nForce 570 Ultra, nejde instalace Win XP Prof.
    Od MarPit v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 11:57