Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vadný HDD

Victus (21)|7.4.2011 15:00
Cau,
mel jsem problém s počítačem - start Windows 7 trval snad 20minut, nedalo se na nem pracovat. Spustil jsme Live distro Ubuntu a v pohodě - tudíž podezření na HDD, spustil jsme tedy přesw Hirens HDAT2 a spustil SMART - skončil hláškou Completed (read test element failed). Našel jsme si podezření na vadný sektory, spustil Regenerator, ale v pulce jsme ho vypnul protože když to brzdí Windows čekal bych vadný sektory na začátku. Tak jsme HDD naformátoval, a zkoušim instalovat a zase instalace trvala snad 4 hodiny.
Mám nějakou šanci na záchranu disku, co to je přesně za chybu a jde fixnout?
Jde o WD Scorpio Blue 640GB 2,5"
EditorPO (2819)|7.4.2011 16:26
začiatok disku obsahuje bootovaciu informáciu
nechaj prebehnúť HDDRegenerator na celom disku, môžu byť poškodené sektory obsahujúce systém
zsdx (2098)|7.4.2011 16:29
[quote=Victus;445076]Mám nějakou šanci na záchranu disku, co to je přesně za chybu a jde fixnout?
Jde o WD Scorpio Blue 640GB 2,5"[/quote]

Reklamoval bych, na nejake pokusy o zachranu se nespolehej!

//Taky tu mam disk, co neprosel Quick testem (stejna chyba 07), uplny scan v pohode - hadej kde skoncil ;)
Victus (21)|7.4.2011 20:54
[quote=zsdx;445086]Reklamoval bych, na nejake pokusy o zachranu se nespolehej!

//Taky tu mam disk, co neprosel Quick testem (stejna chyba 07), uplny scan v pohode - hadej kde skoncil ;)[/quote]

ad Editor: Jasně, ale já ho nechal bežet zhruba do 180GB, tam už žádné systémové věci nejsou ;) Ale nechám ho ještě teď proběhnout celej.
Jasně reklamovat budu, jen jsme potřeboval NB na tenhle víkend.