Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 38

Téma: Grafické karty: Upgrade z 8800GT - naroky na CPU, napajeni...

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Nj, nejlevnější Sapphire ještě jde, ale pokud chceš nějakou slušnější edici (DirectCU, Twin Frozr,...), tak už tak výhodná není, ty ceny jsou nějakých 800/900 nad stejnými edicemi 6850.

    //Z těch 6950 je taky ten nejlevnější Sapphire úplně někde jinde než zbytek, jak tak koukám...
    Naposledy upraveno uživatelem meeee: 09-04-2011 v 22:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    No tak jsem se trosku kouknul na ty karty a co do vyvazeni cena/vykon docela se mi libi 6850 Cyclone na 860MHz, ta by taky jeste mohla jit popohnat, ale to asi stejne nebude nutne. Jen doufam, ze to utahne zdroj... (pro osvezeni, Corsair VX450w - musim si udelat podpis).

    Taky mi bouchnul Prime95 na access violation - na netu jsem nezjistil jestli to muze mit neco s OC(jako treba ze by to udelala nestihajici RAMka) - ale bezne by se to asi stavat nemelo, ze? Win mi zatim jinak bezi bez problemu. Necham ho jeste jednou pres noc a uvidim.

    EDIT: stahnul jsem novejsi Prime a bouchne mi do 5 minut na small FFTs. To znamena zvednout napeti, doufam. Jestli ne, tak se to dovim pozdeji.

    EDIT2: Vcore na 1.275 (ted bezim Prime small FFT, zatim OK a okamzity Vcore dle easytune je 1.220), jedno jadro topi (pro mne) znepokojujicich 60 stupnu, druhe cidlo je asi navzdy zasekle na 45. to me vazne stve, trochu mam strach to nechavat smazit pres noc, kdyz se ani nemusi pri prehrivani vypnout kvuli blbemu cidlu. rano uvidime, zda budu upgradovat i mobo a CPU :-D
    Naposledy upraveno uživatelem El Triptofan: 10-04-2011 v 01:44 Důvod: nove fakta
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    60 stupňů je v klidu, na takové teploty se pak v reálném provozu ten procesor nedostane.

    Zdroj by ustál i dvě 6850 v CF, to nejsou žravé karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    V tom pripade jsem se prave rozhodl! Diky, objednam hned jak budu spokojen s OC! Taky jsem nekde cetl, ze ty karty v US pred 2 tydny nejak zlevnily, tak by mohly i tady v nejblizsich dnech slezt nekam k 3,300. Mozna jsem ale prilis optimisticky.

    Taky ted nevim jestli se mam snazit stabilizovat tech 3.6GHz nebo radeji trosku couvnout.

    S Vcore 1.2750(BIOS) Prime95 small FFT fail po 2:35 jedno jadro, druhe po 8 hodinach bezelo OK tak jsem zvednul na 1.2875. Divne je, ze failuje porad jenom jedno a to same jadro (zrovna to s fungujicim cidlem), to druhy se jeste nespletlo. Taky jsem si vsiml, ze stara verze Everestu mi ukazuje ~5 stupnu vic nez Real temp, ktery jsem stahnul vcera.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Necouvat, hledat stabilitu na 3.6.
    1.29 (v reálu to bude míň) je prd napětí, rezervy jsou veliký.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Toho OC se vůbec neboj, pokud teploty nejdou přes 72°C, tak to je pořád i dlouhodobě v pohodě. Maximální bezpečné napětí je 1,3625V, takže se taky nemáš čeho bát, vymáčkni z něj co nejvíce . Hodnoty, co jsem uvedl jsou ze stránek Intelu, napětí do 1,4V se neboj, stejně tak bych se při benchmarku nebál teplot kolem 80°C - teplota v běžném provozu bude stejně nižší, díky nižšímu vytížení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Tak jo panove, Vcore 1,2875 (live 1,23), Prime small FFT me po 14 hodinach prestal bavit, tak jsem na noc jeste pustil blend, jestli do rana nezatuhne/nepadne, tak to beru jako stabilni OC, mockrat diky. Jinak Prime95 - hratelnost mizerna, ovladani skoro zadne, nejake errory co by to trochu zkomplikovali take ne, a jen tak mezi nama, myslim ze to ani nejde dohrat.

    Tak teda porizuju 6850 cyclone. A kdyz uz budu objednavat, tak mam nutkani jeste asi pridat NAS. A dva disky do nej. A jeste asi SSD. A kdyz uz mi pojedou ty nove hry tak skvele tak volant. A stojan na nej. Uspory v pytli. Ja si rikal ze se v tom nemam stourat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja osobne beru stabilni test po 2hod OCCT Linpack, pripadne Prime95, ci podobne sragory.

    Osobne bych sel do GTX460 urcite MSI TwinFrozr ll, pac to je tak maximum co tohle CPU uzivi....a chladic je suprovej. Zdroje bych se nebal, uz to tu padlo. Pripadne GTX 560Ti a vyhledove hledel na upgrade.....

    IMHO, muj nazor je takovej, ze sis mel radsi misto "kravin: typu NAS a SSD koupit uz novou platformu treba i2500, pripadne neco lepsiho.......
    SSD je porad moc predrazena sranda.....ktera stejne nema po normalniho uzivatele "zatim" upotrebeni. A NAS je to stejne v bledemodrem....

    A muj nazor na volant???? A to jsem milovnik zavodnich her, NFS, McRae, Grid, FlatOut, TestDrive, ruzne rallye, TM, hral sem snad vsechno,jsem zvykly na klavesnici a jsem sakra dobrej........ Sel bych jedine do tohohle.....protoze s levnejsim si zdaleka tolik neuzijes..... A kdyz uz kupujes volant, musis asi zavodni hry milovat.....

    A na to, ze Ti pojedou hry "skvele"zapomen.... Skvele jdou hry na PC za 50 klacku. Pujdou obstojne, samozrejme zalezi na hre a na Tvoji narocnosti na detailech a nastaveni kazde hry a jak moc to postelujes......

    E8200 by mela jit krasne na 3.6. Dlouhodobe nelez na 75C. Jestli mas dobry chladic tak bych se nebal......

    PS: K te teplote jader. Pri IDDLE muze byt rozdil klidne 7C, ale v LOADU byva vetsinou teplota +-2C stejna, takze je velice divne, ze jedno jadro je na 45C a druhe na 60C.
    Cim nizsi napeti, tim nizsi teplota..... A nezalezi na vysledne frekvenci......
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 11-04-2011 v 01:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Georgi, vim ze s OT jsem zacal ja, tak se to pokusim jeste dat na pravou miru. Grafiku budu jeste hledat za lepsi peniz, myslim ze urcite by ta 6850 Cyclone mela byt do ~3300 k sehnani (kdyz ne hned, tak nevadi, pocitac porad bez a partydnu, mesicu to jeste zvladnu). 560Ti jsem zvazil taky, ale ja bych rad mel ted ~2 roky klid a potom asi postavil cely novy stroj, a kdyz si vezmu ty ceny ted tak mi to vychazi jako ze 560Ti je ted prilis (kdyz ji nevyuziju), a o ty 2 roky to bude zas moc malo (do noveho stroje). Jinak nejake preference ATI/Nvidia neresim, to mi prijde legracni. Proste si ted, po delsim uvazeni a radach z fora, ktere me trosku nasmerovaly, 5000 na grafiku do soucasneho stroje uz neumim zduvodnit.

    Sam mas v podpisu C2D, vetsina lidi co mi odepsali maj C2D nebo C2Q, a abych pravdu rekl, nemam zatim takovy pocit relativniho nedostatku vykonu, abych daval treba 25k za novy stroj ve specifikaci, abych byl spokojen (kdyz se rozjedu, rozectu o aktualni generaci HW, a naboucham kosik v nejakem eshopu, tak to boli nejvic moji penezenku). Vidim to tak ze mam jeste jednu generaci klid (pri mych narocich) a potom budu stavet od gruntu aktualni solidni stroj, a ten zas necham zestarnout. (Nemam penize delat toto kazdy rok.) Grafika myslim zastarala o neco rychleji nez CPU, proto ji dokupuji do starsiho stroje, ale mozna se pletu, to je zas jen hruby obraz, ktery mam.

    SSD jsem jeste nekoupil, ale mam na to sto chuti proste proto, ze jsem mel moznost si to osahat a dle meo nazoru to za to proste stoji, uz jenom pri nahravani programu/dat.

    NAS jsem take jeste nekoupil, ale koupim ho na 98% hodne brzy, protoze mi to prijde praktictejsi nez prehravat video poruznu z 3 domacich pocitacu a jeste pres ps3 (bohuzel jsem poradne nevedel co je DLNA, kdyz jsem posledne kupoval TV), taky kdyz je vic pocitacu tak se blbe konsoliduji dokumenty, fotky (rozhodne je to netrivialni, a nemam na to energii)... s dynamickym DNS mas pohodovy malinky webserver (kdyz se ti s tim chce hrat, tak treba i hodne bohaty na ficury), a rozhodne to je treba na torrentovani volne siritelneho obsahu mnohem 'zelenejsi' reseni nez PC (i pred mym vcerejsim ultra-mega-hard-kchor OC o 0.05V na CPU), k tomu vsemu v absolutni tichosti, proste ja tam rozhodne smysl vidim.

    Ad volant, to taky vzdy na posledni chvili zvratim. G25/27 ne, to uz chce opravdu ... ... nadsence. Ja mam jasno, ze chci Logitech DFGT, s drobnymi upravami na kolene, a wheel stand pro. Dulezita je skladnost (v obyvaku) a taky ho planuji prehazovat mezi PC a PS3. Co mne jen stve, je ze kdyz jsem ho chtel prvne, stal 2000 a ted stoji 3000. Na klavesnici uz par let nehraju, mam pad (nezlob se, ale klavesnice dle meho nazoru hodne omezuje kontrolu, nebo spis 'spojeni' s autem ve vaznejsich hrach - v NFSMW je to treba uplne jedno, TM mi taky prijde pro klavesnici uplne udelana, ale treba RBR nebo Shift, to proste neni ono).

    Nevim co mas na mysli, ale ja jsem zvykly hrat na plne (nebo skoro plne) detaily vsechny hry co mam (zdaleka nemam vsechno, a stejne to nestiham hrat), a plynule mi to slo donedavna snad ve vsem krome Crysis (k myslenkam na upgrade me primelo krome jineho blbe kolisani FPS v Shiftu). Ja myslim ze to opravdu pobezi skvele.

    OC vypada fakt asi dobre, stabilne s docela nizkym napetim, a dal nez tech 3.6 asi nepujdu, FSB 450 mi prijde ze uz je dost (minimalne vuci tem puvodnim 333). Dik vsem za rady a podporu. Mit E8400 tak jsem na stejnym FSB tam co ty, ale bohuzel, musim zit s nasobicem x8. Tech 45C je rozhodne cidlo v haji.

    Mozna jsem se trochu rozepsal, ale kdyz jsi se tak vyrazne vyjadril, tak jsem ti chtel trosku ukazat nahled z moji strany. Snad to vsechono ted dava vic smysl.
    Naposledy upraveno uživatelem El Triptofan: 11-04-2011 v 03:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Panove, uz jsem myslel, ze mam jasno, ale pak jsem objevil toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77113

    Tusite nekdo, proc je ta cena takova jaka je? Jestli by to byla legitimne fungujici v pohode karta, tak je to docela kauf, nebo ne? Rozhodne je to podezrele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Za cenu 4 500,- je to opravdu velmi dobrá koupě - v průměru je o 10% výkonnější, než 6870, která je levnější pouze o 300,-. Pokud ji za danou cenu seženeš, běž do ni. Jen doufám, že ji ještě zdroj utáhne. Pokud by se ti stalo, že ti nepojede, tak v nejhorším ji můžeš vrátit do 14dnů zpět a koupit 460/6850/6870.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Opet vas zdravim. Dnes jsem poridil msi 6850 cyclone, otevrel pocitac, vyndal starou grafiku, zapojil novou, zapojil 6-pin, pro jistotu odpojil vsechny zbytecne usb veci, zapnul pocitac, a stalo se:

    Zapnul se, ~2s vypl, zapl,~2s vypl, zapl (nahodil vsechny fany, roztocil disky) a zustal stat, zadny obraz.

    Potom uz vzdy jenom nabeh ale bez obrazu, takze zadny POST, ale ani zadny beep.

    Zkusil jsem misto 6-pinu redukci u karty 2x molex - 6pin (ale ja myslim ze to je porad stejna vetev) - nic. Vratil jsem tam starou kartu, uplne stejne chovani. Co je nejdivnejsi, vyndal jsem grafiku, a bez graficke karty to startuje uplne stejne. Divne mi je, ze MB nezastavi nebo tak neco.

    Tak nevim, mozna mi odesel zdroj, nebo MB (zeby jsem poskodil PCI-E pri vymene karet?) Myslim ze RAM a CPU mohu vyloucit, prece se to stalo pri vymene grafiky.

    Tak teda nevim, ale mam pocit ze to bude asi drazsi upgrade nez jsem myslel. Mate nekdo nejaky tip? Za cokoli budu vdecny. Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Byla karta poradne zatlacena do PCIe slotu? Zkus zapojit vse, co tam ma zapojene byt.
    Resetuj BIOS
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Karta je v slotu myslim na fest (stitek je zarazeny o skrin, na druhe strane je hacek v slotu zacvakly), ale kontaktem si nejsem jisty, totiz docela hodne se jedna i druha karta viklaji pricne (jakoby v tom slotu bylo hodne mista), zeby bylo potreba vrazit k te karte jeste nejakou zarazku? CMOS baterku jsem vyndal, po 3 min vratil, uplne stejny start. Nejhorsi je to ze se to vubec nijak neozve, jenom se vsechno roztoci a rozsviti, krome monitoru... Hm, bolo by mozne ze jsem to odepsal pri presunu, kdyz to bylo zaprasene? To se mi nezda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Inu, po nekolikate jsem karty vyndaval, vkladal, odfukoval potencialni prach, zapojil znovu grafiku a deska na mne zacala rvat (souvisly hlasity vysoky ton). Samo ze jsem zapomel na napajeni grafiky. Coz je ale divne, protoze kdyz tam ta grafika neni vubec (a integrovanou nemam, pokud vim), tak ten pocitac zapnu bez rvani. Byl jsem presvedcen ze problem je v MB, ale ted si rikam, jestli to treba neni zdrojem, ktery povolil kdyz jsem tam prvne dal radeon, a pak uz nebyl schopny dostatecne zasobit jadro grafiky, ale zaroven tam nejaka stava je, protoze MB nerve. Hmm, jenomze ja nejsem elektrikar a nemam to jak otestovat. Taky je mozne, ze mi odesli obe dve grafiky po zapojeni s tim zdrojem... mate nekdo jeste nejake napady?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafické karty: napájení VGA
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-08-2009, 18:01
  2. Grafické karty: NVidia 8800GT
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 09:08