Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 38 z 38

Téma: Grafické karty: Upgrade z 8800GT - naroky na CPU, napajeni...

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Tady ti nezbude než zkoušet, chtělo by to vyzkoušet tu novou grafickou kartu v jiném PC a jiný zdroj ve tvojem PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud byl zdroj v pořádku, tak s napájením grafiky by neměl být problém. Mám ten samý, ani nevím jak starý ale pamatuje už hodně a trápím ho s GTX560 Ti, což je karta s výrazně vyšší spotřebou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Ja to ted ale vsechno zkousim se starou kartou, novou jsem odlozil po prvem neuspechu a panika me chytla az kdyz jsem zjistil ze nejede ani ta stara. Asi opravdu zustava jenom zkusit vymenu zdroje. Muj problem je ze jsem nesika a mam strach z instalace cpu chladice (mam scythe mugen, ktery je monstr velky a musim ho sundat abych se dostal k napajeni desky), ja se neumim ani rovnomerne namazat pri opalovani, ne jeste nejakou termopastu.

    Vsechno mam z czc, jenom ten pocitac je uz asi 3 roky stary, takze se mi na to v zaruce asi nepodivaj (taky v servisu maji spoustu nahradniho hw na vyzkouseni) a normalni servis je 500 za hodinu Tak nic, asi budu muset poridit zdroj kvuli testovani. Ledaze by tady nekomu z Prahy lezel nejaky zdroj na stole a byl by ochotny se sejit a zkusit ho se mnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Ahoj, rad bych jen dorazil vlakno z poradny, ktere mezitim bylo uzamceno a kde jsem resil pretaktovani meho procesoru a upgrade graficke karty. Vlakno skoncilo tak, ze jsem nebyl schopen nastartovat pocitac po vymene grafiky, ani po vraceni stare, ani po vycisteni CMOS.

    Pocitac jsem zanesl do servisu, tam ho po tydnu zapli aby zjistili co s nim je a bez problemu nabehl (sice CMOS error, ale to jsem cekal uz kdyz jsem doma ten CMOS resetoval). Porad nechapu (a ten technik taky ne), co bylo blbe. Tak ho mam odedneska zas doma, zjistil jsem zatim ze nabehne s novou grafikou win, v servise bezel hodku FurMark a vic nestiham, protoze odjizdim na Velikonoce a taky jsem musel do prace

    Vsem, co me radili dekuji!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Temata sloucena, mozno resit nadale zde, kde to je vse pohromade.

    ...a odemčeno. thx 2 r34ktor
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 23-04-2011 v 21:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    15

    Dekuji moderatorum za konsolidaci.

    Jenom pro pripad, ze by nekdo toto tema chtel nekdy cist, doplnim vcerejsi vysledky. Zdrojem moje problemy zpusobeny nebyli, pocitac jsem postupne natocil k 3.6GHz a bezi bez padani i s novou grafikou.

    Myslim, ze CPU bottleneck je stejne docela znat. Sestava s 8800GT mela ~12400 bodu v 3dmark06, ta sama sestava s 6850 ma 17015 bodu, myslel jsem ze bude o neco malo vic. Mam ale pocit, ze ovladace do toho zobrazovani porad vnucuji nejake image quality zlepsovaky - vsechno, co jsem nasel, jsem povypinal, a stejne me obraz v tom benchmarku prijde vyhlazovany - to bych potreboval vypnout, aby slo poradne kvantifikovat deltu vykonu .

    Cetl jsem, ze zajimavou metodou vyhlazovani je morphological filtering, to mi ubiralo asi dalsich 2000 3dmarku, a navic to ve hrach rozbilo fonty, tak jsem to asi nepochopil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Morpho AA vyhlazuje celý obraz jako post process, proto to ničí písmo.

    A 3D Markem 06 se moc nezaobírej, ten u novějších karet není dobrým ukazatelem výkonu + je hodně závislý právě na CPU. Když už 3D Mark, tak porovnávej ve Vantage, ten ti dá výsledky v poměrech bližších poměrům ve hrách.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od El Triptofan Zobrazit příspěvek
    Myslim, ze CPU bottleneck je stejne docela znat. Sestava s 8800GT mela ~12400 bodu v 3dmark06, ta sama sestava s 6850 ma 17015 bodu, myslel jsem ze bude o neco malo vic.
    Jediný zásadní bottleneck tam u tvého procesoru bude v CPU testu, který jede přímo úměrně počtu jader. Se stejně rychlým quadcore by byl výsledek o pár tisíc vyšší bez nárůstu fps v kterémkoliv z grafických testů.
    Citace Původně odesláno od El Triptofan Zobrazit příspěvek
    Mam ale pocit, ze ovladace do toho zobrazovani porad vnucuji nejake image quality zlepsovaky - vsechno, co jsem nasel, jsem povypinal, a stejne me obraz v tom benchmarku prijde vyhlazovany - to bych potreboval vypnout, aby slo poradne kvantifikovat deltu vykonu .
    Jestli spíš nebude obraz takový jak má být, když už 3D mark 06 nikoho nezajímá a ovladače se "neoptimalizují" na výkon v něm. Jinak tenhle test už je dnes opravdu vhodný jen ze sportu a pro srovnání hrubého (pixel a texel fillrate) výkonu grafik.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Grafické karty: napájení VGA
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-08-2009, 18:01
  2. Grafické karty: NVidia 8800GT
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 09:08