Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak vycistit prazdne misto HDD

Georginek (2957)|9.4.2011 23:28
Zdravim panove, mel bych skromny dotaz.

Mam u sebe disk a byl pozadavek, na odstraneni zbytku dat ve volnem miste disku. Ma nekdo zkusenost s nejakym fajnik free a rychlym softwarem na odstraneni fragmentu dat?

Disk je 200GB, je na nem XP, puvodni pozadavek byl prekopirovat data, posleze disk vymazat a tez premazat volne misto, a data zase vratit zpatky. Nicmene toto povazuji za docela hardcore reseni + hodne prace.....

Takze mel jsem napad, disk pripojit k jinemu PC a premazat volne misto....... Zkratka jde mi o to,jak premazat volne misto na HDD, aby se smazana data nedala obnovit...

Ma nekdo zkusenosti s takovym programem? Ja osobne jsem na to pouzival TuneUp utilities, ale jen na par MB......

Muzete mi neco doporucit??????

Diky moc.. :)
hugostieglitz (907)|10.4.2011 10:00
měl by stačit ccleaner spustit-nástroje-vyčištění disku-pouze volné místo-gutmann 35 passes
tj. volné místo bude přepsáno 35x nulami a to už nikdo neobnoví ani CIA jo a bude to trvat pěkně dlouho tak si udělej zásoby jídla
Dojigiri (1629)|10.4.2011 12:29
No vono to stačí přepsat jednou a nikdo to z toho nedostane. Vydolovat původní data ze zbytkový magnetizace je pouze teoretická možnost, která je sice hojně zmiňována, ale vždy je odkazováno pouze na jeden pokus, který probíhal na velmi starých discích (s nízkou hustotou dat) a využíval toho, že hlavy nezapisovaly přesně, a výsledkem zdaleka nebylo 100% obnovených dat. Se současnou hustotou zápisu to ještě nikdo nedokázal, zkrátka přepsaná data = ztracená data.

Takže u toho není potřeba strávit mládí.
Georginek (2957)|10.4.2011 13:32
Jednou jsem zkousel programek Eraser, byl celkem dobrej.....ale ted si nejsem jist, jestli ho mam pouzit...

Edit: Mno, tak uz to jede pomoci CCleaneru, nicmene doba k dokonceni je 18 hodin a to je moc. Musi to bejt zejtra rano zpet v PC.....Takze Guttman 35 pass asi neprojde, budu to muset projet jinou technikou..... Skoda, ze se Guttman neda zmenit na pulku cyklu....

Moznosti jsou:
DOD 3x
NSA 7x
Prepsani souboru 1x..... Co z toho?
zsdx (2098)|10.4.2011 17:37
[quote=Georginek;445424]DOD 3x
NSA 7x
Prepsani souboru 1x..... Co z toho?[/quote]

Jestli jsi cetl prispevek od Dojiho, tak vis, ze C je spravne :). Jestli mu neveris, zkus si to overit pokusem o obnoveni.