Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Zdroje: Problemy se zdrojem

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: Adam

    Znění dotazu: Posledni dobou jsem zacal mit problemy se zdrojem v mem PC (znacka Redstar, vykon 400w jestli jsem vylustil z toho stitku to spravny info) pocitac se mi sam od sebe obcas restartoval ale nemohl jsem najit jinou zavadu nez ze se prehrival protoze jsem obcas vzadu na te mrizce od zdroje ani neudrzel ruku-obcas se netocil vetracek ale to se jako zazrakem samo zlepsilo. Nyní mam problem ze zdroj tu a tam vydava nepekne vysoky ton nevim jesli to ma co delat z predchozimy problemy. Nejspis to bude chtit asi zdroj vymenit, ale moc se v totmto nevyznam a bohuzel ani z Vasich testu zroju o moc moudrejsi nejsem.

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: PC zdroj Redstar 400w

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Redstar je šmejd. Když už ten zdroj blbne, tak ho radši vyměň co nejdřív, než ti zničí celé PC. Kvalitní zdroje vyrábí Seasonic. Dávám linky na zdroje 400W, protože takový výkon měl ten starý, ale bude lepší, když vypíšeš všechny komponenty v PC, ať můžem ověřit, že 400W zdroj je pro tvoje PC ideální.
    Levnější model: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKTM0
    Velmi kvalitní model: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKQRP



  3. #3
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Redstar je šmejd. Když už ten zdroj blbne, tak ho radši vyměň co nejdřív, než ti zničí celé PC. Kvalitní zdroje vyrábí Seasonic. Dávám linky na zdroje 400W, protože takový výkon měl ten starý, ale bude lepší, když vypíšeš všechny komponenty v PC, ať můžem ověřit, že 400W zdroj je pro tvoje PC ideální.
    Levnější model: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKTM0
    Velmi kvalitní model: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKQRP
    CPU: Intel Pentium III Xeon, 3000MHz
    Graficka karta: WinFast PX9600 GT (nvidia) 512 MB
    Pracovni pamet: 3328 MB
    Pevny disk: Samsung HD501LJ
    Motherboard: Asus P5K

    doufam ze tohle je to co potrebujes vedet nic jinyho jsem nenasel

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten levnější Seasonic OEM bude úplně stačit. Doporučuji ho vyměnit okamžitě, než ti počítač odejde úplně.

  5. #5
    Neregistrovaný

    Jo a jeste k tomuto, kamarad ma volny zdroj od firmy Eurocase 400w mate s nim nekdo zkusenosti co jsem koukal na ty testy tak to kazdy pomlouva jak se da je to opravdu tak spatne?
    A pri nakupu noveho zdroje mam si dat pozor jake bude mit treba konektory? abych to neprinesl domu a nezjistil ze k tomu treba nepichnu disk nebo grafarnu, nebo to ma kazdy zdroj stejne?

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Můj disponuje těmito konektory:

    1x ATX 20+4pin, 1x 4pin (CPU), 1x FDD, 4x molex, 3x SATA, 1x 6pin PCIe

    Každopádně nelze vyloučit, že existují i jiné revize, které se mírně liší.

  7. #7
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Můj disponuje těmito konektory:

    1x ATX 20+4pin, 1x 4pin (CPU), 1x FDD, 4x molex, 3x SATA, 1x 6pin PCIe

    Každopádně nelze vyloučit, že existují i jiné revize, které se mírně liší.
    Hmm.. toho jsem se bal tej jak poznat jake potrebuju



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Hmm.. toho jsem se bal tej jak poznat jake potrebuju
    Mělo by to stačit na tvoji sestavu.

    Btw eurocase (hedy, LC power, redstar, levné fortrony, ...) jsou opravdu nekvalitní zdroje a nejsou to jen pomluvy. Zde, na shw bývaly velmi dobré recenze včetně rozebrání a popisu komponent (kde některé levné zdroje neměly vůbec součástky pro jejich udávaný výkon a zbytek byl složen z nekvalitních)

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jo a jeste k tomuto, kamarad ma volny zdroj od firmy Eurocase 400w mate s nim nekdo zkusenosti co jsem koukal na ty testy tak to kazdy pomlouva jak se da je to opravdu tak spatne?
    Ano, Eurocase je jeden z nejhorších výrobců zdrojů. Sám jsem jeden měl a po roce v něm už byly vytečené kondenzátory a větráček neskutečně hučel. Teď to samé PC napájí přes 4 roky Fortron (starý, ale neošizený jak některé nové Fortrony) úplně bez problémů a to má papírově o 50W menší výkon. Jinak každý zroj má základní konektory a pokud by ti něco chybělo (například napájení IDE disku), dají se dokoupit redukce.

    K tomu počítači 400W bude akorát, i když mi trošku hlava nebere kombinaci Pentium III Xenon a 3000MHz. Takový procesor jsem nenašel.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek

    ....i když mi trošku hlava nebere kombinaci Pentium III Xenon a 3000MHz. Takový procesor jsem nenašel.
    Žeby niečo takéto ....

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Žeby niečo takéto ....
    Ale no tak kdyz se podivas na ty chipsety - myslis, ze to bude na CPU support listu? /jako na potvoru ted nejede support.asus.com /

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ale no tak kdyz se podivas na ty chipsety - myslis, ze to bude na CPU support listu? /jako na potvoru ted nejede support.asus.com /
    Mne to včera tiež nešlo (ten support) ...

    Ako jediný xeon v podporovaných je Xeon 3070 ...ale ten je 2,66GHz, možno má pretaktované

    V každom prípade je to tu o zdroji .....takže na tú zostavu s 65W procesorom a 9600gt bude 400W oem seasonic až-až
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 13-04-2011 v 07:23



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Třeba to tak vypsal nějaký starý diagnostický software, 3DMark2001 taky U Core 2 vždycky psal Pentium III...tak proč ne rovnou Xeon
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 13-04-2011 v 07:43

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    U Core 2 vždycky psal Pentium III...tak proč ne rovnou Xeon
    [OT]Ale to je preci spravne, P4 byla slepa vetev... On ma ale v kompu Xenon [/OT]

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    na tec rovnou zapomen,videl bych to na seasonic 400w bronze,predpokladam ze ta pracovni masina byla sestavena doma ? protoze si nedovedu predstavit firmu co delaji profi sestavy,ze by tam nacpaly zrovna redstar ...

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC obtížně startuje (problémy se zdrojem?)
    Od luki17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 16:16
  2. Zdroje: Půjde rozjet fan s tímto ,,zdrojem"?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-01-2012, 23:46
  3. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 13:22
  4. Zdroje: Problém se zdrojem?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-01-2008, 20:42
  5. Problémy se zdrojem
    Od shifty7 v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-05-2007, 13:49