Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrzaní laptopu

Insomnik (5)|14.4.2011 17:00
Zdravím,
mám problém se zamrzáním na dva roky starém laptopu - ASUS X59SR (windows 7, nepřeinstalované). Když jsem se ho ráno pokoušel spustit tak uvíznul na černé obrazovce, nešlo se dostat ani do biosu a akorát se pořád roztáčela dvd mechanika. Vyndal jsem a zase vrátil zpátky pevný disk, pak už to šlo spustit normálně. Když jsem s laptopem pohnul tak systém zamrzl (nejde spustit správce úloh, kurzor myši se ani nehne), tak jsem myslel že bude chyba někde v disku - zkoušel jsem klepat do stolu i těla laptopu přímo v místě disku a nezamrzlo to. Problem nastal když jsem přímo uchopil tělo laptopu a zvedl ho ze stolu, stačí jen nepatrně nadzvednout, s obrazovkou můžu volně pohybovat a taky to nezamrzne. Nenapadá někoho kde by mohl být problém?
Děkuji za jakoukoliv radu.

Edit: Zapoměl jsem malý detail - po tom zatuhnutí se mi restartovalo nastaveni biosu

Edit2: Takze jsem prisel na to ze to je spatny kontakt u napajeni (primo na desce) jeste to nemam rozebrane, prezije to kdyz to zapajim doma sam, popripade mam to zkratovat abych tim neco neodpalil? uz jsem neco podobneho delal u mp3 a ta to prezila bez zkratovani
Zoidik (1405)|14.4.2011 21:58
Bastlit něco doma na notasu bych měl strach. Problém je ten, že ten velkej plošňák je vícevrstvý. Píšeš, že ho máš dva roky. Pokud je ještě v záruce, tak ho reklamuj.
Insomnik (5)|14.4.2011 22:03
v zaruce prave uz dva mesice neni, kdyby to slo tak bych ho na reklamacku poslal. takze zbyva servis nebo kutilstvi
Zoidik (1405)|14.4.2011 22:05
Pokud ho dáš do servisu, tak zaplatíš za opravu, ale budeš mít jistotu, že ntb bude OK. Když budeš bastlit, riskuješ jeho zku*vení. Víš který kontakt blbne?
Insomnik (5)|14.4.2011 22:26
rozeberu to zitra ted uz je pozde, dam pak vedet, zatim diky
durib (1141)|14.4.2011 23:00
Udelej foto toho mista, mozna pak napiseme vice rad. Jinak pokud je nebezpeci propaleni vrstvy, tak bych doporucil nejake vodive lepidlo.
Insomnik (5)|15.4.2011 16:44
to rozebirani je teda pekelne:) jsem si ted na 99% jisty ze je to tim napajenim(zkousel jsem s tim ruzne hybat ve spustenem stavu a vypadava to), nevim jak rozebrat posledni kousek aby sel ten spodni plast od desky, na tom jednom snimku mam zakrouzkovane ktery plast mi tam vadi abych to vytahnul, moc se mi nechce sundavat ten chladic protoze doma nemam vodivou pastu, neumim se zkouseckou, takze musim pockat az se vrati tatka v 7 hodin

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
durib (1141)|15.4.2011 17:38
Ta posledni fotka, jak to tam zvedas prstem je to"napajeni" o kterem je psano?
Moc to nevypada, ze by bylo spatne uchyceno, je nejake "viklave"?
Overil jsi, ze to nedela treba kabel, nebo kontakt mezi kabelem a konektorem?
devil 666 (33)|15.4.2011 17:52
Podobné problémy se projevují studeným spojem, který může být v podstatě kdekoliv. Nejčastěji se odlepí některý s chipů. Na netu existuje nepřeberné množství návodů jak podobný problém odstranit. Problémem je, že je k tomu zapotřebí potřebné vybavení.
Insomnik (5)|15.4.2011 19:50
tak jsem aspon vycistil prach, devil 666 asi to bude to co rikas ty, naky ten chip, zatim mi to jede ale je to asi casovana bomba, zrovna ted pred zkouskovym se mi to fakt nehodi:D ... pokud se to bude stupnovat nebo to nenastartuju vubec tak jedine servis, tak dekuji vsem za prispevky a rady
Georginek (2957)|15.4.2011 21:24
Tohle muze byt hafo veci, nicmene to tipuju na studenak, ktery skoro nikdo z nas neopravi. Nicmene Ti alespon doporucim servis v pripade, ze budes chtit rychlou a Ok opravu. Firma ABAX.cz Uz mi opravili spoustu notasovych desek za solidni cenu.
Diagnostika je zdarma, doprava je tez zdarma ( v limitu akceptovatelne castky ). 2 roky stary ntb se vyplati opravit.....
Ja sem se mockrat trapil s podobnym a jednou uplne stejnym chovani a byl to studenak na chipsetu zakladni sady. Na to bych doma ani v praci nikdy neprisel.