reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
t_burger (37)|16.5.2007 08:27
Vcera sem tu resil problem se zapnutim PC (http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=5882). Zkousel sem tedy dat do PC pamet 256 (SDRAM) samotnou, ktera mi ted prisla postou ze cybexu. Pocitac vubec nenabeh. Zkousel sem tedy kombinace CL2, CL3, 100MHz, 133Mhz. Zadny vysledek. Kdyz ji dam do paru, nebo do trojice s jinou 256 (at je ta problemova na jakekoli pozici), tak pocitac nebehne bez problemu.

Muzete poradit, cim to je?

Ty pameti jsou (DRAM) - ta problemova je ted v DIMM3:

DIMM1: Wintec 2d2
DIMM2: Wintec (256 MB PC133 SDRAM)
DIMM3: 32MX64U-133

Muj pocitac:

BIOS Typ Award (01/03/03)
CPU typ AMD Duron, 1300 MHz (13 x 100)
AOpen AK73/AK73 Pro/AK73-1394
GK GeForce FX 5500 (128 MB)
HDS728080PLAT20 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
ASUS CRW-5224A (52x/24x/52x CD-RW)
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x,
Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
pas!k (3765)|16.5.2007 08:30
1. Zkousel si testovat ty pameti kdyz pc nabehlo ?
2. Flash biosu probehl ?
Styryx (351)|16.5.2007 10:04
První bych zkusil MemTest ( http://www.memtest.org/ ), jestli neni vadná (otestovat bez ní a s ní). Ale taky už se mi stalo, že paměť šla jenom v jednom slotu a v druhým ne (měl jsem 2 a když bylo správně, všechno šlapalo, když obráceně, tak to nešlo).

Zkusil bych ještě tu paměť v různých slotech a taky po vložení tý samotný paměti vyresetovat bios (vyndat baterku na desce a vyzkratovat jumper) - může taky být, že ty paměti jsou uložený někde v konfiguraci biosu, a když se tam dá jiná, tak to dělá problémy.
t_burger (37)|16.5.2007 10:20
1. Memtest prave probehl bez problemu.
2. Flash biosu neprobehl, protoze sem nenasel novejsi, nez ktery mam.

Jeste ji muzu zkusit dat do druhyho pocitace, v kterym mam taky SDRAM akorat desku ASUS.
tequilla (1015)|16.5.2007 10:28
[QUOTE=t_burger]1. Memtest prave probehl bez problemu.[/QUOTE]

Kolikrat prosel cely test? Je vhodne to nechat bezet klidne i pul dne...me to chybu objevilo u jednech pameti az po patym pruchodu.

[QUOTE=t_burger]Jeste ji muzu zkusit dat do druhyho pocitace, v kterym mam taky SDRAM akorat desku ASUS.[/QUOTE]

Jo, to je urcite dobry napad.
mech13 (5526)|16.5.2007 10:33
jak radi ostatni + co tvoje deska podporuje za max kapacitu? s SDRAM byval casto problem, ze starsi desky potrebovali u max kapacity obustrane moduly a s jednostranymi nejely... a kdyz, tak treba s polovicni kapacitou

priklad: 3 sloty, max kapacita 768MB - 128MB a mensi moduly bez problemu mohly byt jednostrane, ale 256MB moduly musely byt oboustrane, jinak nejely nebo jely jen na 64 nebo 128MB

EDIT:
[quote=tequilla]Kolikrat prosel cely test? Je vhodne to nechat bezet klidne i pul dne...me to chybu objevilo u jednech pameti az po patym pruchodu.[/quote]
jj, stava se... taky me treba SP2004 spadl az po deseti hodinach...
t_burger (37)|16.5.2007 12:21
Na moji desku de dat 1536 ramky. Ale problem uz je vyresen. Dal sem tu problemovou do druhyho pocitace s deskou Asus a bezi v pohode i sama, takze ji tam necham. Dekuji za rady.