Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: USB3 disk na USB3 radici nejde...

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Zdravim,

    kupil som si externy disk WESTERN DIGITAL My Book Essential 2000GB (Externí disk 3.0 USB 3.0 (zpětně kompatibilní s USB 2.0), 7200ot, WDBACW0020HBK-EESN)

    A kedze mam dosku Gigabyte P55A-UD3 , ktora USB 3 radič ma tak som ho pripojil tam (modre konektory)


    Ale USB disk mi nejako nenajde. Pritom ked ho dam na USB2 radič tak mi povie ze zariadenie by mohlo ist rychlejsie, keby som ho dal na USB3 radič.

    Pritom v BIOSe mám radič na volbe Auto. Skúšal som prepínať aj iné možnosti v danej voľbe ale nejak nejde ani po zmenách.

    Má niekto nápad preco moje USB 3 nejde ?
    Vdaka
    Naposledy upraveno uživatelem hihinko: 17-04-2011 v 14:48 Důvod: oprava preklepov
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Máš nainstalovánu poslední dostupnou verzi ovladače pro NEC USB 3.0?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    ano, ovladace mam nainstalovane
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Zkoušel jsi nastavit v BIOSu položku Turbo SATA3 / USB3.0 na Turbo USB3.0 ? Pro jistotu bych povolil i funkci USB Storage Function.
    Ovladače chipsetu máš nainstalované ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    mam to takto a disk stale nevidim.

    ovladace na chipset mam aktualne, lebo som stiahol posledne z intelu a nic mi nenainstalovalo

    http://downloadcenter.intel.com/Deta...eng&iid=dc_rss
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 217004_1707136754362_1116340979_31495461_6501044_n.jpg 
Zobrazení: 1282 
Velikost: 62.4 KB 
ID: 21373  
    Naposledy upraveno uživatelem hihinko: 17-04-2011 v 18:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkoušel jsi nastavit položku USB3.0 Port Hi-Speed Route na xHCI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    skusal a ziadna zmena, disk sa neobjavil, ja som tam snad uz skusal prepinat vsetko a disk nikde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jiná zařízení (např. klávesnice, flashdisk apod.) v USB3 portech fungují?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jiná zařízení (např. klávesnice, flashdisk apod.) v USB3 portech fungují?
    áno. skusal som USB flashdisk aj v jednom aj v druhom usb3 porte a ide.

    USB 3 externy disk v USB2 portoch ide tiez, aj v inom pc ide.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Ačkoliv po připojení disku nevyskočí v operačním systému žádná hláška, zkoušel jsi se kouknout do Správce zařízení ? Není ani v BIOSu vidět připojený HDD na USB 3 portu ? Připojil jsi disk podle návodu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    V BIOSe ho nikde nevidim.
    Skusil som uz aj pripojit ho na USB2 radic, updatil som FW odtialto a stale ho na USB3 radici nevidim.
    http://www.wdc.com/wdproducts/wdsmar...sential&os=WIN

    Akokolvek to pripajam podla manualu aj tak ho nevidim.
    windows (7 x64) a aida64 to vidia takto
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hwstrom.jpg 
Zobrazení: 244 
Velikost: 154.5 KB 
ID: 21374   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: USB_aida.jpg 
Zobrazení: 224 
Velikost: 105.1 KB 
ID: 21375  
    Naposledy upraveno uživatelem hihinko: 17-04-2011 v 20:31 Důvod: doplnenie
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    SES ovládače máš nainštalované?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    SES ovládače máš nainštalované?
    samozrejme
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    asi budeš potřebovat tuhle aplikaci NEC USB 3.0 Host Controller Driver já ji dostal na dvd k mb
    ale určitě bude někde ke stáhnutí až to budeš mít tak to nainstaluj a povol to msconfig po spuštění
    měl jsem stejný problém jako ty
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    asi budeš potřebovat tuhle aplikaci NEC USB 3.0 Host Controller Driver já ji dostal na dvd k mb
    ale určitě bude někde ke stáhnutí až to budeš mít tak to nainstaluj a povol to msconfig po spuštění
    měl jsem stejný problém jako ty
    Viz. post č. 2 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení chipsetů: Gigabyte GA-870A-USB3 (rev.3.1)
    Od Čárls v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-05-2011, 14:20
  2. Nastavení biosu na M4A87TD/USB3
    Od Denisx v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-04-2011, 16:10
  3. Gigabyte A-770T-USB3
    Od cholik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 20-08-2010, 18:40