Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Propojeni UPC Wifi modemu CISCO EPC2425 a routeru D-Link DIR-825 bezdratově

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    4

    Zdravim,

    potreboval bych vytvorit domaci sit slozenou ze zarizeni pripojenych do routeru D-Link DIR-825 jak pres GLAN tak Wifi 802.11n tak aby vsechna tato zarizeni na sebe navzajem videla a slo mezi nekterymi kopirovat soubory. K tomu bych potreboval dovest bezdratove internet od UPC z modemu CISCO EPC2425.

    Muzete mi poradit jakym zpusobem to mohu udelat, kdyz D-Link DIR-825 neumi fungovat jako wifi klient. Mam jeste doma Airlive 5470, ktery by mohl fungovat jako prostrednik mezi temito zarizenimi, jak jej ale nastavit aby ztrata byla co nejmensi?

    Zarizeni ktere chci pripojit:

    Notebook Dell s interni wifi 802.11n (pravdepodobne jen 150Mbps)
    NAS server D-Link DNS-320 s GLAN
    Multimedialni Centrum Tvix 6600N s interni wifi 802.11n( tady nevim jestli je 150 nebo 300Mbps)
    Tiskarna Samsung CLP-300N s LAN
    Tablet Samsung Galaxy Tab s interni 802.11n


    Dekuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Proc proboha bys chtel z toho D-Linku delat wifi klienta?

    Ja bych si nechal od UPC dat normalni modem a usetril tak 60/mesic, za nej primo do WAN D-Linku, z D-Linku wifi sit v Nku a dalsi 4 zarizeni dle potreby po gigabitu.

    Hotovo.

    V pripade ze bys skutecne potreboval druhou cast site pripojenou pres wifi nekde dal od modemu, tak nedocilis wifi site v 802.11n protoze to CISCO je jen G. Pak bych sel cestou opet vymeny modemu, protoze nepotrebujes aby ti routoval a dvou levny AP od TP-Linku (TL-WA701ND) na bod-bod spojeni misto kabelu z modemu do wan d-linku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    4

    Modem vymenit nemuzu, net neni muj a musi tam zustat ten ktery tam je. Bezdratovej je kvuli umisteni a musi zustat v rezimu AP protoze se k nemu nepripojuju jen ja. Proto se snazim vymyslet reseni se stavajicim modemem. Cisco je sice G ale to mi jen ma dodavat internet ne delat sit. od toho mam D-Link 825. Pres WAN kabelem je propojit nemuzu a D-Link neumi byt v rezimu wifi klient, coz zminovany Airlive 5740 umi.


    Tak me napadlo ze jej nastavim jako klient a dal pomoci WAN dotahnu net do D-Linku, ktery jiz dal bude fungovat jako router a AP.
    Jenze nevim jak to vsechno spravne nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jenze takhle narazis na problem s dvoji NAT, protoze CISCO je zaroven router a adresy preklada, pak by ti jeste prekladal opet adresy D-Link. To je moc brutalni.

    Ovislinky maji hodne neprehledny menu, takze udelat z nej Clienta bez routovani proste nejde udelat jen tak na dalku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    4

    Ja bohuzel ale jinou moznost nemam k tomu upc modemu proste kabel nepripojim j v mistnosti kde ten kabel nemam kam schovat. Jedine bych musel ten d-link polozit primo vedle cisca a propojit kabelem, ale pak to budu mit stale vsechno pres jednu zed a nebo udelat domaci sit pomoci d-linku a na net se pripojovat primo po wifi na cisco... tak nevim co je lepsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    4

    Tak se mi to podarilo vsechno nastavit.

    Cisco je AP s DHCP, ovslink jsem nastavil v rezimu klient ve stejne siti,vypnul wifi i DHCP a kabelem propojil do WAN D-linku, ktere jsem, nastavil jako AP s DHCP do jine site.

    Vse funguje kupodivu dobre a net je stejne rychlej jako kdyz jsem se pripojil na cisco primo.
    Zustava mi vyresit uz jen jedinej problem.
    Jak donutit D-link aby jeho AP bezelo v 802.11N rezimu. Jde mi bohuzel jen v G.
    Moc tomu nerozumim ale prece na rychlost teto oddelene site by rychlost Cisca nemela mit vliv nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    zaujimave ake rozdiely su medzi UPC SK a CZ, u nas v SK sa tie Cisco kablove modemy s Wifi vobec nedavaju s UPC pripojenim, a bolo by to uplne perfektne ked by sa clovek nemusel riesit problemy s vlastnym routrom za káblovým modemom.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Propojení dvou routeru přes wifi
    Od DragoMusewenni v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-05-2014, 12:53
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-08-2013, 21:48
  3. Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 02-07-2009, 11:59
  4. Vyber adsl modemu k routeru+ nastaveni
    Od SignaturE v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 09:25
  5. výpadky Adsl modemu od D-link DSL-362T
    Od benedy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2008, 13:37