Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: single side a dual side RAM v Dual channel

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    11

    Zdravím,
    chtěl jsem si rozšířil 2 GB RAM (kingston, 800Mhz, 2 x 1GB dual channel) o další 2 GB ( podle specifikacích úplně stejné). Ovšem původní paměti jsou Dual side a nové jsou Single side , což mi jaksi uniklo, že by mohl být problém.
    Bios mi hlásí stále 2 GB , stejně jako ve vlastnostech počítače ve windows je stále 2 GB. Když ale kouknu do správce úloh, tak to hlásí 4 GB. Naistaloval jsem si na pro zajímavost program PC Wizard a ten hlásí také 4 GB a i všechny 4 paměťové moduly popisuje stejně.

    Kolik RAM tedy pc skutenčně používá???

    základní deska Gigabyte GA-EG41MF-US2H
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,119

    Citace Původně odesláno od ciny
    základní deska Gigabyte GA-EG41MF-US2H
    Jednoduchy test - dej tam tri moduly a uvidis

    Deska podporuje max. 8GB RAM, ale tva konfigurace nepojede v dual-channelu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ram.gif 
Zobrazení: 229 
Velikost: 40.6 KB 
ID: 21379  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    11

    takže pokud to dobře chápu, (abych si zase nějak nenaběhl :-D ) tak aby mi to běželo v pohodě, musí být všechny čtyři moduly single-side ??? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,119

    Citace Původně odesláno od ciny Zobrazit příspěvek
    takže pokud to dobře chápu, (abych si zase nějak nenaběhl :-D ) tak aby mi to běželo v pohodě, musí být všechny čtyři moduly single-side ??? :-)
    aby sis nenabehl, porid si 2x2 a mas po starostech (uziti ctyr modulu prinasi vice problemu nez dvou)

    jak dopadl test c.1?
    namet na test c.2 - prohod pameti ve slotech (DS za SS).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    aby sis nenabehl, porid si 2x2 a mas po starostech (uziti ctyr modulu prinasi vice problemu nez dvou)

    jak dopadl test c.1?
    namet na test c.2 - prohod pameti ve slotech (DS za SS).
    asi to tak vidím, že ty 4 1 GB co teď mám někomu střelim a koupim si 2 x 2GB a bude po starostech :-D

    jinak tři moduly jsem zkoušel a bez výsledku a to samé když jsem to prohodil
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jestli ti BIOS glasi 2 GB presto ze mas vlozene 4, resetni BIOS (smaz CMOS) a mel by si vsimnout ze neco pribylo.

    Ovsem nic to nemeni na tom ze v DUALu nepojedou, ale ohledne vykonu to zadne vyxraznejsi zhorseni nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení