Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: PC pro kancelářskou práci v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Jo ktomu fortronu, súhlasím, len ja som to bral, že už je asi kúpený(prehliadol som cenu), nový by som určite nebral, stoja aj viac ako Seasonicy a kvalitou sa zrovnávať nemôžu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    U procesoru fakt není nad čím bádat - 2500K je, vyjma slabých levných Athlonů, nejvýhodnější CPU na trhu. Vzhledem k tomu, jaké frekvence ty procesory pohodlně zvládají, nedává smysl koupit o pár stovek levnější zamčený model, který pak bude mít nějakých 60% výkonu, který by mít mohl s odemčeným násobičem.

    Crossfire/SLI jako budoucí možnost upgrade dává smysl většinou jen v případě, že se druhá grafika přikoupí v bazaru. Obchody totiž moc nereflektují reálnou hodnotu HW vůči novým modelům a staré komponenty se pak válí na skladech klidně rok po ukončení výroby za poslední cenu. Zajímavé za dnešní ceny by mohlo být Crossfire z výprodejového Sapphire HD5850. Akorát teda ty grafiky nejdou taktovat, jelikož mají jiné napájení než původní 5850 a asi i horší kousky čipů. O pětistovku dražší MSI HD5850 Twin Frozr II je pak asi ještě původní karta se vším všudy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Supr, takže snad už konečná tabulka

    CPU: Intel Core i5 2500K (4348)
    VGA: GIGABYTE Radeon HD 4870X2
    RAM: Kingston 8GB 1333MHz (1735)
    MB: MSI P67A-G45 (B3) (2805) - ten socket 1155 je doufám kompatibilní se Sandy Bridge
    PSU: Seasonic S12-II Bronze 620W
    HDD: WD Caviar Blue WD10EALS 1TB (1340)
    ODD: ASUS DRW-1814BL
    Case: Chieftec DG-01
    FAN: Gelid Solution Tranquillo (659)


    Nové kancelářské PC:
    CPU: Intel Core2Quad Q6600 2,4GHz
    VGA: ATI Radeon X1600
    RAM: 4x1GB A-DATA Vitesta EE DDR2-800
    MB: Asus P5K
    PSU: Seasonic Energy Knight SS-400ET 400W OEM (806)
    HDD: WDC WD3200AAKS-75SBA0
    ODD: LG GH22NS SecurDisc (430)
    Case: Cooler Master Elite 330 (899)
    FAN: Box

    Takže nakonec to vychází na 13000 s DPH, což je mírně pod rozpočet, takže bych teoreticky za nějaký 2000 mohl prodat tu svou a nahradit ji třeba GTX560 nebo HD5870/6870. A časem dokoupit za cca 2000 druhou do CF/SLI...jo, sice budou výkonnější jednočipová řešení, ale když získám za 2000 cca 65% grafického výkonu navíc, tak je to dobré, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Tak nakonec z nákladů odpadla ještě ODD a case, který můžu použít ještě z jednoho počítače tady doma. To znamená, že mi zbudou cca 4000Kč na grafickou kartu. Když prodám ještě tu svoji, tak i více, takže do jaké z těchto 3 mám jít, když budu chtít časem jít (z bazarové koupě) do CF/SLI? - 5870/6870/560?
    edit: je lepší WD10EALX (6Gb/S) nebo WD10EALS (3Gb/s)?
    edit: teď jsem se ještě díval na ty 5850...za 2700 je to fakt pěkná cena...že bych mohl vzít obě hned.
    Naposledy upraveno uživatelem Mychal-Wytek: 24-04-2011 v 17:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Tak, kancl PC už mám sestavený, ale měl jsem včera velký problém. Všechno jsem zapojil, spustil, ale bios ani nepípnul, ale Windowsy načetly (podle zvuku), monitor ne. Tak jsem zkoušel snad všechno, až jsem došel k tomu, že monitor funguje (ale jen ten s kabelem VGA) jen přes přípojení DVI na grafické kartě přes redukci na VGA a kabelem VGA do monitoru. Jinak se nic nezobrazí. Neví někdo, čím to může být?

    Navíc jsem tam zkoušel připojit 4870X2 a něměl by vlastně být ani důvod, proč by to nemělo jet, protože jsem prakticky jen přehodil komponenty do jiné case a vyměnil PSU a ODD, ale grafika se roztočila na 100% a opět monitor nenačetl, zvláštní...co to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jestli chceš, aby "pípal BIOS" tak musíš mít připojen na MB kabel od speakeru ...(některý bedny speaker ani nemají). Co je to za monitor? Zkoušel jsi jiný DVI kabel? Měl jsi to pořádně domáčklý (ty konektory)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Nevím, jak se to stalo, ale už to jede na obou dvou monitorech (LP2475w a druhej radši nebudu zmiňovat). No každopádně, skoro všechno jede (až na USB porty a audio po stranách skříně, ale to už je jen detail). Zítra mi příjdou GPUs a HDD z alfacompu, tak už snad konečně složím ten novej herní PC. Kdyby byly problémy, tak se ještě ozvu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Znova, pokud chceš aby ti jelo Audio a USB na skříni, tak to musíš připojit příslušnými kabely k desce....(ty kabely jsou uvnitř skříně a strká se to na takový piny F_AUDIO - to je pro zvuk, na tý koncovce je většinou napsáno HD Audio nebo podobně - a pak USB1 atd., tam zapojít podobný kablík jako je od audia a bude mít na sobě napsáno USB
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    To samozřejmě vím, ale i když jsem to dělal podle návodu v manuálu, tak to nefunguje. Nevím, co s tím je, ale říkám, je to detail.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Mám takovej problém, na tí nové desce není IDE konektor a já zase na staré mechanice nemám SATA, jak to vyřešit? CO třeba koupit nějakou redukci z dealextreme?

    http://www.dealextreme.com/p/sata-id...ter-board-5458 http://www.dealextreme.com/feedbacks...ws.dx/sku.7533
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A co třeba koupit za 4 kila novou mechaniku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Na co investovat 400 do něčeho, co stejně využiji jednou za uherský rok...ten řadič, zbytečně drahý. Z Dealextreme to mám za 80Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Mychal-Wytek Zobrazit příspěvek
    Na co investovat 400 do něčeho, co stejně využiji jednou za uherský rok...ten řadič, zbytečně drahý. Z Dealextreme to mám za 80Kč.
    To máš, jen taková drobnost - nevadí, že to jsou redukce z IDE na SATA? Tedy opak toho co potřebuješ? Podívej se na ty konektory. Ale levné to je, jestli máš poštu zadarmo, víc jak 80 Kč zbytečně neutratíš ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Tož jsem koupil mechaniku za 205Kč. Stačí, ne? - http://aukro.cz/dvd-rw-vypalovaci-me...588982058.html
    edit: Btw ta stejná co mám já, akorát se SATA
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro kancelářskou práci v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od TondaBobr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-02-2014, 19:32
  2. PC pro kancelářskou práci v ceně 17 500 - 20 000 Kč
    Od playman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-10-2010, 18:40