Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Instalace Windows XP

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ahoj. Kamarád potřebuje přeinstalovat OS na notebooku. Problém je, že je zde svépomocí měněn harddisk, čili záložní oddíl nemám. Stáhl jsem Windows XP (psssst), ale mám licenční štítek. Nevadí že na notebooku bylo OEM verze? Půjde systém naistalovat s neoriginálními soubory zato s originálním klíčem? Na mém PC to přes Virtual Box mi to nešlo protože OEM licence je vázána na základní desku notebooku. Půjde teda instalace s neoriginálním CD ale s originálním štítkem?
    Naposledy upraveno uživatelem Benbow: 22-04-2011 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud je instalačka OEM a stejná jazyková verze tak to půjde. Pokud by byla např. VOL, anebo jinej jazyk než byl původních win, tak to pravděpodobně nevezme to OEM číslo.

    A pozor pokud bys chtěl integrovat servispacky - už několikrát se mi stalo, že XP se SP3 nechtěl brát starší instalační produkt klíče - muselo se nainstalovat se SP2 a SP3 pak doinstalovat jako update.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    No ta stažená je "normální". Mám pouze OEM číslo originální. Ale zase mám doma originální CD Windows XP Home, na notebooku je proffesional. Půjde to na tu originálku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    28

    Ahoj,

    podle mne(na 99%) ťi na OEM číslo nepůjdou XP HOME nebo Profesional. A jestli číslo HOME na Profesional tak to nevím.
    Nebylo jednoduchší požádat o zaslání CD výrobce notebooku? Nebo stahnout data ze starého disku?
    A..ha je otázka proč se měnil HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele dinko
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    82

    Ja som robil to isté len na NB Lenovo, musí byť všetko rovnaké tzn. OEM XP Pro CZ, jedine tak Ti to zoberie serial. Ja som ale daval Vistu, tam musí tiež byť všetko rovnaké len na tom či je to 32/64 bit nezáleží. Mal som OEM 32 bit Vistu Bus. SK a dal som OEM 64 bit Vistu Bus. SK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    HDD doma ještě někde je. Ale otázka je jak se na notebooku Compaq EVO n800c udělá tovární nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Pokud je instalačka OEM a stejná jazyková verze tak to půjde. Pokud by byla např. VOL, anebo jinej jazyk než byl původních win, tak to pravděpodobně nevezme to OEM číslo.?
    Ta jazyková verze myslím nevadí, nebo jen někdy. Pozitivní zkušenost s reinstalací francouzkých windows xp pro na české.

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    mám doma originální CD Windows XP Home, na notebooku je proffesional. Půjde to na tu originálku?
    Určitě ne
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Hlásím změnu situace. Stáhl jsem OEM verzi MS Windows XP profesional cz OEM. Půjde to teď když mám OEM licenční štítek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Hlásím změnu situace. Stáhl jsem OEM verzi MS Windows XP profesional cz OEM. Půjde to teď když mám OEM licenční štítek?
    Jestli jsi to misto cekani na odpoved jiz zkusil, pak vis, ze ano
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ano. Instalace proběhla na výbornou. Díky za toto forum
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. instalace windows 8.1
    Od Tomak_CZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 26-07-2014, 10:03
  2. Windows XP: Instalace windows
    Od Tichman v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-10-2013, 14:23
  3. Instalace windows
    Od ondrah v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-06-2012, 17:18
  4. Instalace Windows XP
    Od Rozmetal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-03-2010, 18:07
  5. Instalace Windows XP
    Od Zeli v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-10-2006, 23:04